Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Παραιτήθηκε ξαφνικά η πρόεδρος που θα δίκαζε την υπόθεση 2 τόνων ηρωίνης [Τι δεν κατάλαβες;]

Ερωτηματικά σε νομικούς κύκλους λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της δίκης
Άρειος Πάγος: Εξηγήσεις από την πρόεδρο της δίκης για την ηρωίνη
Καταχωρήσεις του vima.gr έστειλε η Εισαγγελέας στον επιθεωρητή
Μέρος του φορτίου των 2 τόνων ηρωίνης που μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Noor 1», 
σημαίας Τόγκο, που εντοπίστηκε στην περιοχή Βλήχας Ελευσίνας
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη έστειλε στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου καταχωρήσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο και στο vima.gr προκειμένου να ελεγχθούν οι λόγοι παραίτησης από την έδρα της προέδρου Εφετών η οποία προέδρευε της δίκης του φορτηγού πλοίο «Noor 1» στον Πειραιά...
Το σκάφος μετέφερε, ως γνωστόν, 2 τόνους ηρωίνης και εντοπίστηκε από τις ελληνικές διωκτικές αρχές (ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό) σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες.
Ο επιθεωρητής του Αρείου Πάγου θα καλέσει για εξηγήσεις την πρόεδρο, η οποία επικαλέστηκε λόγους υγείας για την παραίτησή της. Η ίδια , πάντως, όπως έγραψε και το vima.gr, ήταν πρόεδρος και της δίκης των «νονών της νύχτας».
Παραιτήθηκε ξαφνικά η πρόεδρος που θα δίκαζε την υπόθεση 2 τόνων ηρωίνης
Το φορτηγό πλοίο «Noor 1» που μετέφερε τεράστια ποσότητας ηρωίνης
Έκπληξη προκαλεί σε δικαστικούς και νομικούς κύκλους η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» να δηλώσει «κώλυμα» και να αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου. ...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έμπειρη δικαστής που πριν από μερικούς μήνες προήδρευε στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας» επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και κυρίως «μυϊκούς πόνους». Ωστόσο η ξαφνική εξέλιξη της προκαλεί ερωτηματικά στον χώρο της Δικαιοσύνης λόγω του γεγονότος ότι θεωρείτο αυστηρή δικαστική λειτουργός αλλά και ότι στην εν λόγω υπόθεση εκτιμάται ότι εξελίσσεται «πόλεμος συμφερόντων» και ασκούνται πιέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και άλλων ιδιωτών που κατηγορούνται ή μνημονεύονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Η μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, φορτίο το οποίο κατέληξε σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014 και η αξία των ναρκωτικών είχε εκτιμηθεί άνω των 50 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση της εισαγωγής της ηρωίνης απέκτησε νέα τροπή τους τελευταίους μήνες με την άσκηση ποινικών διώξεων σε επιχειρηματίες από τον ναυτιλιακό και αθλητικό τομέα και με την ανακάλυψη νέων στοιχείων και συναλλαγών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν 35 κατηγορούμενοι ενώ έχουν ορισθεί 12 μάρτυρες κατηγορίας. Οι δικαστικοί λειτουργοί επιζητούν τη γρήγορη εξέταση της υπόθεσης αφού τίθεται ζήτημα αποφυλάκισης πολλών από τους κατηγορουμένους -αυτοί που είχαν συλληφθεί τις πρώτες μέρες αποκάλυψης του φορτίου- στις αρχές Δεκεμβρίου.


http://www.tovima.gr/society/article/?aid=742495&h1=true#commentForm
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου