Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - Όλα κλειστά την Πέμπτη: Ποιοι απεργούν


Σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας καλούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, 11.00 πμ. Αντίστοιχα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, που στην Αθήνα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30.
(* Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου)

Τρένα και λεωφορεία

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την ημέρα της απεργίας οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ματαιώσεων βραδινών δρομολογίων της Τετάρτης.
(Διαβάστε αναλυτικά πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς)

Πλοία και αεροπλάνα

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια και τα πλοία όλων των κατηγοριών, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία. Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ακυρωθούν.

Νοσοκομεία και φαρμακεία:


Επίσης στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Ακόμη 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ θα υπάρχουν και εφημερεύοντα φαρμακεία. Κλειστά θα παραμείνουν και τα μουσεία, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

ΓΕΝΟΠ και μέσα ενημέρωσης

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Από την απεργία εξαιρούνται μόνο όσοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν το απεργιακό ρεπορτάζ.

Οι ανακοινώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια» αναφέρει η ΓΣΕΕ και προσθέτει:

«Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη “μητέρα των μαχών” απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;».

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «επιβεβαίωση των εφιαλτικότερων σεναρίων για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων, με την υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου». «Η ίδια πολιτική συνεχίζεται, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας», αναφέρει και προσθέτει: «μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας».

Όπως αναφέρει οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν:

Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
Διαγραφή του χρέους

Το σποτ του ΠΑΜΕ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου