Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Ο πατέρας μου φυλακίστηκε επί χούντας [ΒΙΝΤΕΟ] Πότε_λέει_αλήθεια και γιατί... η αλήθεια να τον πιστεύσει;



Από το πλούσιο αρχείο μας: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Αλέξη Τσίπρα πρέπει και οφείλεις να απαντήσεις ή έστω να μηνύσεις τους συκοφάντες σου... (εάν και εφόσον τους θεωρείς τέτοιους... η σιωπή είναι ενοχή και συνενοχή κατά το:  "O σιωπών δοκεί συναινείν")  

πατήστε εδω> Αποκάλυψη: Τσίπρας...ο "Σκαπανεύς" εξ Άρτης!
Για τον πατέρα του μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».
«Ο πατέρας μου στα χρόνια της χούντας είχε φυλακιστεί, είχε δικαστεί, είχε εκδιωχθεί, όπως πολλοί άλλοι Έλληνες πολίτες, που είχαν τις απόψεις τους και εξ αυτού του λόγου δεν μπορούσαν να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα», είπε ο κ. Τσίπρας.


Στις επιθέσεις που δέχεται σχετικά με την οικογένειά του, αλλά και στο θέμα που έχει προκύψει με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ANT1.

«Θα γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η ιστορία. Είναι μια οφθαλμοφανής κατασκευή. Ο κ. Φλαμπουράρης πριν γίνει υπουργός, δούλευε. Τι θα έπρεπε να κάνει, να είναι άνεργος; Το 2014 πήρε μια δουλειά με διαφάνεια, κερδίζοντας διαγωνισμό» ανέφερε σχετικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη, ο Αλέξης Τσίπρας. 
«Μετά τις εκλογές έφυγε από την εταιρεία. Ποιος του έδωσε τη δουλειά; Η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η δεξιά ήταν στην Περιφέρεια, ο κ. Τατούλης. Η αριστερά έδωσε μήπως τη δουλειά στον κ. Φλαμπουράρη; Είναι μια απίστευτη κατασκευή. Ο κόσμος δεν είναι χαζός» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 


 

[Τηλέγραφος]


Ο στόχος των Απριλιανών - ήδη διακηρυγμένος από το καλοκαίρι του 1967 - ήταν να μεταβληθεί η χώρα σε "ένα απέραντο εργοτάξιο". Αλλά, υπήρχε αντικειμενικά ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι δανειακοί πόροι από το εξωτερικό περιορίσθηκαν δραματικά, οπότε έπρεπε με κάποιον τρόπο να βρεθούν χρήματα για τα δημόσια έργα. Την δύσκολη, μα "ευχάριστη" αυτή αποστολή (γράφω "ευχάριστη", αφού ότι έγινε, έγινε "για την πατρίδα" ), την ανέλαβαν οι ίδιες οι εργολαβικές εταιρίες, που δάνεισαν το κράτος με συνάλλαγμα ώστε να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια έργα.
Βέβαια, καλή η πατρίδα, αλλά πρέπει να βγάλεις και κάτι. Οπότε, οι εργολαβικές εταιρίες δάνειζαν το δημόσιο με επιτόκιο που έφτανε στο 15%, όταν την ίδια περίοδο το επιτόκιο στο εξωτερικό δεν υπερέβαινε το 5%. Φυσικά, υπήρχε και η σχετική προμήθεια για τις εταιρίες, που ανερχόταν στο αστρονομικό 1,5% !!!
Εννοείται ότι οι εταιρίες που ανέλαβαν αυτό το "εθνικό έργο", επιλέχθησαν προσεκτικά. Όχι βέβαια μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό όπως θα περίμενε κανείς, αλλά με απευθείας ανάθεση. Ποιο ήσαν αυτοί οι εργολάβοι και ποια ήταν τα δάνεια που συνολικά συνήφθησαν; Είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να απαντήσει κανείς με ακρίβεια, αφού ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της απριλιανής χούντας - ειδικά όσο αφορούσε τα οικονομικά ζητήματα - ήταν η τήρηση απόλυτης μυστικότητας, ειδικά μέχρι το 1971.
Τα δάνεια αυτά άρχισαν το 1968 με την εργοληπτική εταιρία ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ Α.Ε. και καθιερώθηκαν συνεχεία, με τις συμμετοχές των εταιριών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ Α.Ε., ΞΕΚΤΕ-ΕΤΕΘ Α.Ε., και ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ Α.Ε. Εννοείται ότι οι τράπεζες δεν έμειναν πίσω σε αυτό το φαγοπότι, με πρωτοπόρες την Εθνική και την Κτηματική.
Κάποια στοιχεία για τα δάνεια που πήρε το Δημόσιο (σε εκατομμύρια μάρκα) από τις καλές αυτές εταιρίες για το διάστημα 1967-1971:

  • ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ Α.Ε. 141,7
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. 61,0
  • ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ Α.Ε. 11,0
  • ΞΕΚΤΕ Α.Ε. 6,5 (σε εκατομμύρια $)
  • ΕΤΕΘ Α.Ε. 11,7 (πάλι σε εκατομμύρια $).
  • ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ Α.Ε. 7,5 (σε εκατομμύρια $).
  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 40,0
  • ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 16,0.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι τα δάνεια αυτά όταν συνήφθησαν απέφεραν σε δραχμές πολύ μικρότερο ποσό από ότι θα απαιτούσε η αποπληρωμή τους.
Έτσι, διογκώθηκε το δημόσιο χρέος. Το 1967, έφτανε στα 38,7 δισ. δρχ., από το οποίο μόνο 12,7 σε συνάλλαγμα. Το 1971, είχε φτάσει στο τεράστιο για την εποχή ποσό των 71,4 δισ. δρχ., από τα οποία, 20,3 σε συνάλλαγμα. Από αυτά τα τελευταία, τα 6,8 δισ. δρχ. αφορούσε τα εργολαβικά. 

Διαβάστε επίσης:


ΙΑΝΟΣ said
Τριάντα εννέα χρόνια «μεταπολίτευση» ,
Τριάντα εννέα χρόνια ροκάνισμα του εθνικού πλούτου,
Τριάντα εννέα χρόνια ψευτιάς , απάτης , κλεψιάς , αδράνειας , παραμυθιών , εθνικής ταπείνωσης …( !!! Ίμια , Μάαστριχτ , Λισσαβόνα , Σκόπια , Αιγαίον , Γαύδος , γκρίζαι ζώναι , παραβιάσεις , παραβιάσεις , εξευτελισμοί , αναρχία, διαφθορά , σήψις , αποσύνθεσις , δεσποτισμός , πανουργία , αναξιοκρατία , νεποτισμός , οικογενειοκρατία , πατρωνεία , ευνοιοκρατία , λαθροχειρία , ψηφοθηρία , καταχρήσεις , σκάνδαλα , λαϊκισμός , κοινωνική αναλγησία , φαυλοκρατία , δωροδοκίες , δωροληψίες , άτοκα «δάνεια» και αγύριστα , «ροζ βίλες» , «ύποπτος πλουτισμός» ,δεκτά δωράκια «όχι πάνω από 500 εκατομμύρια» , καθολική διαφθορά σήψις και αποσύνθεσις , και ένα δημόσιο χρέος 300 δισεκατομμυρίων Ευρώ με αποτέλεσμα οι ΕΣΧΑΤΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ακλουθώντας πιστά τις εντολές των ντόπιων και ξένων αφεντικών τους να μας ληστέψουν τούς κόπους μιας ζωής και να παραδώσουν την Ελλαδίτσα μας βορά στις ύαινες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ όπου θα είναι όμηροι και θα πληρώνουν τα παιδιά μας , τα εγγόνια μας , τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα μας καί νά καταστήσουν ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ξέφραγο αμπέλι εις ολα τά κατακάθια τών διεθνών βόθρων,
Εις αυττήν τήν ΕΛΛΑΔΑ οπου οι διάφοροι αχρηστοι καί επικίνδυνοι δένρηδες υποκλίνονται μέ ακρατη δουλοπρέπεια εις τά λαθροπάκια , δίνουν αυθαίρετα παρανομόντας αδεια παραμονής εις τά λαθροαφγκάνια τά οποία γραντζουνιώνται μόνα τους καί καταγγέλουν ψευδώς αλλους μέ στοχο τήν αδεια παραμονής ακολουθώντας τήν ιδια τακτική μέ τίς λαθροπόρνες πού καταγγέλουν φανταστικούς βιασμούς εις τίς ΜΚΕ τών α@άμιτων αριστερομουστακαλούδων φε(μου)νιστριών !
Οι προϋπολογισμοί του κράτους μετά το 1974 πέφτουν στην κυριολεξία έξω, φτάνοντας το έλλειμμα στο 26,1% του ΑΕΠ. Τα ελλείμματα αυτών των προϋπολογισμών καλύπτονται όλα από νέα δάνεια ύψους 18,4 δις δολαρίων.
Το 1985 βρίσκει την Ελλάδα με την παγκόσμια πρωτιά στο κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος! Στη συνέχεια όμως ο δανεισμός του κράτους άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με το δημόσιο χρέος να φτάνει το 1999 στο 80% του ΑΕΠ, να εκτινάσσεται στο 111,6% το 1993 και σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται έχει διαμορφωθεί το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης για το 2013 φθάνει τα 400 δισ. ευρώ, που σημαίνει με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το 177%.
o ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ “ΛΙΓΟΣΤΑ” ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ “ΕΠΑΡΑΤΟΥ ΧΟΥΝΤΑΣ”
21 Απριλίου, 20124
Ανατρέχων τις σήμερον, τεσσαράκοντα έτη μετά την Εθνεγερσίαν της 21ης Απριλίου 1967, εις τα δημοσιεύματα και τας ανασκοπήσεις των συγχρόνων ΜΜΕ, έκπληκτος διαπιστοί ότι βρίθουν “αντιστασιακών γεγονότων”, ενώ απουσιάζει παντελώς παν σχετικόν με την προσφοράν και το έργον της Επαναστάσεως. Ως αν κατά την περίοδον αύτην ουδέν δημόσιον κτίριον, ουδέν νοσοκομείον, ουδεμία οδός, ουδέν φράγμα, ουδέ το ελάχιστον επαρήχθη, αλλ’ άπαντα “μαγικώς ανεφάνησαν ” την επομένην της “μεταπολιτεύσεως”!
Πας φιλαλήθης ευκόλως δύναται ν’ ανακαλύψη την αληθήν διάστασιν του κολοσσιαίου Έργου της Επαναστάσεως. Επί παραδείγματι, το ιστορικόν σύγγραμα του Αντιπροέδρου αυτής Στρατηγού Στ. Παττακού “21η Απριλίου 1967 – 8η Οκτωβρίου 1973 / Ημέραι και Έργα” εκτενώς πραγματεύεται και μνημονεύει αυτά.
Ακροθιγώς ας επιτραπή όπως αναφερθούν:
• Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
1. Αλιάκμονος
2. Καστρακίου
3. Πολυφύτου
• Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
1. Ερετρίας
2. Πτολεμαϊδος
3. Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
4. Μέγδοβα
5. Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
6. Σερβίων (Αλιάκμονος)
• Κατασκευή Αεροδρομίων
1. Ζακύνθου
2. Καβάλας
3. Κυθήρων
4. Λήμνου
5. Μυκόνου
6. Πάρου
7. Ρόδου
8. Σάμου
9. Σκιάθου
10. Χίου
• Αρδευτικά Έργα
1. Αγρινίου – Μεσολογγίου
2. Έβρου
3. Νέστου
4. Πηνειού Ηλείας
5. Σερρών
• Κτίρια
1. Κρατικά Μέγαρα
2. Διοικητηρίου ΟΛΠ
3. Εθνικού Νομισματοκοπείου
4. ΕΙΡΤ
5. ΟΣΕ
6. ΟΤΕ
7. Πολεμικού Μουσείου
8. Υπουργείου Εξωτερικών
• Δικαστικά Μέγαρα
1. Αθηνών
2. Θεσσαλονίκης
3. Ιωαννίνων
4. Λαρίσης
5. Πατρών
• Επεκτάσεις Νοσοκομείων
1. Αντικαρκινικού
2. Βενιζελείου
3. Γενικού Κρατικού
• Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων
1. Αθηνών
2. Θεσσαλονίκης
3. Πατρών
• Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού
• Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών
• Επέκτασις Οδικού Δικτύου
• Ανδριάς Ελευθερίου Βενιζέλου εις Αθήνας και Χανιά
ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΑΠΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ……..44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΡΑΞΙΑ………….. 
Δεύτερη ευκαιρία ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
«Ο πατέρας μου είχε δουλειές στην Κρήτη επί Χούντας πράγματι και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε, του αφαιρέθηκε η άδεια και αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει να δουλεύει» είπε αναφορικά με τα όσα του προσάπτουν σχετικά με την οικογένειά του. 
Πρόσθεσε πάντως ότι ανεξάρτητα από την ιστορία του πατέρα του, «δεν πιστεύει στην οικογενειακή ευθύνη» και σημείωσε: «Είμαι διαφανής, είμαι επτά χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου, όλα είναι γνωστά και για μένα και για την οικογένεια μου». 
«Οκτώ χρόνια τώρα δεν έλεγαν τίποτα. Τώρα λένε και για το παιδί μου ότι πάει σε ιδιωτικό σχολείο. Έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, έφτιαξαν καθεστώς διαπλοκής. Τις μίζες από τη Siemens ποιος τις έπαιρνε, τον Χριστοφοράκο ποιος τον έβγαλε έξω; Είπαν, θα τους ρίξουμε λάσπη για να πει ο κόσμος, όλοι ίδιοι είναι. Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε εμείς στη λίστα Λαγκάρντ» κατέληξε. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
CRASHonline.gr - Ο Βασίλης Λεβέντης για τον πατέρα Τσίπρα και τη χούντα

