Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Πανηγυρίζουν οι φαντάροι στο Στρατόπεδο Νταλίπη Θεσσαλονίκης: σημαντι- κές αλλαγές μετά την επιστολή καταγγελίας και την παρέμβαση του ΓΕΣ!

Μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας φαντάρων το πρωί της Τετάρτης 9/9, που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Τελλίδη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εντυπωσιακές υπήρξαν οι πρωτοβουλίες του Διοικητή της Σχολή Διοίκησης και Επιτελών-ΣΔΙΕΠ.
Πραγματικά, δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι συνάδελφοι με αυτά που άκουγαν από τον Ταξίαρχο Θεόδωρο Κουλούρη.
Αφού προηγήθηκε αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ταξιάρχου σε όλους τους χώρους και σύσκεψης του με τους αξιωματικούς –μεταξύ των οποίων και του Ταγματάρχη, προηγούμενου διοικητή του πλέον αμαρτωλού Λόχου, που κλήθηκε επειγόντως να επιστρέψει στην ΣΔΙΕΠ- ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα που αλλάζουν με απόλυτο τρόπο την καθημερινότητα της μονάδας.

1.       Οι φαντάροι υποχρεώνονται να κάνουν τις αγγαρείες μαγειρείων αλλά και να τρώνε σε ένα άθλιο, απίστευτα βρώμικο υπόγειο, ενός ετοιμόρροπου κτιρίου. Το υπόγειο δεν αερίζεται από πουθενά. Η δυσοσμία προκαλεί αναγούλα και σιχασιά. Πρόσφατα, οι συνάδελφοι ανακάλυψαν ότι ένα πεθαμένο ποντίκι ήταν η αιτία που ένα σιφόνι βρίσκονταν βουλεμένο. Ο υπεύθυνος των μαγειρείων δήλωσε «όλα καλά» και η ζωή συνεχίζεται κανονικά, μέσα στη μπόχα και στους κινδύνους για την υγεία μας, καθώς η απολύμανση τους είναι άγνωστη λέξη! Να προσθέσουμε ότι τα μαγειρεία και οι χώροι εστίασης των στρατιωτών πολιορκούνται από τεράστιες ποσότητες από μύγες, οι οποίες βρίσκονται και πάνω στο φαγητό των φαντάρων. Τα παραπάνω είναι γνωστά στα στελέχη αλλά και στο διοικητή του Λόχου, που όμως δεν έπραξαν και δεν πράττουν το παραμικρό.
Ο Ταξίαρχος δεσμεύτηκε ότι αποφασίστηκε να χορηγηθεί κονδύλι για τη μεταφορά των μαγειρείων-εστιατορίων, ενώ μέχρι να κατασκευαστούν τα νέα, άμεσα θα διεξαχθεί απολύμανση στις παλιές εγκαταστάσεις. 
2.       Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε και το ατελείωτο χώσιμο των στρατιωτών. Τα κωλιόμενα νούμερα υπηρεσιών (σκοπιά, θαλαμοφύλακας κλπ) φτάνουν τις 10-12 ώρες, οι αγγαρείες επεκτείνονται από τις 8.00-14.00 μ.μ. για να συνεχίσουν φυσικά οι υπόλοιπες υπηρεσίες. Κάλλιστα μπορείς να κάνεις αγγαρεία από τις 8.00-15.00 μ.μ., μετά υπηρεσία και πάλι αγγαρεία στα μαγειρεία 18.00-21.00 μ.μ, για να ακολουθήσει σκοπιά αργότερα. Το πρόγραμμα εργασιών-διαταγή του ΓΕΣ παραβιάζεται με τον πιο ωμό τρόπο: μεσημεριανή ξεκούραση δεν υπάρχει καθώς καλούν εγερτήριο για καθαριότητες, με πλήθος αγγαρειών-κουβάλημα κλπ. «Συνεχώς δουλεύουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε χόρτα και κανείς δεν το αναγνωρίζει.
Ο Ταξίαρχος δεσμεύτηκε τον περιορισμό των υπηρεσιών και την παραμονή των συναδέλφων στη μονάδα μόνο για την εκτέλεση των απαραιτήτων υπηρεσιών. Οι έξοδοι θα αυξηθούν ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκαν διαταγές με παρανομαστή το ανθρώπινο ενδιαφέρον για τους φαντάρους (περίπτωση αντιμετώπισης ασθενών στρατιωτών).  
Επίσης, στην επίσκεψη του στο ΚΨΜ ο Ταξίαρχος υποσχέθηκε στους στρατιώτες την ανακαίνιση του, την παραγγελία των απαραίτητων επίπλων και την εξασφάλιση μέσων για την ψυχαγωγία των συναδέλφων.
Τέλος, ο Ταξίαρχος επιθεώρησε και τις σκοπιές. Υποσχέθηκε τον εφοδιασμό τους με σκαμπό.
