Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Λόγω των ισχυρών οικονομικών του συμφερόντων, το Βερολίνο είναι έτοιμο να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Μόσχα, ενώ το εδώ προτεκτοράτο έχει λόγους να επιμένει σε κυρώσεις!!!

Διαβάζουμε από το "Stratfor": "Λόγω των ισχυρών οικονομικών του συμφερόντων, το Βερολίνο είναι έτοιμο να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Μόσχα, παρά το γεγονός, ότι κατανοεί, πως αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει περαιτέρω τριβές με την Ουάσινγκτον και με τις περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης"

Όταν έχουμε παραδώσει τα κλειδιά της εθνικής μας κυριαρχίας, ακολουθούμε τις προαποφασισμένες εντολές των τροϊκανων και όχι τη δικιά τους περπατησιά.  Στο παρακάτω άρθρο διαβάζουμε την συνάντηση του γερμανού Αντικαγκελάριου, Ζίγκμαρ Γκράμπριελ στη Μόσχα για τα συμφέροντα της χώρας του με το όποιο κόστος που αυτό συνεπάγεται με τις σχέσεις τους με τη Ουάσιγκτον.

Όταν έχει έναν Κοτζιά που έχει διαδεχθεί στη κυβέρνηση Τσίπρα ενός Βενιζέλου τι εξωτερική πολιτική και για ποια συμφέροντα θα μπορεί να εξασφαλίσει τη στιγμή που τον βλέπουμε να χασκογελάει ή να χορεύει χαριεντίζοντας με τους παραδοσιακούς μας αντιπάλους (για να μην πω εχθρούς τούρκους) παρά να εκτελεί πιστά τις οδηγίες των ευρωαμερικάνων εξουσιαστών.

Δυστυχώς δεν έχουμε θεσπίσει ως λαός εκείνες τις συνταγματικές διασφαλίσεις για λογοδοσία και ανακλητότητα των πολιτικών, αλλά με την υποκλοπή της ψήφου μας χρησιμοποιούν μία "λευκή επιταγή" την οποία την εξαργυρώνουν με τα θελήματα των ισχυρών σε βάρος των πολιτών ππου υποτίθεται εκπροσωπούν.

Έχει ο καιρός γυρίσματα και τα "κακαρίσματα" οσονούπω επανεξετάζονται και χρήζουν εκλογικής τιμωρίας...

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

--------------------------------------------------------

Έτοιμο να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Μόσχα είναι το Βερολίνο, παρά το γεγονός, ότι κατανοεί, πως αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει τριβές με την Ουάσινγκτον, η οποία με την σειρά της θα χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή της στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης προκειμένου να περιορίσει την επαναπροσέγγιση των δύο χωρών.
Το Βερολίνο «ελέγχει τα αντανακλαστικά πριν από την λήψη μιας απόφασης σχετικά με το μέλλον των σχέσεων της Γερμανίας με τη Ρωσία», σύμφωνα με άρθρο, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Κέντρου Αναλύσεων και Πληροφοριών "Stratfor", το οποίο είναι...
επίσης γνωστό ευρέως και ως «σκιώδης» CIA, μετά την συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Γερμανού Αντικαγκελάριου, Ζίγκμαρ Γκράμπριελ στην Μόσχα.
"Το Βερολίνο αναζητεί τρόπους για να τροποποιήσει ή ακόμη και να άρει τα τρέχοντα κατασταλτικά μέτρα εναντίον της Μόσχας. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει πιθανώς τριβές ανάμεσα στην Γερμανία και στις περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης"
«Η Γερμανία έστειλε ένα μήνυμα την Τετάρτη, ότι επανεξετάζει την σχέση της με την Ρωσία, όταν ο Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα», αναφέρει το άρθρο.starfo
«Το Βερολίνο αναζητεί τρόπους για να τροποποιήσει ή ακόμη και να άρει τα τρέχοντα κατασταλτικά μέτρα εναντίον της Μόσχας. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει πιθανώς τριβή ανάμεσα στην Γερμανία και τις περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει, ότι το Βερολίνο δεν είναι ακόμη έτοιμο για μια επίσημη αλλαγή της κατεύθυνσης», προσθέσει το άρθρο.
Ο συγγραφέας στη συνέχεια απαριθμεί τους λόγους, για τους οποίους η Ρωσία και η Γερμανία θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται η μία για την άλλη.
Τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που έχει η Γερμανία από την Ρωσία
Η Ρωσία είναι στην 13η θέση με τους σημαντικότερους αγοραστές των εξαγωγών της Γερμανίας, εξηγεί ο συντάκτης. Αλλά σε μία περίοδο, που η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης εξακολουθεί να είναι εύθραυστη και η ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνεται, το Βερολίνο ίσως νομίζει, ότι πρέπει να διαφοροποιήσει τις εξαγωγές του όσο το δυνατόν περισσότερο.
«Οι κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Μόσχας κάνουν περίπλοκη την εξαγωγή προϊόντων στην Ρωσία. Επιπλέον, η Γερμανία και η Ρωσία είχαν προγραμματίσει να αυξήσουν το εμπόριο πριν από την κρίση, με τις συνομιλίες, που έκαναν για τα τραίνα, τα εργοστάσια χημικών και άλλα έργα. Η Γερμανία επίσης ενδιαφέρεται για την βελτίωση των δεσμών της με την Ρωσία για την ενέργεια», σημειώνει το άρθρο.
"Η άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να βλάψει την σχέση της Γερμανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και να αναγκάσει τον Λευκό Οίκο να αυξήσει την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με τα πρώην κομμουνιστικά ευρωπαϊκά κράτη"
Η συνάντηση του Γερμανού Αντικαγκελάριου με τον Πρόεδρο της Ρωσίας θα τραβήξει την προσοχή της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμά το “Stratfor”.
«Η άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να βλάψει την σχέση της Γερμανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και να αναγκάσει τον Λευκό Οίκο να αυξήσει την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με τα πρώην κομμουνιστικά κράτη, από την Πολωνία μέχρι την Ρουμανία. Αυτό, με τη σειρά του, θα βαθύνει τον ήδη σοβαρό πολιτικό κατακερματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει το αμερικανικό Κέντρο “Stratfor”.
"Τα περισσότερα μέλη της Ε.Ε. στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη συνεχίζουν να πιέζουν για μία σκληρή γραμμή εναντίον της Μόσχας και έχουν ήδη τεταμένες σχέσεις με την Γερμανία για τις στρατηγικές της στην αντιμετώπιση της κρίσης της μετανάστευσης"
«Αν και οι χώρες της Δύσης, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, θα ήταν πρόθυμες για την μείωση των εντάσεων με το Κρεμλίνο, τα περισσότερα μέλη της Ε.Ε. στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη συνεχίζουν να πιέζουν για μία σκληρή γραμμή εναντίον της Μόσχας», προειδοποιεί το άρθρο.
«Οι χώρες αυτές έχουν ήδη τεταμένη σχέση με την Γερμανία για τις στρατηγικές της στην αντιμετώπιση της κρίσης της μετανάστευσης. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ήταν ιδιαίτερα επικριτική σχετικά με τα γερμανικά σχέδια της μετεγκατάστασης των αιτούντων άσυλο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και το Βερολίνο δεν είναι έτοιμο για άλλη σύγκρουση», εξηγεί το “Stratfor” και καταλήγει:
 «Η Γερμανία πιθανότατα θα επιλέξει να ασχοληθεί με μια κρίση αυτό το διάστημα».
Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.