Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Αντιγράφω:
Οστά και στρατιωτικός ρουχισμός βρέθηκε στην περιοχή του κατεχόμενου Τράχωνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ε/κ πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) του 1974, Νέστορα Νέστορος.
Πρόκειται για νέα οστά τεσσάρων αγνοουμένων και όπως υποστηρίζει και ο κ. Νέστορος, όταν ολοκληρωθεί η εκταφή, οι επιστήμονες θα μετακινηθούν σε ένα σημείο πιο πέρα, στα περίπου 60 μέτρα πιο δυτικά, καθώς με βάση τις μαρτυρίες και εκεί έχουν ταφεί αγνοούμενοι.

Η εκταφή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου μια με δύο βδομάδες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ:
" ...Αναζητούμε δύο συγκεκριμένα σημεία που πιστεύεται ότι τάφηκαν 40-50 άτομα. Η εκταφή μας εκεί γίνεται με βάση την πληροφορία ότι υπήρχε ομαδικός τάφος από περισυλλογή που έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Ομορφίτας, η πληροφορία μας έλεγε όταν είχαν μεταφερθεί πτώματα με δύο μικρά φορτηγά”.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ (şener levent) γράφει :
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα λείψανα πόσων αγνοουμένων έχουν ριχθεί στη θάλασσα κατά τις επιχειρήσεις αυτές. Για να τους θυμόμαστε αιώνια, μπορούμε μόνο να στήσουμε ένα μνημείο του “αγνώστου θύματος”. Να κοιτάμε αυτό το μνημείο καθημερινά και να ντρεπόμαστε. Αφού ούτε αυτό θα είναι αρκετό για να συγχωρεθούμε».
Μου προξενεί, ως αναγνώστη βαθιά εντύπωση, το ηθικό ανάστημα του Σενέρ Λεβέντ(şener levent) να αποτυπώσει με τη γραφίδα του δημοσιογράφου ένα επονείδιστο έγκλημα πολέμου...!!!
Μου προξενεί όμως ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, ως σκεπτόμενου πολίτη αυτής της χώρας, ό,τι σήμερα οι "μαχόμενοι πολιτικά" ταγοί της Πατρίδας (που εκφέρουν στον πολιτικό τους λόγο στρατιωτικές ορολογίες τύπου: ματώσαμε, πολεμήσαμε κλπ ..κλπ...) δεν αναφέρουν το παραμικρό γι' αυτούς τους συμπολίτες μας, που θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό, δηλ. την ίδια τη ζωή τους σε μια ακαταμάχητη περιπέτεια υπεράσπισης της Πατρίδας.....!!!
P. S mutluluklar dilerim şener levent....

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου