Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Γιατί απολύθηκε ο κ.Νικολούδης; [Αυτή η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ξηλωθεί εκ βάθρων]

[Αμφιλεγόμενες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Δικαιοσύνη και στη διαφθορά]
Η κυβέρνηση του Αρεοπαγίτη Κόλλλια (Απρίλης του 1967)

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Θα
μας πει κάποιος γιατί απέλυσε ο κ.πρωθυπουργός τον τ.δικαστικό κ.Νικολούδη, υπουργό Επικρατείας με αντικείμενο τη διαφθορά και έβαλε στη θέση του, αρχιστράτηγο του (προς το παρόν αόρατου και άγνωστου) πολέμου του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της, ως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, τον καραμανλικό τ.διοικητή της ΕΥΠ, τ.δικαστικό κ.Παπαγγελόπουλο; (περί του ανδρός, βλ.ΥΓ1). Ήταν άλλη μια κακή επιλογή Τσίπρα ή ήταν μια καλή επιλογή; Η καλή μέρα είχε φανεί από το πρωϊ :
(27/04/2015). Η επιλεγόμενη « λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, ξεκαθαρίζει ο ίδιος με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και τονίζει ότι πλέον ο υπουργός δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει τη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου καταλόγου από την αρμόδια αρχή….».
Πέντε μήνες μετά, με την ευκαιρία της πρώτης μετεκλογικής κυβέρνησης, χωρίς εξηγήσεις, εγένετο ούτως, χωρίς ο πρωθυπουργός να φιλοτιμηθεί να απαντήσει:
(25.9.2015): «Το ΠΟΤΑΜΙ απορεί ακόμα ματαίως: Γιατί έφυγε ο Παν. Νικολούδης από την Κυβέρνηση; Γιατί καταργήθηκε το αυτοτελές υπουργείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς; Δεν έκανε τίποτα ή μήπως έκανε πάρα πολλά;…».

Προσωπικά δεν πιστεύω πως ο κ. Νικολούδης έκανε πολλά, πιθανότατα δεν τον άφησαν και ίσως απλά να ενόχλησε τον κ. Τσίπρα η επιθυμία του να κάνει περισσότερα. Εμείς είχαμε εκφράσει τότε (29/1/2015) τη συγκρατημένη μας αισιοδοξία («Τι συνέβη με τους μητροπολίτες που ξετρύπωσε το ΣΔΟΕ;»), ελπίζοντας πως ο κ.Νικολούδης δεν θα κάλυπτε τις υποθέσεις αθέμιτου πλουτισμού μητροπολιτών και συγγενών που είχαν έλθει (τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη του 2012) στο φως με στοιχεία και οι οποίες απότομα ξεχάστηκαν μετά από επικοινωνία του κ.Ιερώνυμου με το ΣΔΟΕ. Δεν ξέρω αν γι’αυτό φταίει η εγνωσμένη «ευσέβεια» του συντηρητικού δικαστή που-ως υπουργός έδωσε τον υποκριτικό θρησκευτικό (αντιχριστιανικό) όρκο-ή το ιερό αλισιβερίσι του κ.Τσίπρα, πιθανότατα φταίνε και τα δυο γιατί ένας αποφασισμένος υπουργός-τ.δικαστής, αν δεν τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του, παραιτείται, αλλιώς γίνεται συνειδητά συνένοχος. Σε κάθε περίπτωση η αντικατάστασή του με τον κ.Παπαγγελόπουλο, είναι σαφέστατη οπισθοχώρηση στην υποτιθέμενη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαφθοράς, που κανένα στόμα δεν το’βρε και δεν το’πε ακόμα που αυτή διεξάγεται, αφού κανείς δεν έχει προς το παρόν πέσει θύμα της, πλην του ίδιου του επικεφαλής της.
Στο μεταξύ για πολλοστή φορά φαίνεται να αναδύεται (ή θα θαφτεί κι αυτό;), άλλο ένα ιερό παραδικαστικό λούκι με «φιλανθρωπικούς παράγοντες» της Εκκλησίας: «..Το ενδεχόμενο απόπειρας προσέγγισης της προέδρου του δικαστηρίου που θα εκδίκαζε την υπόθεση του «Noor 1» από ιδιώτες «εκκλησιαστικούς παράγοντες» ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές. Η δικαστική λειτουργός αποχώρησε..επικαλούμενη «περιστασιακά προβλήματα υγείας»…Σύμφωνα με πληροφορίες, … ερευνούν τον τυχόν ρόλο που μπορεί να είχαν υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά .. που γνώριζαν την έμπειρη δικαστική λειτουργό και από την ιδιότητά της ως διοικητικού στελέχους σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του Πειραιά το οποίο είχε «ανοιχτή γραμμή» με τη Μητρόπολη. … οι εν λόγω υπάλληλοι της Μητρόπολης Πειραιά ή στενοί συγγενείς τους (ανάμεσά τους και πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών) είχαν αναπτύξει πολυετή συνεργασία με τον επιχειρηματία …» (Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.ΤΟ ΒΗΜΑ-15/10/2015 06:00).
ΥΓ1
«Ελευθεροτυπία», 14.7.2009. Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
«ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο

Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα…..».

ΥΓ2
«Καθημερινή», 23.10. 2015: «Με καθυστέρηση τεσσάρων και πλέον μηνών .. το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε χθες την επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών οι οποίοι θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις στη Δικαιοσύνη για τα προσεχή χρόνια…. Με παραλείψεις και με κάθοδο στη δικαστική επετηρίδα που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασε κάτω από τη δέκατη θέση, ο πρώτος στην επετηρίδα δεν επελέγη, νέοι αντιπρόεδροι στον Αρ.Πάγο έγιναν οι …. Ασπασία Καρέλλου, ….όλοι ικανοί δικαστές”.

Σχετικά με την κα Καρέλλου:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Αλληλεγγύη στην απαράδεκτα δικαζόμενη (12 Απριλίου 2010) Αντιναζιστική Πρωτοβουλία!……
Το ΕΠΣΕ καλεί κάθε πολίτη/ισσα να δηλώσει αλληλέγγυος/α προς τους διωκόμενους αγωνιστές/τριες της ΑΠ. Ανήκουν στα απειροελάχιστα άτομα τα οποία όρθωσαν το ανάστημά τους και κατήγγειλαν στη δικαιοσύνη το χειρότερο νεοναζιστικό βιβλίο που κυκλοφορεί στη χώρα. Κατέθεσαν δε σε σειρά δικών που κατέληξαν σε μιαν απαλλακτική απόφαση «επονείδιστη» κατά τον Καθηγητή Μιχ. Σταθόπουλο («Θέμα και Παραλλαγές» ΕΤ-1 29 Ιανουαρίου 2010). Όπως είναι γνωστό, η απόφαση αυτή διέσυρε την Ελλάδα στον ΟΗΕ και στο Συμβ.τ.Ευρώπης που έκανα σχετικές αυστηρές συστάσεις και υποχρέωσαν τη δικαιοσύνη σε καθυστερημένη (και μόνο υπέρ του νόμου) έκθεση αναίρεσης από τον Εισαγγελέα του Αρ. Πάγου: η σχετική απόφαση εκκρεμεί…….

Το ΕΠΣΕ έχει στη διάθεσή του και άλλα κείμενα λειτουργών της δικαιοσύνης, από δικογραφίες που μεταχειρίζονται κατά ανάλογο τρόπο τον Κ.Πλεύρη. Για το λόγο αυτό δηλώνει πως σε ένα κράτος δικαίου αν κάποιοι πρέπει να δικασθούν είναι όλοι αυτοί οι λειτουργοί της δικαιοσύνης. Αυτοί που έβγαλαν αποφάσεις το περιεχόμενο των οποίων παραβιάζει το νόμο 927/79. Ένα νόμο τον οποίο εφαρμόζουν εσφαλμένα αθωώνοντας με ανεπαρκή αιτιολογία τους ρατσιστές. Αυτό άλλωστε εύστοχα διατύπωσε για την πιο κραυγαλέα από αυτές τις αποφάσεις ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και υποστήριξε ενώπιον της Ολομέλειας του Αρ. Πάγου ο Εισαγγελέας του Αρ.Πάγου. Το έκαναν όταν ζήτησαν την αναίρεση της «επονείδιστης» αθωωτικής απόφασης 913/2009 των Εφετών του Πενταμελούς Εφετείου Ασπασίας Καρέλλου, …. μετά από ανάλογη πρόταση της Εισαγγελέα Εφετών …».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.