Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Rage Against The Machine ~Bulls on Parade (Ελληνικοί υπότιτλοι) -Greek subs-


Το Bulls on Parade,είναι τραγούδι που κυκλοφόρησε από την Αμερικανική ραπ μεταλ μπάντα Rage Against the Machine,το 1996 και βρίσκεται στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Evil Empire.


Το τραγούδι είναι ευρέως γνωστό για τη σόλο κιθάρα του,που περιέχει ένα εφέ σαν να ακούμε βινύλιο,και το πραγματοποιεί ο Tom Morello.Η εναλλαγή ανάμεσα στις χορδές, μία πάνω και μία κατά δημιουργεί ένα αποτέλεσμα σαν να να ακούς το ξύσιμο ενός βινυλίου.

Επίσης είναι γνωστό για το σόλο μπάσο του Tim Commerford,λίγο πριν το σόλο του Morello...



Το Bulls on Parade έκανε το ντεμπούτο του στις 25 Ιανουαρίου το 1996,στο φεστιβάλ Big Day Out στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Στη συνέχεια έκανε το διεθνές ντεμπούτο στο Saturday Night Live,τον Απρίλιο του 1996.Αυτήν την ημέρα οι RATM,είχαν συμφωνήσει να παίξουν δύο τραγούδια,αλλά όπως κρεμούσαν την Αμερικανική σημαία ανεστραμμένη στους ενισχυτές,εκδιώχθηκαν από το κτίριο,μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τραγουδιού.

Οι διοργανωτές θεώρησαν ότι θα προσβάλλονταν ο Steve Forbes,υποψήφιος πρόεδρος ,που ήταν φιλοξενούμενος εκείνη τη νύχτα.

Σε διάφορες ζωντανές εμφανίσεις τους η μπάντα το έχει αφιερώσει στον Τόνι Μπλερ (Tony Blair).

Ο ήχος βινυλίου που αναφέρθηκα πιο πάνω δεν γίνεται την πραγματικότητα,αλλά είναι ένα ηχητικό εφέ που αναπαράγεται από τον Tom Morello.καθώς τρίβει τα δάχτυλά του κατά μήκος των χορδών.

Το τραγούδι γενικά ασχολείται με τον στρατό των Η.Π.Α,και τις επιθετικές τακτικές του.Αναφέρει πως οι βιομηχανίες όπλων ενθαρρύνουν τους πολέμους για να μπορούν να υπογράφουν στρατιωτικές συμβάσεις.

Η φράση -Ταύροι στην παρέλαση-είναι αργκό της Β.Αμερικής που συνήθως χρησιμοποιείται για να ενημερώσει τους γύρως σας,όταν υπάρχουν αστυνομικοί/στρατιώτες σε κοντινή απόσταση ,όταν η ομάδα είναι έτοιμη για`` ανάληψη δράσης``.

Το τραγούδι ψηφίστηκε στο νούμερο 15 στη VH1 40 Greatest Metal Songs,και επίσης ήρθε στην 46η θέση στην λίστα Triple J Hottest 100, 1996.Μπήκε επίσης στην 89η θέση στο Triple J Hottest 100 of All Timeτο 2009,και τέλος κατατάσσεται 23ο στο Guitar World's ,στην κατηγορία 100 Greatest Solos list που δημοσιεύθηκε το 2009

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.