Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Θαλασσοδάνεια, το Μεγάλο κόλπο των απατεώνων πολιτικών: Στο αρχείο τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ στα πολιτικά κόμματα, με διάταξη νόμου! - Η_"προσφορά ασυλίας", ως άλλοθι, και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, για να καλύψει τα νώτα του και να νίψει τα χέρια του, ως Πόντιος Πιλάτος!!!


Την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται, υπερφορολογείται και εξαθλιώνεται, έρχεται η κυβέρνηση Τσίπρα, με κυνικότητα η οποία ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία, να οχυρωθεί πίσω από μια ρύθμιση-σκάνδαλο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για να προσφέρει πλήρη ασυλία στη διεύθυνση και τα στελέχη της Αγροτικής τράπεζας, τα οποία προσέφεραν χαριστικά θαλασσοδάνεια, δανεικά και αγύριστα, στα πολιτικά κόμματα.


Η προσφορά ασυλίας, με την ίδια αισχρή απόφαση, αυτονοήτως επεκτείνεται και στις διευθύνσεις και τα στελέχη και των άλλων τραπεζών που έδωσαν, επίσης, αφειδώς δανεικά και αγύριστα στα πολιτικά κόμματα. Με αυτόν τον τρόπο θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ διασπαθίζονται και οι διοικήσεις των τραπεζών αθωώνονται με νόμο, τον οποίο επικαλείται σκανδαλωδώς ως άλλοθι ο πολύς αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης ο Δημ. Παπαγγελόπουλος για να καλύψει τα νώτα του και να νίψει ως Πόντιος Πιλάτος τα χέρια του.


Πληθαίνουν καθημερινά τα σενάρια και οι εκθέσεις για το πως θα «διευθετηθούν» τα «κόκκινα δάνεια» των Ελλήνων, οι οποίοι επλήγησαν ποικιλοτρόπως από την οικονομική κρίση και περιήλθαν σε αδυναμία αποπληρωμής των χρεών τους προς τις τράπεζες. Την ίδια ώρα μία ανίερη συναλλαγή μεταξύ τραπεζιτών και κομματαρχών, με την σφραγίδα των διεθνών τοκογλύφων, ώστε να παραγραφούν οι απατεωνιές της κλεπτοκρατίας. ...

Όπως δήλωσε ξεκάθαρα στη Βουλή σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η υπόθεση που αφορά τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων έχει τεθεί στο αρχείο. Συγκεκριμένα δήλωσε: «και αυτή τέθηκε στο αρχείο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη (σ.σ. αρ. 78 4146/2013). Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι αυτό ψηφίστηκε».
Την ίδια ακριβώς εποχή (και πάλι επί συγκυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου) είχε ψηφιστεί η απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των τραπεζιτών, οι οποίοι χορηγούσαν θαλασσοδάνεια.
Πρόκειται, δηλαδή, για μία υπόθεση κατά την οποία η πολιτική εξουσία αθώωσε τους τραπεζίτες για να μην εκκινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες διεκδίκησης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που χρωστάνε τα κόμματα και τα οποία τα λάμβαναν με μηδενικές εγγυήσεις και παρανόμως.
Τα δάνεια των Ελλήνων, όμως, θα δοθούν στα κοράκια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και στα distress funds τους για να τα εισπράξουν με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και άλλα τέτοια μέσα.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.