Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μου θύμισε τον Παπαδόπουλο


Σκληρή κριτική στους πρώην συντρόφους της έκανε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ταύτισε τον πρώην πρωθυπουργό με δικτάτορα

Εξαπολύοντας επίθεση επί προσωπικού στον Αλέξη Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεσπάθωσε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.
«Ο Τσίπρας μου θύμισε τον Παπαδόπουλο που ήθελε να βάλει την Ελλάδα στο γύψο» σημείωσε η υποψήφια Βουλευτίνα της Λαϊκής Ενότητας, και συμπλήρωσε  «Νομοθετούσε και καταργούσε νόμους και διατάξεις κατά παραγγελία των δανειστών. Αυτό ήταν μια πλήρης κατάλυση της δημοκρατίας και δεν μπορεί να λέει ένας πρωθυπουργός ότι είναι για το καλό μας. Αυτό είναι λίγο σαν τον γύψο του Παπαδόπουλου», είπε.
Η υποψήφια βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι η ομάδα του Μαξίμου – όπως είπε - τοποθέτησε δοτούς στην εκλογική λίστα για να περάσουν μπροστά οι υπουργοί και όχι όσοι εξελέγησαν από το λαό.
Καταλόγισε στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού οτι θέλησε να ξεγελάσει το λαό με την γρήγορη διάλυση της Βουλής προκειμένου να μην αντιληφθεί τα δεινά του τρίτου μνημονίου τονίζοντας ότι παρά τις δημοσκοπήσεις ο κόσμος δεν δικαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα.
Προχώρησε και σε ιδιαίτερα σκληρές αναφορές λέγοντας χαρακτηριστικά πως ...
ο ισχυρισμός του Αλέξη Τσίπρα πως η συμφωνία είναι για το καλό μας θυμίζει το γύψο του Παπαδόπουλου

