Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Την ίδια πρωτεύουσα, για Ισραήλ και Παλαιστίνη, αναγνώρισε ο Τσίπρας! Tώρα θα μιλήσουν για αβλεψία, λάθος ή γκάφα και το σιωνιστικό γερμανοτσογλάνι θα σφυρίζει αδιάφορα;

Βλέπε σχετικά: Ότι του γράφουν λογογράφοι του λέει, και ότι λέει μάλλον δεν τον σκέφτεται, ποιος άραγε να είναι; [να το πάρει το ποτάμι;] Την ίδια πρωτεύουσα, για Ισραήλ και Παλαιστίνη, αναγνώρισε ο Τσίπρας! -
Σχετικά: Θέλει ο σιωνιστής να κρυφτεί, μα η χαρά δεν τον αφήνει… Γραβάτα δεν φοράς, σταυρό δεν κάνεις, αλλά κιπά φοράς! Πως γίνεται, Αλέξη;
Tης Μαργαρίτας Ισιδώρου
Ο Ανδρέα Παπανδρέου ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ το "κράτος του Ισραήλ"!
Παρά τις αφόρητες πιέσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, τότε Ε.Ο.Κ., επέμενε μέχρις τέλους: Εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ... πρώτα Παλαιστινιακό κράτος και μετά ισραηλινό!
Σε κάθε ευκαιρία τόνιζε: Λευτεριά στην Παλαιστίνη, όταν ανεμίσει η σημαία στην πρωτεύουσά της, την Ιερουσαλήμ!
Η Μελίνα Μερκούρη ορκιζόταν να καρφώσει στην Ιερουσαλήμ την Παλαιστινιακή σημαία για να Λευτερωθεί από τη σιωνιστική κατοχή ο λαός της Παλαιστίνης!
Μόνη ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνωρίζει -χωρίς να έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ- την Παλαιστίνη ως κράτος! Ανοίγει πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και πρώτος πρέσβης της ο...
"Σπύρος"...

Κι ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με υπουργό εξωτερικών τον Α. Σαμαρά: Αλλαγή πολιτικής, αναγνώριση του Ισραήλ!
 
Κι ήρθε ο πατροκτόνος εθνικός ολετήρας, που έκανε προνομιακό του συνομιλητή τον εγκληματία Νετανιάχου...
Κι ήρθε η "πρώτη φορά αριστερά", ο Μερκελιστής Τσίπρας, που σπάει την απομόνωση του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος κι από πάνω ξεπερνάει όλους τους υπαλλήλους των σιωνιστών στην Ελλάδα, αγνοώντας αποφάσεις του ΟΗΕ, την αριστερά που έλεγε ότι ανήκει και πουλάει ακόμη και την Ιερουσαλήμ
Λάθος, άγνοια, γκάφα, δεν δικαιολογούνται! Δεν είναι δυνατόν να μηυν του ετοίμασε, έστω ένας κλητήρας, ένα σημείωμα από τα επίσημα του διαδικτύου, έστω, και ξεπερνάει τον εθνικό ολετήρα ΓΑΠ!
Ρε δεν γαμιέστε ν' ασπρίσετε, "αριστεροί" του κώλου, πουλημένα τομάρια!

Από το "PRESS-GR"

Πρωτοφανή γκάφα, διεθνών διαστάσεων και επιπτώσεων, διέπραξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, σε Ισραήλ και Παλαιστίνη όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ αλλά και ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Όπως προκύπτει και από το αποκλειστικό φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε και πρωτοφιλοξενήθηκε, σήμερα, στο ισραηλινό ειδησεογραφικό σάϊτ www.i24news.tv, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Reuven Rivlin, ως εξής: "With great honor to be in your historic capital and to meet your excellencies." Δηλαδή: "Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντάω τις εξοχότητές σας" (sic).


Αναγνώρισε, δηλαδή, την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και μάλιστα ιστορική του Ισραήλ, την στιγμή που μέχρι σήμερα, καμία ευρωπαϊκή χώρα αλλά ούτε και οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και γι’ αυτό όλες οι ξένες πρεσβείες βρίσκονται στο Τελ Αβίβ!

Την Ιερουσαλήμ, όμως, αναγνώρισε και ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης όταν, μετά την συνάντηση του με την Παλαιστινιακή ηγεσία δήλωσε ότι « η Ελλάδα τίθεται υπέρ της αναγνώρισης ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967 και με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του», την ώρα που καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει λαβει τέτοια ξεκάθαρη θέση υπέρ της πάγιας αυτής θέσης των Παλαιστινίων για την Ιερουσαλήμ.

Η πρωτοφανούς εκτάσεως αυτή γκάφα του πρωθυπουργού, με επιπτώσεις και αντιδράσεις που δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, τόσον για την διπλωματική επάρκεια του Αλέξη Τσίπρα, στο να τοποθετείται έτσι αφελώς σε θέματα, διεθνώς ευαίσθητα, όπως είναι η περίπτωση της Ιερουσαλήμ αλλά και για τον «ρόλο» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και των υπηρεσιών του που, απ’ ότι φαίνεται, δεν φρόντισαν τουλάχιστον να τον «συμβουλεύσουν» εγκαίρως.

Με την πολυδιαφημισμένη του, λοιπόν, επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να στρέψει και τους δύο ηγέτες αυτών των χωρών εναντίον του και να γίνει διεθνώς περίγελως, πρωτοτυπώντας έναντι σύσσωμης της ευρωπαϊκής διπλωματίας, που είναι προσεκτική σε τέτοιου είδους αναγνωρίσεις.

Νίκος Ρούσσης
Πηγή: reporter.gr
-


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/11/t_28.html
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου