Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος: "Η διαφθορά όπως καταγγέλλεται, στα Σώματα Ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις"

ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Κατατέθηκε στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς με αρ. πρωτ. 1624/18-11-2014.
ΠΡΟΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΜΕ
Θέμα:  Η διαφθορά όπως καταγγέλλεται, στα Σώματα Ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, η ανεπάρκεια φύλαξης συνόρων, η αποστρατεία ικανών αξιωματικών η τρομοκρατία και η διαφαινόμενη εθνική προδοσία των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας  κλπ..

Κυρίες Κύριοι,
Παρακαλώ να ερευνήσετε τα κατωτέρω γιατί απασχολούν σήμερα την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών:
  1. Οι καταγγελίες Πανούση, για ενδεχόμενη διασύνδεση τρομοκρατών με την Κυβέρνηση.
    Προ ημερών,  βγήκε στο φώς οι καταγγελίες πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση για περίεργες  «διασυνδέσεις» κρατικών στελεχών με τρομοκράτες κλπ… Να ερευνηθούν οι καταγγελίες Πανούση κλπ…
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με ενδεχόμενη διασύνδεση κυβερνητικών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους για τρομοκρατία και άλλα εγκλήματα, υπέβαλε με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. ...
Συγκεκριμένα ο κ. Βαρβιτσιώτης ερωτά τον πρωθυπουργό «εάν προτίθεται να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, του οποίου ο σύμβουλος και παράλληλα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, φέρεται να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες και εγκληματίες και να διαπραγματεύεται νομοθετήματα του υπουργείου, καθώς και εάν θα συνεχίσει να ανέχεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο στέλεχος». Τι γίνονται τα χρήματα των λεγομένων «μυστικών υπηρεσιών» και ποιοι τελικά τα βάζουν στην τσέπη τους πρέπει να ερευνηθεί. Αποσταθεροποιείται η χώρα. Οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί δεν πληρώνονται σωστά.
  1. Οι καταγγελίες για «κρίσεις Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ και Αξιωματικών στρατού.
Κάθε φορά που γίνονται «κρίσεις» Αξιωματικών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής,  ή Στρατού, επανέρχονται δημοσιεύματα ή καταγγελίες για αδιαφάνεια ή αναξιοκρατία ή «παρεμβολή πολιτικών γραφείων στις δήθεν αντικειμενικές κρίσεις. Ξαφνικά γίνεται αντιληπτό ότι οι προαχθέντες πολλές φορές «έχουν λιγότερα προσόντα από τους επιστρατευθέντες. Παράδειγμα Ανωτάτου Αξιωματικού της Πυροσβεστικής που αναγκάστηκε να κάνει και μήνυση προ ετών, κατά της επιτροπής κρίσεων, δικαιώθηκε και επανήλθε σε θέση υπαρχηγού κλπ…
Πρόσφατο παράδειγμα γυναίκας Ανωτάτη Αξιωματικός, με πτυχίο ΑΕΙ με δύο Μεταπτυχιακά στο αντικείμενό της και με γνώση τριών ξένων γλωσσών, αποστρατεύτηκε, ενώ η χώρα είχε ανάγκη από αξιωματικούς που γνωρίζουν ξένες γλώσσες, λόγω μεταναστευτικού, αλλά πιθανά, σκοπίμως αποστρατεύτηκε, για να μην υπάρχει έλεγχος αυτών που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι από τα σύνορα της Ελλάδας.
Επίσης, παρατηρείται ότι δεν δίνεται συχνά το επιμίσθιο ή χρονοεπίδομα Σπουδών, ή Μεταπτυχιακών Σπουδών και κατά πολλούς κάποιοι θέλουν τους αξιωματικούς ημι-αγραμμάτους ή με λίγα προσόντα, για να διευκολύνεται η διολίσθηση σε διαφθορά, σε χρηματισμό, σε παράνομες συναλλαγές και η κατοχή της Ελλάδας από ξένες δυνάμεις τώρα ή μελλοντικά. Επίσης η δραματική μείωση των αποδοχών των Αξιωματικών έχει οδηγήσει στην μείωση, κατά πολλούς,  της μείωσης του αξιόμαχου, την ταπείνωση των αξιωματικών και στην εθνική αποδυνάμωση έναντι εξωτερικών κινδύνων.
 Πολλές φορές όταν οι αξιωματικοί προσφεύγουν σε υπηρεσιακά Συμβούλια ή στο ΣτΕ για δικαίωση, πρώτον ΔΕΝ επανέρχονται στην υπηρεσία – κακώς – και δεύτερον αν δικαιωθούν τους ζητάει το Λογιστήριο ή η οικονομική υπηρεσία  την επιστροφή των καταβληθέντων μηνιαίων συντάξεων ή την επιστροφή του εφάπαξ, ενώ μέσα στην οικονομική κρίση αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δηλ. για να τους δώσουν την νέα σύνταξη ζητάνε την παλιά και το εφάπαξ πίσω. Θα μπορούσε να τροποποιηθεί η διάταξη και αντί επιστροφής των ανωτέρω να γίνεται συμψηφισμούς και να αποδίδεται στον Αξιωματικό η διαφορά που προκύπτει από την τυπική  «προαγωγή του λόγω προσφυγής» αλλά όχι την επιστροφή του στην υπηρεσία. Ποιοι είναι αυτοί που αντί να απλοποιούν την ζωή των αξιωματικών τους δημιουργούν συνεχή προβλήματα με αποτέλεσμα την μείωση του ηθικού και την κάμψη της θέλησης για προσφορά, όπως λέγεται.