"Ένας ακροδεξιός που λέει ότι τον ψεκάζουν μαζί με αυτόν που θέλει να πάει την Ελλάδα πίσω. Γελοία η συνεργασία Τσίπρα Καμμένου."

"Ο Τσίπρας είναι γιος χουντικού εργολάβου. Εχω δουλέψει με τον πατέρα του σε έργο. Εγώ τον έβλεπα για βασιλόφρονα τον πατέρα του Τσίπρα, δεν τον έβλεπα για αριστερό. Και μένα με κορόϊδευε. Με έλεγε ότι είμαι αριστερός"


Β .ΛΕΒΕΝΤΗΣ_ο πατέρας ΤΣΙΠΡΑ έπαιρνε έργα από τον ΠΑΤΤΑΚΟ την ΧΟΥΝΤΑ




Ένα tweet κάνει τον γύρο του διαδικτύου απο χθες.
Το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη και περιμένουμε επιβεβαίωση ή διάψευση
mpampas
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο μακαρίτης μεγαλοεργολάβος σκαπανεύς της ΧΟΥΝΤΑΣ Παύλος ΤΣΙΠΡΑΣ!

Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να χοροστατήσει στην κηδεία του πάμπλουτου μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης.
…Ο 78χρονος Παύλος Τσίπρας πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2012 και κηδεύτηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης από τον Άγιο Γεώργιο του Διονύσου.
Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να καλύψουν την κηδεία, για να μη μάθουν οι χαχόλοι οι Έλληνες από πόσο «χριστιανική» οικογένεια προέρχεται ο άθεος Αρχηγός του Σύριζα.
 Κάνω επιγραμματικά τις αποκαλύψεις, γιατί δεν με παίρνει ο χώρος:
1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών την παρελθούσα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου!) ) έδινε αφειδώς έργα Στον Παύλο Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.
2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης.
Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην προχθεσινή κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!
3) Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου.
Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.
Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή:
Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται η θεωρία της Στήλης ότι όλο το σημερινό Αντιρατσιστικό Κίνημα προήλθε από τον Χουντικό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη.
Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα.
Η Αλήθεια έχει ως εξής:
Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι καλοί χριστιανοί. Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρούν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ.
Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες!
Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!..
Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρεί με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού!
Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιΐα που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και. Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!..
Ντοκουμέντα: 

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012



«Ο Ηρακλής Τσίπρας ήταν συνειδητός πράκτορας της χούντας»!!

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την ιστορία της οικογένειας Τσίπρα. Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας μας προέκυψε ως “εκλεκτός του Αλαβάνου” και κανένας δεν ασχολήθηκε περαιτέρω. Τώρα όμως που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απορίας άξιο πως καταφέρνει να κρατάει την οικογένειά του, την καταγωγή του και τις ρίζες του τόσο μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι βέβαια, κανένας δεν μπορεί να ξέρει εάν όσα λέγονται και ακούγονται έχουν κάποια βάση.

