Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τώρα που δεν έγινε υπουργός! Θυμήθηκε πάλι τις κόκκινες γραμμές ο Νικολόπουλος...

Από press-gr
Σε ενδεχόμενη αντίδραση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου -για το γνωστό tweet- και στην αντίδραση των 53+, απέδωσε τη μη υπουργοποίησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, δήλωσε ότι «δεν υπήρξε η παραμικρή όχληση από την μεριά μου προς τους επικεφαλής των κομμάτων της συγκυβέρνησης για τη συμμετοχή μου στο υπουργικό συμβούλιο» και ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε επισήμως «ότι η πρόταση του κ. Καμμένου απερρίφθη από τον κ. Τσίπρα καθότι η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση θα ερέθιζε αρνητικά τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου λόγω του γνωστού τιτιβίσματος, του ατυχούς, που είχα κάνει στο παρελθόν».

«Ως καλός λοιπόν στρατιώτης αντιμετώπισα αυτή την εξέλιξη με ψυχραιμία, συνεχίζοντας τον αγώνα με πάθος και ζέση τιμώντας για μια ακόμα φορά τα λοχιόσημά μου», είπε ο κ. Νικολόπουλος για να συνεχίζει: «Και φτάσαμε σε αυτό τον πρόσφατο σχηματισμό και έχουμε και πάλι τα ίδια γεγονότα να εξελίσσονται όπως τον Γενάρη δηλαδή να απορρίπτεται η πρόταση Καμμένου για να μην ταραχτεί ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ενδεχομένως και οι “53” και μέσω διαρροών στον Τύπο παρουσιάζομαι ως δυνάμει δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής. Έχουμε λοιπόν μια επανάληψη του κακόγουστου έργου του Ιανουαρίου…».

Τέλος, έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου ότι δεν μπορεί να ανεχτεί εκ νέου το όνομα του «να γίνεται μπαλάκι μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαροκόπου» και ότι εκείνο που τον νοιάζει είναι «να μην γίνει απόπειρα παραβιάσεως των κόκκινων γραμμών» γιατί, όπως είπε, χαρακτηριστικά «εγώ αποχρωματισμούς δεν κάνω».

Όσο για το ποιες μπορεί να είναι αυτές οι κόκκινες γραμμές ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο ...
ενδεχόμενο αλλαγών στο μάθημα των θρησκευτικών –για τις οποίες ζήτησε δημοψήφισμα- και στην προεκλογική όπως είπε υπόσχεση «ότι αυτή τη φορά δεν θα την γλιτώσουν οι δημοσκόποι».

Γκρίνια στους ΑΝΕΛ γι' αυτούς που δεν έγιναν υπουργοί
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε δεκτό σχεδόν κανένα αίτημα του Π. Καμμένου για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Επιστολή διαμαρτυρίας του Νικολόπουλου σε Καμμένο.
thetoc.gr

Δεν ακούστηκε καλά η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης στους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Κι αυτό διότι στο νέο σχήμα συμμετέχουν πέντε μέλη των ΑΝΕΛ (Καμμένος, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Δ. Καμμένος, Τέρενς Κουίκ, ΄Ελενα Κουντουρά), ένας δηλαδή λιγότερος από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο Α. Τσίπρας δεν έκανε τελικά δεκτό κανένα από τα αιτήματα του συνεταίρου του στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, αν εξαιρέσει κανείς τον Πάυλο Χαϊκάλη τον οποίο απέκλεισε προεκλογικά ο ίδιος ο κ. Καμμένος, ο πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτά μία σειρά οπό αιτήματα του προέδρου των ΑΝΕΛ και συνεταίρου του στην κυβέρνηση

Συγκεκριμένα ο ο κ. Καμμένος είχε ζητήσει να παραμείνει στο υπουργείο Ναυτιλίας ο υπηρεσιακός υπουργός Χρήστος Ζώης, να αναλάβει ο Τέρενς Κουίκ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να μπει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Νίκος Νικολόπουλος -μένει να δούμε αν θα αναλάβει θέση αντιπροέδρου της βουλής- ενώ είχε τάξει και υπουργείο στη Σταυρούλα Ξουλίδου ή οποία από λάθος της δικαστικής αντιπροσώπου έμεινε εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος. Επίσης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης ο Π. Σγουρίδης, τη θέση του οποίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέλαβε ο Μάρκος Μπόλαρης.