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η  επίθεση που εξαπέλυσε στους  συμβασιούχους του τηλεοπτικού σταθμού της βουλής των οποίων τη σύμβαση δεν ανανέωσε με συνέπεια να μείνουν άνεργοι.
Άμεση ήταν η απάντηση μέσω των Παραπολιτικών 90,1 της εκπρόσωπου του καναλιού της Βουλής Κέλλυ Κοντογεώργη.
Η κ. Κωνσταντόπουλου διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα πρέπει να ενημερωθεί από το περιβάλλον της για το πώς λειτουργεί το κανάλι της βουλής και η δημοσιογραφία.  Αρέσκεται να στοχοποιεί δημοσιογράφους χωρίς επιχειρήματα , απάντησε η δημοσιογράφος.
Αναλυτικά τα βασικά σημεία της συνέντευξης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 
Η κα Κωνσταντοπούλου, αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι «την αξιοπιστία και την εγκυρότητα τους την είδαμε στο δημοψήφισμα».
Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμα ότι «Το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές μεθοδεύτηκαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγινε για να προλάβει το σύστημα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ να μην στοχοποιηθούν κι άλλο αφού θα επέστρεφε ο κόσμος από τις διακοπές. Εισπράττω από τον κόσμο μια τεράστια απογοήτευση την οποία βιώνω κι εγώ. Πολύς κόσμος αμφιταλαντεύεται αν θα συμμετάσχει καν στην διαδικασία. Αισθάνεται ότι ματαιώθηκε η δύναμη του. Αυτό στο οποίο στοχεύουμε εμείς είναι να μην απογοητευθούν οι πολίτες και κυρίως οι νέοι. Ξεκινάμε νέο αγώνα δημοκρατικής αντίστασης και άμυνας», είπε.
Το νόμισμα δεν είναι το μείζον
«Η νομισματική ένωση και το κοινό νόμισμα χρησιμοποιούνται εργαλεία υποταγής. Όταν της ζητήθηκε να απαντήσει σε πρακτικά ζητήματα για το τι θα συμβεί αν αλλάξουμε νόμισμα είπε ότι «όλες οι μνημονιακές συμβάσεις εξυπηρετούν τις τράπεζες και εκείνοι που τις φαλήρισαν εξακολουθούν να επιβραβεύονται. Κάποιοι αποφάσισαν το «καμία θυσία για το ευρώ» να το κάνουν «πάση θυσία στο ευρώ» και είναι απαράδεκτο».
Είπε ακόμα ότι δεν πρέπει ως εναλλακτικές να υπάρχουν μόνο η αλλαγή νομίσματος αλλά και άλλες εναλλακτικές χωρίς όμως να διευκρινίσει τι εννοεί.
Για την κριτική στο πρόσωπο της
Στο ερώτημα για την κριτική που δέχθηκε ως Πρόεδρος της Βουλής, για προσωπική στρατηγική, για μπλέξιμο του θεσμού με το πρόσωπο και για επαναστατική γυμναστική και στον χαρακτηρισμό ως ατυχή επιλογή από πρώην συντρόφους της ειπε:
«Το κόμμα που με πρότεινε δεν υπάρχει πια. Παραβιάστηκαν όλες οι συλλογικές αποφάσεις, όλες οι συλλογικές διαδικασίες και αν βγει πρώτο θα είναι η αποθέωση της εξαπάτησης του ελληνικού λαού».
Και συνέχισε: «Αυτά τα οποία αναφέρετε όντως έχουν εμφανιστεί ως διαρροές και ζητάω από τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ να βγαίνουν να τα λένε επώνυμα».
Πρόσθεσε: «Εγώ δεν δέχθηκα κριτική αλλά πόλεμο από όλες τις πλευρές. Τον υποδαύλισε ο Φίλης και ο πόλεμος αυτός είχε χαρακτηριστικά δολοφονίας προσωπικότητας. Έφτασαν στο σημείο να με ταυτίσουν με την Χρυσή Αυγή. Έφτασαν να χτυπούν όλη μου την οικογένεια. Εξελισσόταν στην Βουλή ένα καθημερινό bullying. Δούλευα 20 ώρες το 24ωρο και δεν θα το ενέτασσα αυτό σε προσωπική στρατηγική. Δεν θεωρώ ότι έκανα επαναστατική γυμναστική αλλά τήρησα τον κανονισμό της Βουλής».
Στο ερώτημα τι αισθάνθηκε ότι δεν έκανε καλά «δε νομίζω ότι θα έκανα κάτι διαφορετικά. Ίσως θα έκανα με μεγαλύτερη ένταση όλα αυτά για τα οποία μου ασκήθηκε κριτική. Στη Βουλή υπάρχουν κυκλώματα και βυζαντινισμοί. Εκεί δεν πρόλαβα να πάρω αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Ναρκοθετήθηκαν πολλές πρωτοβουλίες νομοθετικές εκ των έσω».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλάζει... λάστιχο στο νέο σποτ της Λαϊκής Ενότητας  - Κεντρική Εικόνα
Για το σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί
Έχει πολλαπλά μηνύματα. Το πρώτο και κυρίαρχο είναι ότι η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα έχουν κοντά πόδια. «Για τους απλούς ανθρώπους υπάρχει ένα απλό εργαλείο για την διαγραφή του χρέους και πρέπει να γίνει συνείδηση ότι δεν πρέπει να πληρωθεί», είπε. Πρόσθεσε ότι έχει σημασία η ψήφος στις 20 Σεπτεμβρίου για να μην επικρατήσει η δύναμη του ψέμματος αλλά της αλήθειας.
Για το κομμάτι του τρολαρίσματος είπε: «πρέπει να κάνετε όλοι την αυτοκριτική σας. Ήταν ένα γκροτέσκο ψέμα. Είχαν αφιερωθεί ώρες σε δελτία ειδήσεων και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν όλα κατασκευασμένα και ο ίδιος ο πρατηριούχος είπε ότι ουδέποτε έγιναν όλα αυτά από τα μέσα της διαπλοκής».
Φυλλάδια στη λαϊκή του Κολωνακίου μοίρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ)

Στο Κολωνάκι βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εννιά ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Η πρώτη υποψήφια στην Α' Αθηνών με την Λαϊκή Ενότητα μοίρασε προεκλογική φυλλάδια της ΛΑΕ συνομιλώντας παράλληλα με τους πολίτες.
Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου δέχθηκε κι ένα μπουκέτο λουλούδια από έναν πωλητή ενώ ένα μικρό κορίτσι έβαλε μαζί της selfie.
Δείτε την στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Φωτογραφήθηκε με τον κόσμο και δέχθηκε λουλούδια 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

1 σχόλιο:

  1. Το μονο της ελαφρυντικο ειναι πως πασχει απο μανια, με την κλινικη σημασια του ορου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή