Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως Εφιάλτης: Αλέξης Τσίπρας - ALPHΑ 26.08.2015: "Πολλές φορές τα ΌΧΙ στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης. Το ΌΧΙ του 1940 ακολούθησε μια τετράχρονη κατοχή"


«Αισθάνομαι την συνείδηση μου ήσυχη και για όλους τους μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και για την απόφαση ρήξης 
με μία Ευρώπη του αυταρχισμού.
Πολλές φορές τα ‘’όχι’’ στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης αλλά μένουν στην ιστορία. 
Έτσι και αυτό το ‘’όχι’’ θα μείνει στην ιστορία γιατί έδωσε την δυνατότητα να ακουστεί η Ελλάδα στην Ευρώπη»,
και συνέχισε ανερυθρίαστα:
«Εγώ επίσης είμαι περήφανος για την επιλογή να μην οδηγήσω στο τέλος τον ελληνικό λαό σε μία ανείπωτη οικονομική καταστροφή. Σε όλα τα διαγγέλματα μου δεν έλεγα στον ελληνικό λαό ότι ζητάω το ‘’όχι’’ για να μην κάνω μία συμφωνία, να οδηγήσω τη χώρα εκτός ευρώ.
Το ‘’όχι’’ το έκανα ‘’ναι’’ σε μία συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική».
(βλέπε περισσότερα πατώντας εδώ)



Vangelis Konstantinou

Aλέξης Τσίπρας: "Πολλές φορές τα ΌΧΙ στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης. Το ΌΧΙ του 1940 ακολούθησε μια τετράχρονη κατοχή".

Η δήλωση έγινε στις 26 Αυγούστου, για να δικαιολογηθεί το τσαλαπάτημα του λαϊκού ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, και εκφράζει την άποψη αυτού του ανθρώπου για το ιστορικό ΟΧΙ του '40. ...

Ανιστόρητος, όπως έχει φανεί και από άλλες ενδείξεις αμορφωσιάς, ο Τσίπρας αγνοεί -ή κάνει πως αγνοεί;- ότι αν και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου πίστευε πως η μάχη κατά των ιταλών εισβολέων θα δοθεί για την "τιμή των όπλων", ο στρατευμένος ελληνικός λαός το εννοούσε το ΟΧΙ και κατόρθωσε να εκδιώξει τους εισβολείς, πραγματοποιώντας την πρώτη νίκη κατά του φασιστικού Άξονα, σε διεθνές επίπεδο.
Ο Τσίπρας δεν ξέρει ή κάνει πως δεν ξέρει, ότι και στη δεύτερη εισβολή -αυτήν της ναζιστικής Γερμανίας- προβλήθηκε αντίσταση. Από τα οχυρά του Ρούπελ μέχρι την Κρήτη. Ότι η συνθηκολόγηση έγινε τελικά από επίορκους στρατιωτικούς ηγέτες, με επικεφαλής τον Γεώργιο Τσολάκογλου, ερήμην του ελληνικού λαού, ο οποίος συνέχισε τον αγώνα μέσα από το μεγαλειώδες κίνημα της Εθνικής Αντίστασης.
Αποτέλεσε μέγιστη προσβολή για τον λαό μας και την ιστορία του, αυτή η δήλωση του Ηγετίσκου του Ασήμαντου. Κι αυτό δεν το ξεχνάμε, ετούτες τις μέρες, που τιμούμε το ΟΧΙ του '40. Και δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ. Θα μένει στίγμα ανεξίτηλο για τον απίθανο αυτόν υβριστή, που, για να δικαιολογήσει τις δικές του αθλιότητες, δεν σέβεται ιερό και όσιο.
Γιώργος Αλεξάτος

Επί τη επετείω της γέννησης του Θανάση Κλάρα ή Άρη Βελουχιώτη το αναρτώ.
Στη μνήμη του πατέρα μου που νικητής-ηττημένος περπάτησε 3 βδομάδες για να κατέβει απ την Πίνδο στην Αθήνα και μετά μπήκε στην αντίσταση το αναρτώ.
Στη μνήμη αυτών που μαζί του περπάτησαν ανάπηροι με πατερίτσες του Αλβανικού Μετώπου.
Στη μνήμη του Περρίκου που ανατίναξε την ΕΣΠΟ το αναρτώ.
Στη μνήμη όσων βασανίστηκαν στα κρατητήρια της Μέρλιν το αναρτώ.
Για τη Λέλα Καραγιάννη το αναρτώ
Για τη Μαρία Δημάδη,την Ηρώ Κωνσταντοπούλου,την Ηλέκτρα Αποστόλου το αναρτώ.
Για όσους σήκωσαν το βάρος του ΟΧΙ στο ναζισμό το αναρτώ.

Πολύ λίγος,ελάχιστος,η ντροπή της αριστεράς.





Πολύ λίγος, ελάχιστος, η ντροπή της αριστεράς...

Σημείωση: Τα παραπάνω "Ηθικά διλήμματα σε σπονδυλωτή ανάρτηση" για την σύνθεση και 
ανάρτηση στα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα, 
αναρτήθηκαν υπό πληκτρολογίου, δια χειρός  με υπογραφή:
Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.