3.       Οι αξιωματικοί το μόνο που γνωρίζουν είναι να φέρονται με άθλιο και επιθετικό τρόπο, ενώ επιδιώκουν να μας βγάζουν συνέχεια αναφερόμενους, επιδιώκοντας την τιμωρία μας», υποστηρίζουν οι συνάδελφοι. Οι καμπάνες-φυλακίσεις, κρατήσεις κλπ- πέφτουν βροχή από στελέχη που δεν προσφέρουν τίποτε, κάθονται όλη την ώρα και χώνουν τους φαντάρους για να κάνουν τις δικές τους δουλειές. Η αυθαιρεσία των στελεχών, η άθλια-προσβλητική-παράνομη συμπεριφορά τους, αυτό το μείγμα προσβολών και απειλών τιμωρίας έχει δημιουργήσει βαθιά εχθρότητα μεταξύ στελεχών και στρατιωτών. Αξίζει να δούμε όμως το καθεστώς ΟΜΕΡΤΑ που έχει επιβληθεί και τα στεγανά που έχουν δημιουργηθεί ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα παράπονα των φαντάρων δεν θα φτάσουν στο Διοικητή. Με ευθύνη του Α’ Γραφείου, ο κάθε φαντάρος που ζητά να βγει Παραπονούμενος όχι μόνο εμποδίζεται με τον πλέον παράνομο τρόπο-του λένε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται- αλλά επίσης ακολουθεί η εκδήλωση της εκδικητικής τους μανίας, καθώς όποιος τολμήσει να τους αμφισβητήσει μπαίνει στο στόχαστρο και τον χώνουν συστηματικά με αγγαρείες-νυχτερινά νούμερα σκοπιάς κλπ. Πρόκειται για μια Παράγκα Ανομίας, που φτιάχνει συστηματικά τα βύσματα, παραβιάζει τον Στρατιωτικό Κανονισμό και τις Διαταγές του ΓΕΣ, βάζει σε μαύρη λίστα όσους φαντάρους στοχοποιεί! Οι ευθύνες του υπεύθυνου Υπασπιστή είναι τεράστιες. Η ευθύνη του μέχρι τώρα διοικητή, για την Ανοχή του απέναντι σε όλα αυτά οφθαλμοφανής, καθώς μέχρι τώρα επικάθεται του Λόχου ένα καθεστώς Φόβου και Παρανομίας!
Ο Ταξίαρχος, εκτιμώντας την σοβαρότητα της κατάστασης, ανέλαβε τον έλεγχο ώστε να αποσοβηθεί η βαθιά κρίση. Κινήθηκε με αποφασιστικότητα, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, αποσαφηνίζοντας ότι η μονάδα γυρνά σελίδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι διαγράφηκαν όλες οι υπηρετήσιμες ποινές, ενώ ξεκαθαρίστηκε σε όλους ότι πρέπει να μπει τέλος στο καθεστώς τρομοκρατίας. Κάτι που βεβαίως έγινε απολύτως σαφές στο Α’ Γραφείο!
4.       Η κατάσταση υγιεινής είναι τραγική. Στους 22-25 στρατιώτες αντιστοιχούν 2 μπάνια, 3 νιπτήρες, 1 ντους και 2 τουαλέτες. Τα υπόλοιπα είναι βουλωμένα και σπασμένα. Όλο το καλοκαίρι, ακόμη και σήμερα, το air condition που υπάρχει τους θαλάμους είναι χαλασμένο και δεν το φτιάχνουν, αφήνοντας μας να κοιμόμαστε λουσμένοι στον ιδρώτα. Τα παράθυρα κρέμονται έτοιμα να πέσουν. Είπαμε: κανείς δεν ενδιαφέρεται…
Ο Ταξίαρχος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα γίνουν όλα τα απαιτούμε έργα και οι παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Όλα τα παραπάνω συνάδελφοι αποτελούν σαφή κατάρριψη του Μύθου ότι «στον Στρατό οι φαντάροι δεν έχουν δικαιώματα».
Συνάδελφοι, μόνο αγωνιζόμενοι, μόνο αμφισβητώντας τη μαυρίλα και την αυθαιρεσία, μόνο βγαίνοντας Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας και διεκδικώντας συλλογικά τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μπορεί να πάει η ζωή μας αλλιώς.
Η δημοσίευση των καταγγελιών είναι τεράστια δύναμη για όλους τους συναδέλφους.   
Συνάδελφοι, σηκώστε το κεφάλι. Αγωνιστείτε. Στηρίξτε, δυναμώστε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη των στρατευμένων, για ένα Κίνημα Μαζικό Μαχητικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Καλή και αγωνιστική θητεία σε όλους. 
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Τηλ. Επικ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.