Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου [Το παρωχημένο ΟΧΙ με το το σημερινό ΝΑΙ]: Πανάκριβο εθνικιστικό και μιλιταριστικό σόου ενώ πετσοκόβουν μισθούς-συντάξεις και ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια από εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες

Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι είναι εχθρός του εργαζόμενου λαού, η πραγματική ασύμμετρη απειλή. Την ώρα λοιπόν που έρχονται τα νέα σημειώματα του ΕΜΦΙΑ (που είχαν δεσμευτεί να καταργήσουν), προχωρούν στην μείωση μισθών-συντάξεων, την αρπαγή των σπιτιών από 250000 οικογένειες, αφήνουν τους φοιτητές χωρίς σίτιση και σχεδιάζουν την επιβολή διδάκτρων.

Όχι μόνο δίνουν στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες 500 εκατομμύρια δολάρια για τα άχρηστα πολεμικά αεροσκάφη  ΟRION, δαπανούν τεράστια ποσά σε πολεμικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά –η Πανελλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ είχε σταματήσει να διεξάγεται τα πρώτα μνημονιακά χρόνια λόγω περιστολής των πολεμικών δαπανών-, αλλά εντείνουν την πολυέξοδη συμμετοχή μηχανοκίνητων μέσων στις Στρατιωτικές Παρελάσεις. Επίσης θυμίζουμε είχε σταματήσει η συμμετοχή τους τα προηγούμενα χρόνια για λόγους ...
οικονομίας, αλλά επανήλθαν από του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και Πάνο Καμμένο, για να εξάψουν το «εθνικό συναίσθημα» και να ικανοποιήσουν την πολεμοκάπηλη-μισαλλόδοξη απαίτηση των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής!   

Στη Θεσσαλονίκη επομένως σχεδιάζεται μια ακόμη τεράστια εθνικιστική και μιλιταριστική φιέστα από τους Τσίπρα-Καμμένο, χωρίς κανείς να αναφέρει το πόσο θα κοστίσει. Έτσι λοιπόν και ενώ ο ΑΓΕΣ Τελλίδης αποκαλύπτει την αδυναμία του Στρατού να ντύσει τους νεοσύλλεκτους φαντάρους, οι υπαξιωματικοί και οι κατώτεροι αξιωματικοί διαμαρτύρονται ότι δεν τους έχουν καλυφθεί ακόμη τα έξοδα για τις μεταθέσεις που έγιναν τον Αύγουστο και κανείς δεν απαντά αν και πότε θα δοθούν τα επιδόματα παραμεθορίου που οφείλονται για τους Μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο.
Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Συγκεκριμένα, στο λιμάνι τις πόλης, θα δέσουν τα αρματαγωγά ΡΟΔΟΣ και ΣΑΜΟΣ, η πυραυλάκατος ΡΟΥΣΣΕΝ και το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ.
Εμπρός λοιπόν στον ελληνοχριστιανικό δρόμο που χάραξαν οι Χουντικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και Α.Γεωργιάδης.
Το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψαν με κροκοδείλια δάκρυα στα μάτια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εφαρμόσουν το νέο κύμα αντεργατικής επίθεσης, πιάνει το μαύρο νήμα από την προηγούμενη διακυβέρνηση και διατηρεί όλη την ουσία των επιλογών εξυπηρέτησης των αστικών συμφερόντων και τη διατήρηση-ενίσχυση των συμμαχιών του αστικού κόσμου με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Η αστική πολιτική, ανεξάρτητα τον αστό διαχειριστή, έχει ανάγκη τον νέο γύρο κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών, στρέφοντας τον Στρατό εναντίον του εχθρού λαού. Έχει ανάγκη την έξαρση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, καθώς επιχειρούν την «εθνική ενότητα», την υποταγή των εργαζομένων στα νέα σχέδια καπιταλιστικής ανάπτυξης και αστικής κερδοφορίας.
Το χαρτί του εθνικισμού λοιπόν έχουν επιλέξει να παίξουν Τσίπρας και Καμμένος, Κοτζιάς και Δραγασάκης.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρίχνει τα σιδερένια κάγκελα στις παρελάσεις που συνήθιζαν Σαμαράς-Βενιζέλος για να ορθώσει τα απείρως πιο επικίνδυνα για το λαό μας κάγκελα του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, επιδιώκοντας συστηματικά να μας φυλακίσει στα δεσμά της «εθνική ενότητας», παρουσιάζοντας ως «εθνική επιτυχία» τη μετονομασία των Μνημονίων και της Τρόϊκας, εντείνοντας την εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας.
Οι Τσίπρας-Καμμένος είναι χειρότεροι των Σαμαρά-Βενιζέλου: η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έστειλε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ένοπλη εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2012, αλλά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στέλνει τον στρατό εναντίον των μεταναστών και τον εκπαιδεύει για να «επανακαταλαμβάνει» εργοστάσια που έχουν καταλάβει ταραχοποιά στοιχεία: δηλαδή τους όσους εργαζόμενους παλεύουν για το δικαίωμα στην εργασία και όσους αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις. Βλέπεις δεν πρέπει να υπάρξει νέα ΒΙΩΜΕ! 
Οι φιέστες μιλιταρισμού και ολοκληρωτισμού εκθέτουν τα όπλα που αυτή την στιγμή η νηνεμία των αγώνων «επιτρέπει» τη μη ενεργοποίηση τους εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, αλλά βρίσκονται πάντα εδώ, εντείνοντας την εκπαίδευση του Στρατού στα κατασταλτικά του καθήκοντα. 
Παράλληλα, έχουμε τις συμφωνίες εκτίναξης της κρατικής τρομοκρατίας και της συμμετοχής στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σαν αυτές που υπέγραψε ο αριστερός πρωθυπουργός Α.Τσίπρας για την συμμετοχή ελληνικού υποβρυχίου στον Ευρωστόλο που σαλπάρει για την Λιβύη, την ένταση του ευρωπαϊκού πολέμου κατά των μεταναστών στο Αιγαίο με ελληνοτουρκική στρατιωτική συνεργασία. Που προβλέπουν μεταξύ άλλων την ενίσχυση του πλέγματος καταστολής και την λήψη νέων μέτρων ενίσχυσής του, όπως το γενικευμένο φακέλωμα και η παρακολούθηση των πάντων, η ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και των κατασταλτικών μηχανισμών, ο περιορισμός και η κατάργηση βασικών λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η λήψη μέτρων για ακόμη πιο άγριο κυνήγι των μεταναστών και των προσφύγων στο πλαίσιο των μηχανισμών των «έξυπνων συνόρων», της Συνθήκης Σένγκεν. 
Και το κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων; 
Που θα μας βάλουν να πληρώσουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Ενώ η κυβέρνηση αυτοδιαφημίζεται ως κυβέρνηση αντιμετώπισης της «κοινωνικής καταστροφής»… Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση καταδίκαζε τις τεράστιες σπατάλες στις Στρατιωτικές Παρελάσεις που διοργάνωνε ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος… Τώρα Τσίπρας-Καμμένος ντύθηκαν στα χακί και μιλούν για μια ανεπανάληπτη Στρατιωτική Παρέλαση, στα πρότυπα της 25ης Μαρτίου…
Θυμίζουμε ότι το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων των Στρατού Ξηράς στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου  και 28ης Οκτωβρίου 2009 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, διαμορφώθηκε ως ακολούθως: 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚOΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΞ  ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ (2009) 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ    
1.  Αποζημιώσεις  Προσωπικού  300.000€ 2.  Μεταφορά με Αρματαγωγά  240.000€ (2 Αρματαγωγά) 3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 50.000€ 4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.) 5. Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ (4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως). ΣΥΝΟΛΟ: 840.000€

