Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Στη Συρία η Κούβα, με ειδικές δυνάμεις... για να στηρίξουν τον "δικτάτορα" Άσαντ...

...κι η Ελλάδα εμπάργκο στη Συρία και διακοπή διπλωματικών σχέσεων, μέχρι να "εκδημοκρατιστεί" από τον Ερντογάν, τις ΗΠΑ και το 4ο Ράιχ! 
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - Press-GR
 
Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλον”... ήταν η απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1974 και τον προγραμματισμό της πρώτης μεταδικτατορικής επίσκεψης εκτός Ελλάδας του προέδρου, του νεοσύστατου ΠΑΣΟΚ, : Συρία!
Γιατί να επιλεγεί η Συρία από τον πρόεδρο;... αναρωτιόταν οι του ΄εσωτερικού΄ κι όσοι δεν γνώριζαν την αδελφική σχέση του ΠΑΚ, του Ανδρέα με τον Άσαντ, την ενεργή υποστήριξή του στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Ούτε στην κρίση του Μάρτη '87 κατανόησαν -μετά από αποστολή-αστραπή του Κώστα Τσίμα στη Δαμασκό, με εντολή Ανδρέα Παπανδρέου-, την εμμονή του πρωθυπουργού της Ελλάδας με το ¨καθεστώς Άσαντ”. Και φυσικά, ως σήμερα δεν αναρωτιούνται, κρύβουν και δεν αναδεικνύουν τη διακήρυξη Άσαντ προς την Τουρκία... 
Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Και  δεν ντράπηκε το σημερινό ΠΑΣΟΚ και το χθεσινό του γιου του Ανδρέα... να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία του Άσαντ και επιπροσθέτως να προχωρήσουν σε εμπάργκο  εναντίον της Συρίας!
Σήμερα η Κούβα, στα χνάρια του κομαντάντε Τσε, βρίσκεται στη Συρία, στο πλευρό του Συριακού λαού και της νόμιμης κυβέρνησής του, μαζί με τους μαχητές της ηρωικής Χεζμπολά και τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης.
Η Κούβα, πάντα σύμμαχος της Συρίας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας -που τα μέλη και στελέχη του πολεμούν τους μισθοφόρους-τρομοκράτες μαζί με τους συντρόφους τους, του Μπάαθ-, δεν είναι η πρώτη φορά που στρατεύεται στο πλευρό της Συρίας στρατιωτικά κι όχι αδιάκοπα πολιτικά. Η Κούβα έστειλε δυνάμεις στην Συρία, για πρώτη φορά το 1973, στον πόλεμο Yom Kippur, όταν οι Κουβανοί αξιωματικοί μελέτησαν τις τακτικές του ισραηλινού στρατού.
Από την πρώτη ημέρα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, εδώ και πέντε χρόνια, ο Ραούλ Κάστρο εξέφραζε σε κάθε διεθνή συνάντηση και σε συνεντεύξεις του, την αλληλεγγύη της Επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας στην Συριακή κυβέρνηση και τον πρόεδρο Άσαντ, όπως κι όλες οι Λατινοαμερικάνικες χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.
Η Κούβα, με την σημερινή της παρουσία στη Συρία, σηματοδοτεί τον νέο διεθνισμό των χωρών που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστές. Η στράτευση των Κουβανών μαζί με τους Σύρους αδελφούς τους, επιβεβαιώνει πως έτσι η Κούβα σπάει την για 50 χρόνια πολιτική τους απομόνωση από τις ΗΠΑ, αλλά και δίνει σαφές μήνυμα: Η Κούβα δεν θυσιάζει, δεν πουλάει χώρες που τη συνδέουν κοινοί αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία!
Γελάστηκαν όσοι προπαγάνδισαν πως κι η Κούβα υπέκυψε στις ΗΠΑ, λόγω της πρόσφατης τάσης για εξομάλυνση των σχέσεων της μαζί τους.
Οι δυνάμεις της Κούβας στη Συρία, ανησυχούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και το εκφράζει επίσημα το αμερικάνικο πεντάγωνο, μιλώντας μάλιστα πως μεταφέρθηκαν στη Συρία με ρωσικά αεροσκάφη.
Ο στρατηγός της Κούβας Leopoldo Cintra Frias, αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Κούβας, είχε ήδη προσφάτως επισκεφθεί τη Συρία μαζί με Κουβανούς αξιωματικούς, για να διαπιστώσουν οι ίδιοι τις ανάγκες που είχε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Έτσι, τώρα η Κούβα έστειλε προσωπικό εξειδικευμένο στη συντήρηση των σοβιετικής κατασκευή αρμάτων μάχης (τέτοια διαθέτει κι η Κούβα), που ήταν και αίτημα του Άσαντ. Συγχρόνως, οι ειδικές δυνάμεις από την Κούβα, όπως κι όλος ο λαός που υπερασπίζεται την Κουβανέζικη Επανάσταση, εκπαιδεύονται αδιάκοπα, ακόμη και στα σχολεία, στην αντιμετώπιση εισβολής από τις ΗΠΑ και θεωρούνται αυθεντίες στον ανταρτοπόλεμο απώθησης εισβολής: ότι ακριβώς συμβαίνει με τους μισθοφόρους-τρομοκράτες που δρουν στη Συρία.
Σύμφωνα με το globalfirepower.com, ο στρατός της Κούβας κατατάσσεται στην 110η θέση, μεταξύ των ισχυρότερων στρατών του πλανήτη. Κι η ειδίκευση στον μη συμβατικό πόλεμο (αντιμετώπιση τζιχαντιστών στη Συρία) είναι ένα νέο μεγάλο όπλο της Συρίας και πονοκέφαλος για τη δύση, που επέλεξαν ένα νέο μισθοφορικό σχήμα παραμονής στην περιοχή.
Είναι σαφές πως η παρτίδα σκάκι που διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο: από τη μια πλευρά οι ΗΠΑ με τους νέους μισθοφόρους-τρομοκράτες και τη στήριξή τους από Τουρκία και αραβικά μοναρχικά δικτατορικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Κατάρ...) κι από την άλλη η Ρωσία, το Ιράν, η Χεζμπολά και τώρα η σοσιαλιστική Κούβα.
(φωτο: 18 Ιούνη 1958,ο Τσε επισκέφθηκε ως εκπρόσωπος της Κουβανέζικης Επανάστασης τους καταυλισμούς Παλαιστινίων προσφύγων στη μαρτυρική Γάζα και δήλωσε έμπρακτα την υποστήριξη της Κούβας στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης)

