Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οταν ο Στουρνάρας ευχαριστεί το ... ΚΚΕ - Τότε που έφυγε η "γάτα" Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, χορέψαν οι πολιτικοί νάνοι ή κοινώς ποντίκια!!! [σε 3 video]

Ο ΠΑΦΙΛΗΣ στην "Επιτροπή σκανδάλου Siemens"

Το ΚΚΕ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ευχαρίστησε ο Γιάννη Στουρνάρας για όσα είπαν σχετικά με την υπόθεση της Siemens.
«Ευχαριστώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην ουσία είπε όσα θα έπρεπε να πω και εγώ και δεν θα τα επαναλάβω. Επίσης ευχαριστώ και τον Θ. Παφίλη», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την κατάθεσή του.
Σημειώνεται πως ο Θανάσης Παφίλης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή, λίγο πριν τον ευχαριστήσει ο Γιάννης Στουρνάρας, είχε δηλώσει: «Σοβαρά πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με νομικίστικα κόλπα. Ο Γ. Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει και όσα λέγονται δεν ευσταθούν».

ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Άμωμος και άσπιλος βγήκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (τρόπος του λέγειν)Γιάννης Στουρνάρας από την ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2012, ως υπουργός Οικονομικών, γύρω από το πολύκροτο σκάνδαλο Siemens. Έναν συμβιβασμό που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον δύο δισ ευρώ, όπως αποφάνθηκε με πόρισμά της η ίδια η Βουλή. 

Ο κ. Στουρνάρας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη στροφή 180 μοιρών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ορθώς του καταλόγιζε βαρύτατες ευθύνες όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αλλά και στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο, δηλαδή, που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας λειτουργούσε ως βασικό στήριγμα των δανειστών στο πολιτικό θρίλερ της διαπραγμάτευσης και στη μεγάλη μάχη του δημοψηφίσματος. Επισήμανε με έμφαση ότι η συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε με τη Siemens “εφαρμόζεται και ορθώς εφαρμόζεται” και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γεγονός που τον απαλλάσσει ντε φάκτο από τις κατηγορίες για απιστία. 

Ουδεμία έκπληξη προξενεί και η έκφραση ευγνωμοσύνης του κ. Στουρνάρα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. “Ευχαριστώ τον Ευ. Βενιζέλο, στην ουσία είπε όσα θα έπρεπε να πω και εγώ και δεν θα τα επαναλάβω”, αρκέστηκε να σημειώσει ο κύριος υπερ-τραπεζίτης. Αντιθέτως, μεγάλη έκπληξη προκαλεί το εγκώμιο που έπλεξε στο... ΚΚΕ! Ο Γιάννης Στουρνάρας “ευχαρίστησε” τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Παφίλη, ο οποίος λίγο νωρίτερα του είχε δώσει πλήρη άφεση αμαρτιών, δηλώνοντας:
“Σοβαρά πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με νομικίστικα κόλπα. Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει και όσα λέγονται δεν ευσταθούν”.  

Δυσκολεύεται να κατανοήσει κανείς τους λόγους που ώθησαν το ΚΚΕ να υιοθετήσει μια τέτοια στάση, που συγκρούεται με το δημόσιο αίσθημα. Υποθέτουμε ότι η “γενναιοψυχία” του ΚΚΕ απέναντι στον Γιάννη Στουρνάρα απορρέει από την πάγια λογική του, που λέει“καπιταλισμό έχουμε, άρα τα σκάνδαλα – όπως και τα Μνημόνια, και τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και ό,τι άλλο βιώνουμε τα τελευταία χρόνια – είναι απλώς παρεπόμενα”. Μια λογική που καταδικάζει την Αριστερά να μην παρεμβαίνει στα καυτά προβλήματα της συγκυρίας προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, παραπέμποντας τα πάντα στη μεγάλη μέρα που, ως δια μαγείας, θα ανατραπεί ένας αφηρημένος “καπιταλισμός”. Λες και ο υπαρκτός καπιταλισμός, που βιώνουν οι εργαζόμενοι, δεν είναι – μεταξύ άλλων – ο Στουρνάρας, η Siemens, τα μνημόνια, η τρόικα και οι πειθήνιες κυβερνήσεις τους. 

Η πολιτική μυωπία της ηγεσίας του ΚΚΕ γίνεται αποκαρδιωτική στην περίπτωση της υπόθεσης Στουρνάρα. Ενός αξιωματούχου που φέρει βαρύτατες, προσωπικές ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια που μετέτρεψαν τις τράπεζες σε ζόμπι, για το φόρτωμα των χρεών τους στους ώμους των φορολογουμένων και των ασφαλιστικών τους ταμείων, όπως και για πελώρια σκάνδαλα της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – με αντιπρόεδρο της τότε κυβέρνησης τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Πολύ περισσότερο που σήμερα βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όπου ο Έλληνας υπερ-τραπεζίτης προωθείται και αυτοπροβάλλεται ως ιδανικός υποψήφιος για το μελλοντικό ρόλο του οικουμενικού πρωθυπουργού σε κυβέρνηση τεχνοκρατών. Όπου ο Γιάννης Στουρνάρας προωθεί μαζί με τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Δραγασάκη, στο περίφημο γεύμα της 24ης Νοεμβρίου, το νέο μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιoποίησης-εκχώρησης των τραπεζών στο διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο. Και όπου ένας άλλος πολιτικός που ενεπλάκη στην υπόθεση Siemens, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διεκδικεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Σε μια τέτοια συγκυρία, η μαχόμενη Αριστερά έχει τη δυνατότητα και οφείλει να αναδείξει σε όλες τις διαστάσεις της την υπόθεση Siemens-Στουρνάρα και τις ευθύνες όλων των παλαιομνημονιακών και νεομνημονιακών κομμάτων για το κουκούλωμά της. Δυστυχώς, το ΚΚΕ επέλεξε για άλλη μια φορά να κινηθεί στην άγονη γραμμή της Αριστεράς των μεγάλων, αλλά άσφαιρων φράσεων, που καταλήγει να εισπράττει επαίνους από τους εχθρούς της για την αφλογιστία της. Άδοξη κατάληξη – και διδακτική για πολλούς...
"Ρόμπα" κάνει τον Γ. Στουρνάρα η Ζ. Κωνσταντοπούλου


Αρνείται παράνομα να δώσει στοιχεία στη Βουλή ο Στουρνάρας


Η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην βουλή κατά την ανακοίνωση των προκαταρτικών αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.



-------------------------------------------

Στουρνάρας – ΚΚΕ: Για πάντα Παφίλη

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος | 22/12/2015 Από το unfollow

Ακόμα κι αν είχαμε, που δεν είχαμε, κάποια ουσιαστική ελπίδα για κάτι πραγματικά διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την αποχαιρετίσαμε με κάθε επισημότητα κατά το δείπνο που παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Στουρνάρα, ίσως για να αποδειχθεί με τον πλέον σατανικό τρόπο πως το αγαπημένο παιδί των γραφειοκρατών της ΕΕ δεν πρόκειται να ξεμείνει έτσι εύκολα από συμμάχους. Ίσα ίσα μάλιστα, με έναν μοναδικό και αξιοσημείωτο τρόπο καταφέρνει να τους αυξήσει. Αυτή τη φορά προς το… αντισυστημικό ΚΚΕ!
Σε μια απίστευτη κίνηση που δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς, το ΚΚΕ παρείχε μια μεγαλοπρεπέστατη στήριξη προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάσης Παφίλης αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο του Γ. Στουρνάρα, καθώς όπως ανέφερε στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με νομικίστικα κόλπα. Ο κ. Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει και όσα λέγονται δεν ευσταθούν», αν και σημείωσε πως «ο συμβιβασμός ξέπλυνε τη Siemens αλλά σε αυτό συμφώνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και εκεί που τελείωσαν οι προηγούμενοι συνεχίζουν οι επόμενοι…».

Η τοποθέτηση του κ. Παφίλη κινείται στα θολά όρια μιας ιδιότυπης θεώρησης του καπιταλιστικού συστήματος, σε μια λογική που συνοψίζεται κοντολογίς στο «εντάξει μωρέ συμβαίνουν αυτά στον καπιταλισμό» και άρα οι υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης, ως «πολιτικοί εκπρόσωποι» του κεφαλαίου, ουσιαστικά πράττουν το καθήκον τους. Πράγματι τα σκάνδαλα είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό. Το ΚΚΕ έχει απόλυτο δίκιο. Οι πολυεθνικές λαδώνουν για να κλείσουν συμφωνίες και συχνά οι δουλειές που τελικά αναλαμβάνουν λειτουργούν εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Θα χρειαζόταν, όμως, ένας πραγματικά διεστραμμένος νους για να εκλάβει αυτή την παραδοχή ως ελαφρυντικό για το σύστημα και όχι ως ακόμη μια χειροπιαστή αιτία για να το πολεμήσει λυσσαλέα και με κάθε ευκαιρία. Εκτός και εάν το «όλα είναι καπιταλισμός» σημαίνει και «όλα επιτρέπονται τελικά», κοινώς ένα τεράστιο συγχωροχάρτι γι’ αυτούς που υποτίθεται ότι είναι οι ταξικοί αντίπαλοι.

Στην πραγματικότητα αυτή η στάση του ΚΚΕ ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι τίποτα δεν μπορεί δεν αλλάξει, αφού μόνο με «επανάσταση και λαϊκή εξουσία» θα δει προκοπή ο λαός. Μακροπρόθεσμα σωστό είναι, όμως μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί, όπως έλεγε και ο Κέυνς. Τι θα γίνει τώρα είναι το θέμα…

Όταν ένας υπουργός υπογράφει έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον οποίο αναιρεί ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων, προφανώς για το ΚΚΕ αυτό αποτελεί μονάχα ένα απλό σύμπτωμα του συστήματος και τίποτα παραπάνω. Αυτή θα έπρεπε να είναι η αντίδραση των κομμουνιστών; Με τέτοιες παρεμβάσεις φιλοδοξεί το ΚΚΕ να αλλάξουν οι λαϊκές συνειδήσεις και να ανατραπούν οι συσχετισμοί δυνάμεων υπέρ της «εργατικής τάξης και των συμμάχων της»; Δεν όφειλε το ΚΚΕ να καταγγείλει τον κ. Στουρνάρα για την υπογραφή του κατάπτυστου εξωδικαστικού συμβιβασμού; Εκτός κι αν στον Περισσό πιστεύουν ότι μόνο μέσα από την ανατροπή του καπιταλισμού θα εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα και οι πρωταγωνιστές τους; Ότι δηλαδή στον σοσιαλισμό δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, αφού θα εκλείψουν τα ιδιωτικά μονοπώλια. Όμως, μέχρι τότε, μέχρι να φτάσουμε, σύντροφοι, στον κομμουνιστικό παράδεισο, να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα και να τρέχουμε όλοι μαζί γυμνοί στα λιβάδια, μήπως θα ήταν προτιμότερο οι κομμουνιστές να αποκαλύπτουν με πράξεις και ενέργειες τη «σαπίλα» του συστήματος και του προσωπικού του; Μήπως τουλάχιστον να μην δίνουν συγχωροχάρτι στην «ατομική ευθύνη» των υπουργών;

ΚΚΕ Γιάννης Στουρνάρας Θανάσης Παφίλης


Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης / SOOC
Ξέμεινε από ελπίδες ο κόσμος, σύντροφοι του ΚΚΕ. Από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν μπορούν να ελπίζουν σε αποφάσεις, θέσεις και δράσεις που θα πολεμούν το αμαρτωλό σύστημα, διότι όλοι αποτελούν αναπόσπαστο μέλος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε σχεδόν αμαχητί και έγινε εν μια νυκτί… μνημονιακότερος των μνημονίων, διαστρεβλώνοντας ένα κατά τα άλλα πεντακάθαρο αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα. Όλοι ξέρουμε ποιες ήταν οι εξαρτήσεις που έδεναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τη Siemens, την εποχή που αλλεπάλληλες κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν τη γερμανική εταιρεία σαν… λίστα δώρων. Ξέρουμε, επίσης, πώς ο ΣΥΡΙΖΑ συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά και αναζητά συμμάχους στην «εγχώρια διαπλοκή». Το ΚΚΕ γιατί καλύπτει τον Γιάννη Στουρνάρα;

Τα συγκεκριμένα ερωτήματα χρειάζονται απαντήσεις. Θα έπρεπε σίγουρα να απασχολούν την «πρωτοπορία» του κινήματος, τη θέση δηλαδή που αξιώνει να κατέχει το ΚΚΕ. Ειδικά στις μέρες που ζούμε, όταν γύρω όλα ξεπουλιούνται και ο λαός στενάζει κάτω από τη μπότα των δανειστών και των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων του μνημονίου, τα ερωτηματικά είναι αμείλικτα. Η απάντησή τους είναι σημαντική και ζωτικής σημασίας για την αφύπνιση και εξέγερση του λαϊκών μαζών.

Εκτός και εάν η πραγματικότητα είναι ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αντίσταση ούτε για την ανατροπή, αλλά μόνο για την αναπαραγωγή του με τον τρόπο μιας θρησκευτικής αίρεσης. Να έχει μέλη, να έχει ψηφοφόρους, να αναπαράγεται ο μηχανισμός αλλά πέραν αυτών τίποτα. Αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο, τότε δεν έχεις κανέναν λόγο να συγκρούεσαι με συμφέροντα. Τα αφήνεις ήσυχα για να σε αφήσουν ήσυχο… Μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με οτιδήποτε έκανε τους κομμουνιστές να κερδίσουν σε άλλες εποχές το σεβασμό ενός ολόκληρου λαού.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.