Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Ανατομία του Νεοφιλελελευθερισμού του Θοδωρή Αθανασιάδη (Διαβάστε_το_Δωρεάν)



Του Γιώργου Παπανικολάου.

Ένα βιβλιαράκι 130 σελίδων 
του συντρόφου Θοδωρή Αθανασιάδη*, 
που κάνει καθαρό στον καθένα 
το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα 
και τι πρόκειται να συμβεί "αν καθίσουμε στ αυγά μας" 

(όπως κάνουμε σήμερα).



Η Ανατομία του Νεοφιλελελευθερισμού του Θοδωρή Αθανασιάδη by Zangogiannis Nasos




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
Φυσικά διαφωνώ με το συμπέρασμα του Θοδωρή ότι η διάκριση του καπιταλισμού σε νεοφιλελευθερισμό, κεϋνσιανισμό κλπ είναι ασύμβατη με την μαρξιστική ανάλυση. Το αντίθετο συμβαίνει. Υπάρχει καπιταλισμός και καπιταλισμός.




Πού οφείλονται τα μνημόνια; Υπάρχει πράγματι κρίση χρέους; Πού αποσκοπεί η επίμονη διαδικασία αποδόμησης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους; Γιατί η κρίση της παγκόσμιας οικονομίας βαθαίνει όλο και περισσότερο, παρά τα μέτρα που παίρνονται σε όλες σχεδόν τις χώρες; Πώς γίνεται να υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να πλουτίζουν παρά τις άσχημες οικονομικές συνθήκες; Υπάρχει διέξοδος; 

Με κύριο εργαλείο τα διδάγματα της Ιστορίας και με ιδιαίτερα εύληπτο τρόπο, η "Ανατομία του νεοφιλελευθερισμού" προσπαθεί να δώσει απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, χώνοντας το νυστέρι της βαθειά στο άρρωστο σώμα τού καπιταλισμού, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά αίτια της κρίσης του, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια των γιατρικών που χρησιμοποιούνται για την ...
θεραπεία της και αποδεικνύοντας ότι όλες οι "μεταρρυθμίσεις" που προτείνονται σήμερα από τα "μεγάλα κεφάλια", έχουν βαθειές ρίζες στο παρελθόν και έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, από την Γουατεμάλα του 1953 ως την Ρωσσία του 1990 και τις ΗΠΑ της περασμένης δεκαετίας. 

Τελικά, η "Ανατομία του νεοφιλελευθερισμού" είναι ένα οικονομικό-πολιτικό θρίλερ, το οποίο εκτυλίσσεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη: Γουατεμάλα, Βραζιλία, Ινδονησία, Χιλή, Αγγλία, Βολιβία, Αργεντινή, Πολωνία, Κίνα, Νότια Αφρική, Ρωσσία, Άπω Ανατολή, ΗΠΑ, Ιράκ, Σρι Λάνκα, Μαλδίβες... Σήμερα η δράση έχει μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιές θα είναι οι εξελίξεις; 


Έχοντας κατά νου τα ιστορικά δεδομένα, μπορούμε να τις προβλέψουμε με ακρίβεια. Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει σ' αυτή την πρόβλεψη.



* Ο Θοδωρής Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1960 στην Πάτρα. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ. Για οικονομικούς λόγους, εντάχθηκε αμέσως στην παραγωγή, αναβάλλοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές του, τις οποίες ποτέ δεν ολοκλήρωσε. Σήμερα ζη και εργάζεται στην Πάτρα ως οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και φοροτεχνικός, ενώ στο παρελθόν δίδαξε Χρηματοδοτική Διοίκηση και Φορολογική Λογιστική στο ΤΕΙ Πάτρας. Παρά ταύτα, απεχθάνεται το χρήμα και δεν επιθυμεί να αποκτήσει περιουσία καθώς επιμένει να ενδιαφέρεται μόνο για την ουσία.
Αν και από τον γάμο του με την Οικονομία είναι ικανοποιημένος, επιμένει να διατηρεί σχέσεις πάθους με τις δυο μεγάλες του ερωμένες: την Ιστορία και τα Γράμματα. Με την δουλειά του ικανοποιεί το επίσημο πάθος του, με την βιβλιοθήκη του και με το προσωπικό του ιστολόγιο ικανοποιεί τα ανομολόγητα. 

Η "Ανατομία του Νεοφιλελευθερισμού" είναι το πρώτο του βιβλίο. 

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2013)Ανατομία του νεοφιλελευθερισμού, CaptainBook.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.