Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Έτοιμος Για Όλα (Στο πνεύμα, κατ΄εντολήν πατρός και υιού Παππά*): «Κοντά_στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός βρίσκει γαλήνη»


sipras-jeronymo
  1. Η γαλήνη του Τσίπρα
    Τρεις ώρες συζήτηση δεν είναι και λίγες. Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συνέφαγαν το μεσημέρι της Τετάρτης και συζητούσαν επί τρίωρο, επιβεβαιώνοντας έτσι την θερμή και λειτουργική σχέση που έχουν οι δύο άνδρες από το 2011: «Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός βρίσκει γαλήνη», μου έλεγε ένας εκ των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα. Το μενού πλούσιο (για Τετάρτη). Λευκό φρέσκο ψάρι (φαγκρί), πράσινη σαλάτα, θαλασσινά και λευκό κρασί πρόσφερε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππάς που τον συνόδευε. Αν και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο για να λύσουν όλα τα θέματα δεν συζητήθηκε το θέμα των θρησκευτικών και του τρόπου διδασκαλίας στα σχολεία και το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα. Αποφασίστηκε όμως ότι όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν να επιλύονται με συναίνεση και διάλογο, γιατί, όπως ειπώθηκε, προέχει το συμφέρον του λαού και κατά δεύτερον η Εκκλησία να συνεχίσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο με συσσίτια και άλλες δράσεις προς τις ευπαθείς ομάδες.
  2. Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας ο ...
    πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:15 στο μέγαρο Μαξίμου.

    Το αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, συναντήσεις με τον Ολλανδό και Αιγύπτιο υπουργούς Εξωτερικών, στις 12:00 και στις 15:00 το μεσημέρι, αντίστοιχα.
    Το βράδυ, ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει σε δείπνο υπουργού Εξωτερικών προς τιμήν των συνέδρων στη διεθνή διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στο Μουσείο της Ακρόπολης.
***https://roides.wordpress.com/2015/10/18/18oct15b/

ΥΓ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο σύντροφος Τσίπρας έχουν σπάσει ρεκόρ συναντήσεων με την ηγεσία της Εκκλησίας. Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο κοσμάκης, η συνεργασία με τους Ανεκδιήγητους Ψεκασμένους Έλληνες δεν είναι «παρά φύση» -αντιθέτως θα έλεγα,πρόκειται δύο γνήσια εθνικιστικά/εθνολαϊκίστικα ορθόδοξα κόμματα. Η σύμπνοια επομένως· είναι απολύτως φυσική και εξασφαλισμένη.

(*)Επεισόδιο ανάμεσα στην οικογένεια Παππά, του υπουργού Νίκου και του πατέρα του Στέλιου, και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Άγριος καβγάς στην ΚΕ: Πατέρας Νίκου Παππά: Κάποιοι έχουν συγγενείς στο ΕΣΡ - Ζωή: Δεν σου επιτρέπω!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.