Σήμερα λοιπόν θα βάλω κι εγώ το “λιθαράκι” μου στον “μύθο” της οικογένειας Τσίπρα...Είναι γνωστό ότι ο Παύλος Τσίπρας (πατέρας του Αλέξη) ήταν εργολάβος/μηχανικός όπως και ο αδελφός του Παύλου, Ηρακλής.
Το “Τσίπρας” δεν είναι και πολύ διαδεδομένο επώνυμο οπότε ένα βιβλίο που διάβαζα με έβαλε σε σκέψεις...


Σύμφωνα λοιπόν με τον Γιάννη Χαλκιαδάκη, δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας “Ρεθεμνιώτικα Νέα” και πολιτευτή της ΕΚ, κατά την διάρκεια της χούντας γνώρισε έναν Τσίπρα εργολάβο/μηχανικό από την Άρτα ο οποίος είχε αναλάβει ένα έργο στην Κρήτη.




Σύμφωνα πάντα με τον Γ. Χαλκιαδάκη, ο Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης δημοκράτης και “δέκα φορές πιο ανένδοτος από τους άλλους” στην αντιδικτατορική οργάνωση “ΔΕΚΑ”.


Η οργάνωση αυτή όμως προδόθηκε πριν προλάβει να δράσει και -πάντα σύμφωνα με τον Γ. Χαλκιαδάκη- Δούρειος Ίππος των Απριλιανών στην οργάνωση από την αρχή της σύστασής της, ήταν ο Τσίπρας.

Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Γ. Χαλκιαδάκης στον συγγραφέα του βιβλίου Αντώνη Σανουδάκη, στοιχεία και αρχεία για την προδοσία της ομάδας δεν υπάρχουν αλλά “με τους επαγωγικούς λογικούς συλλογισμούς” δεν μπορεί έναν συλληφθέντα για τον αντιδικτατορικό του αγώνα να τον τοποθετεί σύμβουλο ο Ασλανίδης του αθλητισμού.



 (Σημείωση : σύμφωνα μάλιστα με την ίδια την οικογένειά του έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού και ακούγεται ότι παρακολούθησε τον μεγαλύτερο αγώνα της ομάδας το 1971 με τον Ερυθρό Αστέρα στην εξέδρα μαζί με τους “επισήμους” της εποχής.)
==============================
Επειδή λοιπόν όλα αυτά μου κίνησαν το ενδιαφέρον, ένας φίλος με ενημέρωσε ότι στα πρακτικά του στρατοδικείου Χανίων όπου δικάστηκε η συγκεκριμένη ομάδα “ΔΕΚΑ”, ο Τσίπρας -κατηγορούμενος και αυτός- αναφέρεται ως...

Τσίπρας Ηρακλής του Δημητρίου και της Αλεξάνδρας, εγεννήθη εις Αθαμάνιον Άρτης, μηχανικός εργολάβος δημοσίων έργων, ετών 36 (το 1968).
Δυστυχώς η “μυστικοπάθεια” της οικογενείας Τσίπρα δεν μου επιτρέπει να διασταυρώσω τα στοιχεία καθώς και το εάν όντως πρόκειται για τον θείο του Αλέξη Τσίπρα και αδελφό του πατέρα του.

Πραγματικά πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος έχει περάσει στρατοδικείο, δικαστεί και καταδικαστεί στην αρχή της επταετίας κι όμως στην συνέχεια απολαμβάνει μία ιδιαίτερα αξιοπερίεργη εύνοια εκ μέρους της χουντικής κυβέρνησης.

Υπάρχει κάποια εξήγηση με την...

απλή κοινή λογική;...
ΥΓ : Μπορεί, στην σημερινή εποχή, να έχει επικρατήσει η άποψη ότι δεν υπάρχει “οικογενειακή ευθύνη” (βολεύει πολλούς από τους πολιτικούς μας άλλωστε!) αλλά εδώ στην Κρήτη συνεχίζουμε να ρωτάμε πάντα... “ποιανού είσαι εσύ;” για να μάθουμε... “από που κρατάει η σκούφια του”!
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.