Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Από την Ζωή (Τιμή μου η ολοκλήρωση μιας θητείας που θεωρήθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση των μνημονίων) στον αχυράνθρωπο μνημονιακό Βούτση... τι δεν κατάλαβες τίμιε αναγνώστη μας;


Το σύντομο πέρασμα από την προεδρία της βουλής, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ήταν μία όαση στα 41 χρόνια της λεγόμενης μεταπολίτευσης. Ίσως για πρώτη φορά αισθανθήκαμε ότι υπάρχει και ένας ανεξάρτητος πυλώνας της δημοκρατίας, αυτός της νομοθετικής εξουσίας.
Το πρωθυπουργικό σύστημα που εγκαθιδρύθηκε μετά το σύνταγμα της επταετίας (γνωστή και ως χούντα) σχεδόν δεν άλλαξε σε νοοτροπία του "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν".
Ο ηγεμόνας από δικτάτορας καλείται τώρα πρωθυπουργός και ναι μεν έχει την προτίμηση όσων ψηφίζουν (παρά την μεγάλη αποχή) αλλά δεν έχει την συνολική αποδοχή των πολιτών και παρόλα αυτά έχει υπό την εποπτεία του τόσο την εκτελεστική όσο και την νομοθετική εξουσία.
Τώρα όσο αφορά την δικαστική δεν μιλάμε για την δήθεν ανεξαρτησία της όταν υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος και μάλιστα υπουργός ο οποίος ναι μεν δεν παρεμβαίνει τύποις αλλά έχει λόγο για την δικαστική εξουσία και την καριέρα των δικαστών και εισαγγελέων.
Αυτό το απόστημα της διαπλεκόμενης δημοκρατίας θέλησε η Ζωή να σπάσει και να δώσει την πραγματική διάσταση και τον ουσιαστικό ρόλο της νομοθετικής εξουσίας και το πλήρωσε στις προηγούμενες εκλογές.
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. στη ουσία άλλοι αποφασίζουν και μάλιστα την τελευταία πενταετία αυτό είναι ολοφάνερο και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, δεδομένου επίσης, ότι αυτή τη στιγμή στο κοινοβούλιο έχουν "διοριστεί" (με την λίστα λόγω δεκαοκταμήνου) το 88 και βάλε τα εκατό των βουλευτών, οι οποίοι ως πειθήνια όργανα των των αρχηγών τους θα ψηφίζουν και θα εφαρμόζουν μνημονιακούς νόμους ενάντια στους πολίτες που τους ψηφίζουν και τους χρυσοπληρώνουν με τους φόρους τους.

Αλλά ας επανέλθουμε στη απερχόμενη πρόεδρο της βουλής:

Κατηγορηματικά διαψεύδει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τις πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση 12 γραφείων για τις Επιτροπές που είχε στήσει στη διάρκεια της θητείας της ως Προέδρου της Βουλής.

Με αναρτήσεις της στο Twitter η πρώην πια Πρόεδρος της Βουλής διαψεύδει επίσης πως έχει και τρία γραφεία για τον εαυτό της.

“Όχι, δεν διατέθηκαν 12 γραφεία στην Επιτροπή Αλήθειας ούτε 3 γραφεία στην τ. πρόεδρο. Ή κάποιοι δεν ξέρουν αριθμητική ή είναι πολλά τα λεφτά.

Εκτός αν αυτοί που βάφτισαν το κρέας ψάρι τώρα πολλαπλασιάζουν τα…γραφεία. Μάλλον είναι το νέο θαύμα της μνημονιακής θρησκείας”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας της Βουλής