Στο στρατό, τα παραδείγματα είναι πιο συχνό, σχεδόν  σε κάθε κρίση ανωτάτων Αξιωματικών. Να ερευνηθεί η πιθανή παρεμβολή διαφθαρμένων πολιτικών γραφείων στην κρίση των αξιωματικών.
Επίσης ακούγονται περιστατικά ύποπτων «συναλλαγών», άδειων αποθηκών ή αποθηκών που δεν υπάρχουν μέσα όσα προβλέπονται, αξιωματικών
Μένει να ερευνηθεί,, μήπως η αποστρατεία ικανών και μορφωμένων αξιωματικών, γίνεται σκόπιμα, για την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας, όλα να είναι ξέφραγο αμπέλι,  να μπορεί ο κάθε τρομοκράτης ή πράκτωρ, να μπαίνει από οποιοδήποτε νησί, να του δίνουν διαβατήρια, ακόμα και χωρίς της θετική γνώμη της Φρόντεξ και στην συνέχεια να αιματοκυλάει το Παρίσι ή άλλη πόλη… Βουίζουν οι τηλεοράσεις, ότι πολλοί τρομοκράτες είχαν Ελληνικά πλαστά διαβατήρια και εντοπίζονται ανά την υφήλιο και η χώρα διασύρεται. Προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας
Όλα τα ανωτέρω,  πρέπει να ερευνηθούν και υπό το φως της «εσχάτης προδοσίας» και γίνονται μετά δόλου και βάσει σχεδίου,  για την αποδυνάμωση της χώρας, την επιβολή Μνημονίων, δανείων, υποζυγίων και την μελλοντική της υποταγή στην Τουρκία ή άλλες ισλαμικές και μη χώρες.
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ
Άρθρο 134
Έσχατη προδοσία
Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης: Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιοδήποτε τρόπο το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα. Β) όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιον απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και β)να μεταβάλει το πολίτευμα του Κράτους. 
Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.
Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.
Άρθρο 135
Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας
Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με κάθειρξη.
Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρ. 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.
Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια με πρόθεση μιας από τις αναφερόμενες στο άρθρο 134 πράξεις τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη.
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Άρθρο 138
Επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας
Όποιος επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σ’ αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία τιμωρείται με θάνατο.
Οι διατάξεις των άρθρων 135 και 137 έχουν και εδώ εφαρμογή.
Άρθρο 139
Προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας
Όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται με ξένη κυβέρνηση με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο ή εχθροπραξίες εναντίον του ελληνικού κράτους ή κάποιου συμμάχου του, τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.
Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή με θάνατο.
Άρθρο 140
Όποιος με πράξεις εχθρικές, που η κυβέρνηση δεν τις εγκρίνει ή με μηχανορραφίες εκθέτει με πρόθεσή του το ελληνικό κράτος ή κάποιο σύμμαχό του σε κίνδυνο πολέμου ή εχθροπραξιών τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν εξαιτία των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
Άρθρο 141
Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.
Άρθρο 146
Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας
Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείτια με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
Άρθρο 150
Νόθευση αποδεικτικών
Όποιος με πρόθεση νοθεύει, καταστρέφει ή κρύβει έγγραφα ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμεύσουν για την απόδειξη δικαιωμάτων ή την υποστήριξη συμφερόντων του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του απέναντι σε άλλο κράτος τιμωρείται με κάθειρξη.
Άλλοι Νόμοι
Νόμοι πάταξης διαφθοράς. Ν 3849/2010. Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία
N. 102(I)/2011)
Νόμοι Πειθαρχικού Δικαίου, Παράβαση Καθήκοντος, Υπέρβαση Καθήκοντος
Συκοφαντική δυσφήμιση
Υπεξαίρεση, απάτη κατά δημοσίου, σφετερισμός εξουσίας.
Άρθρο 120 Συντάγματος
 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Η παρούσα υπέχει και θέση μήνυσης έγκλησης και πολιτικής αγωγής 45 ευρώ κατά παντός
Αιτούμαι προστασία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος κατά το άρθρο 45Β και 163Β του Π.Κ.
Μάρτυρες
Αντωνόπουλος Ιωάννης Κηφισίας 16 Αθήνα
Χαριτίνη Παπαδάτου Κεδρηνού 45 Αθήνα
Γιώργος Ρόζος Ραγκαβή 98, Αμπελόκηποι
Και άλλοι που θα προσέλθουν αυτοβούλως.
Ο Αιτών αναφέρων
Αθήνα 18-11-2015
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη 15121
Αθήνα  Πολιτευτής. τηλ. 6980203968

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.