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚOΣΤΟΥΣ Σ ΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΞ  ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ (2009)28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
1. Αποζημιώσεις  Προσωπικού 140.000€ 2. Μεταφορά με Αρματαγωγά   - 3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 40.000€ 4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.) 5.  Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ 4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως ΣΥΝΟΛΟ: 430.000€
Το Πολεμικό Ναυτικό δεν συμμετείχε με μηχανοκίνητα τμήματα στις δύο παρελάσεις, ενώ κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων (εναερίων και χερσαίων) της Πολεμικής Αεροπορίας στις στρατιωτικές παρελάσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009, ανήλθε σε εξακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες επτακόσια είκοσι οκτώ ευρώ (687.728€) και τετρακόσιες χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα επτά ευρώ (400.497€) αντίστοιχα.

Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω μηχανοκίνητων μέσων εκλύονται αέριοι ρυπαντές (υδρογονάνθρακες, CO, CO2, NOx, SO2, μικροσωματίδια, κ.α.). Επιπρόσθετα, οι αναπόφευκτες υπερπτήσεις σε κατοικημένες περιοχές κατά τη διενέργεια των παρελάσεων προκαλούν ανάλογη ηχητική επιβάρυνση και φυσικά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η επιβάρυνση που προκύπτει κατά τη διενέργεια των δοκιμαστικών παρελάσεων. Επιπλέον, προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, μετακινείται μεγάλος αριθμός αρμάτων και άλλων μέσων από μονάδες της Θράκης προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός.  Αυτά έλεγε ο Βενιζέλος το 2010.
Αυτά όμως επανέλαβαν Τσίπρας, Καμμένος, Ήσυχος, Τόσκας το Μάρτιο του 2015 και ετοιμάζονται να επαναλάβουν τις επόμενες μέρες..
 Στο δρόμο να σπάσουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, των ξένων και Ελλήνων τοκογλύφων. Δεν μας μένει άλλος δρόμος από την συνολική σύγκρουση και ανατροπή του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.  Να καταργηθούν επιτέλους οι πολεμικές-μιλιταριστικές φιέστες, να μην ξαναγίνουν Στρατιωτικές Παρελάσεις.
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον. Έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.