Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Παρακολουθείστε το debate των πολιτικών αρχηγών live

http://webtv.ert.gr/ert1-live/
Επτά αρχηγοί κομμάτων θα δεχτούν ερωτήσεις από 6 δημοσιογράφους
Δεκαπέντε λεπτά μετά τις 9 μ.μ. άρχισε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.


Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών πριν το debate:
Προσερχόμενος στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε τα εξής: «Πολλά γίνονται για πρώτη φορά και ελπίζονται να γίνονται για το καλπο του τόπου. Ο διάλογος σευτό το debate δεν έχει και τις καλύτερες προδιαγραφές για την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Ελπίζω να επιτευχθεί το καλύτερο για τη Δημοκρατία και τη βούληση του Ελληνικού Λαού».

Η Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Να κάνουμε έναν ειλικρινή διάλογο απέναντι στον ελληνικό λαό, να μιλήσουμε για την ουσία και ότι απασχολεί τον ελληνικό λαό»

H διάταξη των πολιτικών αρχηγών
 και οι θεματικές ενότητες
Οι αρχηγοί κάθονται στο πάνελ βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους: Στην πρώτη θέση πιο κοντά στον συντονιστή και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Πάνο Χαρίτο θα κάτσει ο Αλ.Τσίπρας, δίπλα του θα είναι ο Β.Μεϊμαράκης και ακολουθούν ο Π.Λαφαζάνης, ο Στ.Θεοδωράκης, ο Δ.Κουτσούμπας, ο Π.Καμμένος και η Φ.Γεννηματά.

Τις ερωτήσεις θέτουν οι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε TV). Η συζήτηση θα συντονιστεί από τον Πάνο Χαρίτο (ΕΡΤ).

Οι θεματικές ενότητες ερωτήσεων έχουν ως εξής:

Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση
Κοινωνική Πολιτική
Μεταναστευτική Πολιτική
Εξωτερική Πολιτική

Στη συνέχεια θα τεθεί μια ελεύθερη ερώτηση από κάθε δημοσιογράφο, ενώ στον τελευταίο κύκλο συζήτησης οι αρχηγοί θα κάνουν τοποθετήσεις και θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις σε άλλους αρχηγούς.

Κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30'' και η απάντηση 1,30''. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση θα έχει διάρκεια έως 15'' και η απάντηση έως 30''. 

Οι προετοιμασίες
 

Οι τεχνικοί πρόσθεσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες στο ειδικά κατασκευασμένο σκηνικό που στήθηκε στο studio που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και οι δημοσιογράφοι ακόνισαν τις πένες τους για τις ερωτήσεις που θα υποβάλλουν προς τους επτά πολιτικούς αρχηγούς.

Το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα μετέχουν στο debate, στην Αγ. Παρασκευή, με στόχο τον καθορισμό και το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν στους αρχηγούς των κομμάτων, υπό τον συντονιστή της βραδιάς Πάνο Χαρίτο και σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν από τη διακομματική επιτροπή.

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην αίθουσα που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και αποχώρησαν από το Ραδιομέγαρο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις. 

Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο studio 3 του 1ου ορόφου εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».

Να σημειωθεί ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Οι έξι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα, και οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν τους έξι σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας είναι οι εξής: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Η έναρξη του debate έχει οριστεί στις 21:00 ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ. 

Τέλος, μετά τη λήξη της τηλεμαχίας θα ακολουθήσει στη δημόσια τηλεόραση  ειδική εκπομπή όπου θα αναλυθούν και θα σχολιαστούν τα όσα ελέχθησαν στο debate.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.