Η Κούβα, ο Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα, ο Φιντέλ, η Επανάσταση... χώρα σύμβολο της διεθνιστικής αλληλεγγύης, που ενέπνευσε κι εμπνέει γενιές και γενιές στον πλανήτη.
Η Κούβα της αριστεράς δεν “μίλησε”, κραυγάζει!
Η Κούβα σήμερα ξεσκέπασε, στην καθομιλουμένη θα λέγαμε “ξεβράκωσε” την “εκσυγχρονισμένη, ανανεωτική ευρωπαϊκή αριστερά”, όλα εκείνα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που ενσωματώθηκαν από τον νεοφιλελευθερισμό και δυστυχώς έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως στην εφαρμογή των πολιτικών του κεφαλαίου και της νέας τάξης.
Σήμερα πενθούν οι χυδαίοι νεοφιλελεύθεροι της “εκσυγχρονισμένης αριστεράς”, οι προσκυνημένου ολετήρες που ντρόπιασαν την ιστορία και τους αγώνες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος... η εθνομηδενιστική "αριστερά".

Μπορεί αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι “αριστεροί”, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, μέχρι τώρα να κρυβόταν πίσω από το νεοταξικό αγώνα για δήθεν “ανθρώπινα δικαιώματα” και να μιλούσαν για “αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ”. Αυτό το μυθιστόρημα τελείωσε!
Από σήμερα τέλος γι' αυτή την “αριστερά” της νέας τάξης η σημαία της Κούβας, ο Τσε και τα μπλουζάκια, ως φερετζές του “προοδευτικού” στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
Από σήμερα τέλος για τον πρωθυπουργό Τσίπρα, οι φωτογραφίες με μπλουζάκια του Τσε όταν ήταν “επαναστατημένος” και μοδάτος να φοράς αυτά τα σύμβολα.
Άραγε ο κ. Τσίπρας τι θα πει μια ημέρα στον γιο του -έφθασε σε σημείο να τον ονομάσει “Ερνέστο” προς τιμή του επαναστάτη Τσε-, αν τον ρωτήσει γιατί στρατεύτηκε υπέρ του Ερντογάν και του ΝΑΤΟ, εναντίον της Συρίας και της Κούβας του Τσε;
Μήπως θα του δείχνει την επιστολή του Φιντέλ, αλλά θα του εξηγεί ότι στάλθηκε όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό ότι θα τελειώσει τα μνημόνια “με ένα νόμο και ένα άρθρο”;
Πως θα κοιτάει στα μάτια τον γιο του Ερνέστο, όταν θα του εξηγεί πως τον εκβίασαν να υποκύψει, να προσκυνήσει το 4ο Ράιχ κι αυτός δεν μπόρεσε να κάνει ούτε αυτό που θα έκανε ένας αστός πολιτικός, αλλά έντιμος πολιτικός: να παραιτηθεί και να μην υπηρετήσει τους εκβιαστές του, αφού αποφάσισε να παραδοθεί και να μην πολεμήσει.

Θα τον διαπαιδαγωγεί με μαθήματα υποταγής στους εκβιασμούς;
Όχι να θυμηθεί ότι δήλωνε αριστερός... όχι να θυμηθεί -αν το γνωρίζει- ότι οι αριστεροί δεν υπέγραφαν ποτέ δηλώσεις υποταγής και "προτιμούσαν" τα ξερονήσια,,, όχι να θυμηθεί ότι οι αριστεροί πέθαιναν στα εκτελεστικά αποσπάσματα του 3ου Ράιχ, αλλά και της ξενόδουλης δεξιάς, φωνάζοντας: Ζήτω η πατρίδα, η Ελλάδα!

Τελείωσε το "ποίημα" των δήθεν επαναστατικών αριστερίστικων οργανώσεων, του κάθε Κωνσταντίνου -στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρακαλώ- που χθες μιλούσε στα Προπύλαια για αγώνες εναντίον του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", μαζί με τους εκπροσώπους των τζιχαντιστών, οικόσιτων πρεσβειών και σήμερα (15/10/2015), πάλι στα Προπύλαια μιλούσε για αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και τους "πρόσφυγες" θύματα του δικτάτορα Άσαντ! Φτάνει πια! 
Κι ας ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους κι αυτοί της "Λαϊκής Ενότητας", με τους δικούς τους εθνομηδενιστές, αλλά και μ' εκείνουν που μέχρι χθες ήταν υπέρμαχοι της πάλης εναντίον του δικτάτορα Άσαντ. Μπορεί να ξεκαθάρισε το ζήτημα Συρία, στη Θεσσαλονίκη ο Λαφαζάνης, αλλά ο Ήσυχος ήταν αυτός, ο υπέυθυνος του τμήματος διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ταχθεί με τις ΗΠΑ εναντίον του λαού της Συρίας.
Να είναι σίγουροι οι κοσμοπολίτες “αριστεροί”, οι ευρωλάγνοι χαμηλόβαθμοι τραπεζοϋπάλληλοι, πως η πατριωτική αριστερά θα αναδυθεί ξανά και θα συναντηθεί με το λαό και τους λαούς που Αντιστέκονται... για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, μια κοινωνία ανθρώπινη στην υπηρεσία του Ανθρώπου κι όχι της νέας τάξης!

Σχετικά: - Ο Ομπάμα “απαντάει” στον Πούτιν... με νέους μισθοφόρους στη Συρία!
Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο!
Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»! 
Τώρα την ορχήστρα διευθύνει ο Πούτιν κι η δύση διαιρεμένη, παραμιλάει...
Έφθασε στην Ταρτούς της Συρίας το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning C-16, για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της Ρωσίας...
Συρία: η δημοσιογραφική πορνεία σε διατεταγμένη Υπηρεσία...
-  EKTAKTO! Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν διακοπή του "προγράμματος" εκπαίδευσης κι εξοπλισμού των "εξεγερμένων" στη Συρία
Maria Saadeh: Ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας...

 Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.