Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Άμεση μείωση των επιπέδων χοληστερίνης των Ελλήνων ζητούν οι εταίροι

Το Κουλούρι - Η Πρωτοποριακή Ελληνική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Με την κόλαση του Δάντη παρομοιάζει, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) Βάλτερ Ράντερμαχερ την κατάσταση που επικρατεί με τις τιμές της χοληστερίνης στην Ελλάδα.
Η συνέντευξη έγινε στον απόηχο σκανδάλου που αποκαλύφτηκε για τις λανθασμένες τιμές χοληστερίνης που έδινε η Ελληνική Στατιστική Αρχή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς κατά συρροή, από τα χρόνια πριν την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, μέχρι και φέτος. Ο Ράντερμαχερ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική άρνηση ανάμειξης της Eurostat στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, ενώ εκ παράλληλου αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετώπισε η υπηρεσία του κατά τις διαδικασίες συλλογής στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε.
Το θέμα της υψηλής χοληστερίνης των Ελλήνων πήρε μεγάλες διαστάσεις στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, με τη Εσθονία και το Λουξεμβούργο να βρίσκονται επικεφαλής του τόξου που μάχεται για τη λήψη άμεσων μέτρων, και την Ελλάδα να βρίσκει μόνους συμμάχους την Γαλλία και την Ιρλανδία. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ζητείται επίμονα από την Αθήνα να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να μην είναι σε ένα κομμάτι χαρτί αλλά μέρος ενός δεσμευτικού πλάνου, το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα.
Ως τιμωρητικά μέτρα εκδικητικού χαρακτήρα, σχολιάζει το Μαξίμου τις προτάσεις των θεσμών, ενώ με λιτή ανακοίνωση τονίζει πως «οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί καλά θα κάνουν να μην κάνουν μαθήματα χοληστερίνης στο λαό που την ανακάλυψε και τη μεταλαμπάδευσε σε όλο τον κόσμο».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.