Τελικά κανένα από τα παραπάνω δεν έκανε δεκτά ο Αλέξης Τσίπρας και ως εκ τούτου αναμένεται ο τρόπος που ο κ. Καμμένος θα εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια εκτός αν ο τελευταίος θυμηθεί τον εαυτό του στην προηγούμενη κυβέρνηση όταν αποδείχθηκε ο πιο πιστός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα.

Νικολόπουλος σε Καμμένο: Έλα στην ΚΟ να μας πεις τι έγινε

Επιστολή προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο έστειλε ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία ζητάει «να συγκληθεί εντός της ημέρας η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, ως κυρίαρχο όργανο εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή, ώστε να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τις επιλογές ή τους αποκλεισμούς προσώπων από το κυβερνητικό σχήμα».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, όπου θίγει και το θέμα της δικής του συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα, «η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνεται με όρους αδιαφάνειας, ούτε να μετατρέπεται σε "παιχνιδάκι σκιών" με περίεργες διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης, μέσω των οποίων επιχειρείται η απαξίωση προσωπικών και πολιτικών διαδρομών δεκαετιών και η σπίλωση προσωπικοτήτων, που ενώ έχουν δεχτεί τόνους λάσπης και λοιδορίας, εντούτοις ποτέ δεν έχουν βρεθεί με "λερωμένα" χέρια και πρόσωπα».

Συνεχίζοντας ο Νίκος Νικολόπουλος για το θέμα της συμμετοχής του στην κυβέρνηση, τονίζει μεταξύ άλλων: «Σε προσωπικό επίπεδο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ ένα νέο "σίριαλ" που με προσβάλλει και θίγει την 26χρονη πολιτική διαδρομή μου, τον κοινό μας αγώνα, τα στελέχη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους και αγωνιστές ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ. Σε παρακαλώ να εξηγήσεις ενώπιον των συναδέλφων μας στην κοινοβουλευτική ομάδα εάν υπήρξαν πολιτικές, οικονομικές ή ηθικές ενστάσεις σχετικά με τη συμμετοχή μου στο κυβερνητικό σχήμα και αν ναι, ποιες ήσαν αυτές και από ποιους εκφράστηκαν».

Καταλήγοντας στην επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει: «Γνωρίζεις πως δεν εξάρτησα τη συμμετοχή μου στον αγώνα από οποιαδήποτε θέση, αλλά αυτή είναι μία απάντηση που οφείλω προς τους ψηφοφόρους μου και προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που παρακολουθούν το παιχνίδι των διαρροών».

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015


Πώς ρεζιλεύτηκε ο Νίκος Νικολόπουλος... [Ηθελέστα και παθέστα!]

Από τον Μιχάλη Καρδερινιώτη - Press-GR

Έως και στην Κουμουνδούρου πήγε χτες το μεσημέρι, την ώρα που ετοιμαζόταν η νέα κυβέρνηση, για να δώσει τα διαπιστευτήρια του και να μπει επιτέλους σε αυτήν ο Νίκος Νικολόπουλος. Λέγεται ότι ζήτησε να δει τον κ. Τσίπρα αλλά δεν έγινε δεκτός...

Η προσπάθεια υπουργοποίησής του απέβη τελικώς άκαρπη, ο ίδιος ο βουλευτής φέρεται έντονα απογοητευμένος ("βράζει" λένε οι φίλοι του) αλλά έχοντας υπερεκτεθεί τόσο πολύ το προηγούμενο διάστημα δεν έχει τώρα κανένα περιθώριο αντίδρασης. Απλώς πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι έγινε, πολιτικά, ρεζίλι...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Press-GR
Ο Ν. Νικολόπουλος ζητάει τώρα τη θέση του β' αντιπροέδρου της Βουλής, αλλιώς...
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.