Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Προς "Αποχή-τες" και μαλακοπίτουρες : Πως να φτιάξετε έναν καλό φραπέ; Συνταγή για την χώρα του χαβαλέ και του φραπέ - Πως να φτιάξετε Freddo Cappuccino, όπως το πίνει ο κυρ Αλέκος ο Φλαμπουράρης;

Χαρακτηριστική η άνεση του υπουργού Επικρατείας μπροστά στον τηλεοπτικό φακό...
Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ο κ. Φλαμπουράρης δεν δίστασε και πάλι να αφήσει ανοιχτό το σενάριο του δημοψηφίσματος και να απορρίψει, αντίθετα, εκείνο των εκλογών, ενώ παρείχε πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Το... παραπολιτικό στοιχείο που ξεχώρισε, ωστόσο, από τη συνέντευξη του κ. Φλαμπουράρη και έτυχε ήδη σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν όταν, με χαρακτηριστική άνεση, απόλαυσε τον... φρέντο καπουτσίνο του «on air»!
Για τους λάτρεις όμως του παραδοσιακού παγωμένου φραπέ, είναι μεγάλη υπόθεση να τα καταφέρετε να τον φτιάξετε απολαυστικό, θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας δώσει ένα ευχάριστο ξεκίνημα στη μέρα σας. :) 

Θα δούμε τι θα πρέπει να προσέξουμε αν τον φτιάξουμε με μίξερ ή με σέικερ, απλά και κατανοητά! 


Πως να φτιάξω έναν καλό φραπέ με μίξερ:


καλό φραπέΓια να φτιάξετε έναν καλό φραπέ με μίξερ, θα πρέπει να κάνετε τα εξής: 

1) βάλτε σε ένα ποτήρι 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού καφέ φραπέ, 

2) αν τον θέλετε γλυκό βάλτε και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη, για μέτριο βάλτε 1 κουταλιά 

3) βάλτε πολύ λίγο κρύο νερό! 
προσοχή: βάλτε ελάχιστο νερό(~1-2 κουταλιές της σούπας), γιατί άμα βάλετε πολύ, τότε όλος σας ο καφές θα γίνει αφρός! 

4) χτυπήστε το μίγμα με το μίξερ, όχι για πολύ ώρα! 
προσοχή: φροντίστε το μίξερ να φτάνει στον πάτο και χτυπήστε όσο λιγότερο γίνεται, μέχρι να νιώσετε ότι έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και ο καφές. 
Αν τον χτυπήστε πολύ λίγο, τότε θα πίνετε κόκκους ζάχαρης και καφέ, ενώ αν τον χτυπήσετε πολύ, τότε ο φραπέ σας θα γίνει νεροζούμι. 
Φροντίστε αυτό το λίγο χτύπημα να γίνει σωστά και να διαλύσετε τους κόκκους. 

5) προσθέστε ~1-2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ 
προσοχή: το γάλα εβαπορέ είναι συμπυκνωμένο. Αν πρόκειται να προσθέσετε φρέσκο γάλα, θα πρέπει να βάλετε περίπου την 3πλάσια ποσότητα! 

6) προσθέστε 2 μεγάλα παγάκια 
προσοχή: μην προσθέσετε πολλά μικρά παγάκια, αλλά 2 μεγάλα, θα γίνει καλύτερος! 

7) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω 

8) βάλτε το καλαμάκι και γυρίστε το 3-4 σβούρες ώστε να έρθουν όλα στα ίσια τους! 

και είστε έτοιμοι! Μόλις κάνατε έναν πολύ καλό φραπέ με μίξερ! 


Πως να φτιάξω καλό φραπέ με σέικερ

πως να φτιάξω φραπέΓια να φτιάξετε φραπέ με σέικερ ο οποίος να είναι πολύ καλός, θα πρέπει να κάνετε τα εξής: 

1) προσθέστε τις αναλογίες που προαναφέραμε πριν στα βήματα 1,2,3, στο σέικερ σας 

2) προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι, θα βοηθήσει στο να γίνει καλύτερο χτύπημα! 

3) κλείστε καλά και ανακινήστε. Κάντε περίπου 30 ανακινήσεις ”πήγαινε-έλα” (~15 ”πάνε” , ~15 ”έλα”) δυνατά 

4) προσθέστε 1-2 ακόμα μεγάλα παγάκια σε ένα άλλο ποτήρι 

5) προσθέστε γάλα (δείτε βήμα 5 από πιο πάνω) 

6) ρίξτε τον συμπυκνωμένο αφρό σας μέσα στο ποτήρι με τον πάγο και το γάλα 

7) βάλτε λίγο παγωμένο νερό στο σέικερ, ξεπλύντε, και ρίξτε το μέσα στο ποτήρι! 

8) συμπληρώστε με παγωμένο νερό μέχρι επάνω 

9) βάλτε το καλαμάκι κάνοντας 3-4 γύρους ώστε να έρθουν όλα στη θέση τους! 

και είμαστε έτοιμοι! Μόλις φτιάξαμε έναν υπέροχο φραπέ με σέικερ! 


Αν έχετε βρει και τη δική σας φόρμουλα ώστε να φτιάχνετε καλό φραπέ, ή αν έχετε βρει κάποια ιδιαίτερη φόρμουλα που τον κάνει σπέσιαλ, γράψτε την σε σχόλιο παρακάτω. 

Καλή απόλαυση λοιπόν!




Πως να φτιάξω Freddo Cappuccino;


Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την παρασκευή τέλειου freddo cappuccino στο σπίτι, βήμα - βήμα με πολύ καλό αφρόγαλα και απολαυστική γεύση για για δροσιστική απόλαυση: xrisima.com/useful

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.