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του. Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης καθώς και η απερχόμενη Πρόεδρος κ. Κωνσταντοπούλου έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Κύριε Πρόεδρε, σας παραδίδω την προεδρία της Βουλής έχοντας υπηρετήσει το καθήκον μου από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου. Σας παραδίδω την προεδρία της Βουλής έχοντας την τιμή να έχω προσπαθήσει να υλοποιήσω ή να έχω υλοποιήσει όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκα στην εναρκτήρια ομιλία μου στις 6 Φεβρουαρίου 2015.
Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας, στην ΙΖ΄ Βουλευτική Περίοδο, στην προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση των μνημονίων. Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά και τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές.
Ταυτόχρονα, αποτελεί ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι κατά την παράδοση της προεδρίας σάς παραδίδω ταυτόχρονα το έργο επιτροπών και εργασιών της Βουλής της προηγούμενης περιόδου. Επιτροπών και εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού.
Σας δίνω, για να μην παραπέσουν, όπως συνήθως γίνεται στο Δημόσιο και στις δημόσιες υπηρεσίες, την Έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Οφειλές, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 14 Απριλίου 2015 και η οποία εξετάσθηκε από τη διακομματική Επιτροπή για τις Γερμανικές Οφειλές.
Σας δίνω επίσης τις δύο εκθέσεις, την Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, την οποία έχετε και με την προηγούμενη ιδιότητά σας του Υπουργού Εσωτερικών, καθώς επίσης και την πρόσφατη, από 25 Σεπτεμβρίου 2015, Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Για να μην σας παραδίδω περισσότερα ογκώδη έγγραφα, έχω αφήσει στο Γραφείο σας και την Έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, η οποία ανασύρθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην προηγούμενη περίοδο, αλλά και την Έκθεση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που επίσης ανασύρθηκε  στην προηγούμενη περίοδο.
Επειδή η λεγόμενη συνέχεια του Κράτους έχει σημασία να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν. Θα με βρείτε αρωγό σας στην ολοκλήρωση και στην ενίσχυση αυτών των διαδικασιών. Δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες προώθησης μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας.
Κύριε Πρόεδρε, σας εύχομαι καλή θητεία και είμαι βέβαιη ότι όλους θα μας κρίνει η Ιστορία".

Νίκος Βούτσης: "Κυρία Πρόεδρε, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μου δόθηκε η ευκαιρία ενώπιον της Βουλής να περιγράψω το πλαίσιο με το οποίο θα πολιτευτούμε συλλογικά, έτσι ώστε η Βουλή να αναβαθμιστεί ουσιαστικά. Προσπάθειες επ’ αυτού κάνατε κι εσείς μέσα στο λίγο χρονικό διάστημα που υπήρχε αυτή η ευχέρεια.
Το σημαντικό είναι ότι τρεις φορές ο λαός μας εκλήθη μέσα σε επτά μήνες, και ιδιαίτερα την τελευταία φορά μετά γνώσεως, με όλα τα θέματα γνωστά, επιχειρηματολογημένα κι απολύτως αποσαφηνισμένα, να δώσει την εντολή, να δώσει την πυξίδα, σε δυνάμεις οι οποίες θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά, έτσι ώστε να ασκηθεί η λαϊκή κυριαρχία μέσα σ’ αυτή τη Βουλή, αλλά βεβαίως και σε όλες τις άλλες δυνάμεις που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ρόλο μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο. Είναι σαφές, λοιπόν, πως η νέα Βουλή, όπως είπα και στην ομιλία μου στην Ολομέλεια, θ’ αποφασίσει για τη συνέχιση ή και για τη νέα ανάθεση σε νέες επιτροπές θεμάτων κρίσιμων που αφορούν τη χώρα.
Ιδιαίτερα για το θέμα των Επανορθώσεων και των Αποζημιώσεων, στο οποίο είναι διακομματική και ομόφωνη η απόφαση, θα πρέπει να ενταθεί η λειτουργία αυτής της Επιτροπής, αλλά ταυτόχρονα η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία έχει και την εντολή να διαπραγματευθεί για τα θέματα που αφορούν τώρα τη Συμφωνία και το ζήτημα του χρέους, θα λάβει υπόψη της και θα πρέπει να λάβει υπόψη της όλα τα ντοκουμέντα και όλα τα τεκμήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας.
Επ’ αυτών, λοιπόν, τα οποία είναι αυτονόητα, θα ήθελα να επιβεβαιώσω. Από εκεί και πέρα δεν θα ήθελα, επί τη ευκαιρία της σημερινής μας επίσημης και θεσμικής συνάντησης, να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, διότι είναι αλήθεια ότι στο προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν μερικές εκφράσεις οι οποίες θα οδηγούσαν σε οξύτατες αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο, όλα έχουν καταγραφεί, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας για όλους μας, ως πρόσωπα, ως συλλογικότητες, ως κόμματα, ως θεσμικούς ρόλους και εν συνόλω για τη Βουλή.
Θα κριθούμε, πράγματι, και κρινόμαστε καθημερινά κατ’ αρχήν από το λαό μας κι ύστερα κάποια στιγμή και από την Ιστορία. Όπου χρειαστεί να βρεθούμε αρωγοί, κατά τη συνείδησή μας και κατά τις συλλογικές και όχι μόνο προσωπικές μας αποφάσεις, θα είμαστε παρόντες και παρούσες. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Σας ευχαριστώ". Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

1
1

2
2

3
3

4
4
5
5
Σχετικά VideoΓια τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ 10 ΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ 10 ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή