Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Bettino Craxi: "Η ελευθερία μου, ισοδυναμεί με τη ζωή μου"...

"Η ελευθερία μου, ισοδυναμεί με τη ζωή μου"
 Bettino Craxi
Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/

Σαν σήμερα, 19 Γενάρη 2000, έφυγε ο Ιταλός σοσιαλιστής ηγέτης Bettino Craxi... κυνηγημένος, αυτοεξόριστος στην Τυνησία...

Πλήρωσε ακριβά την σύγκρουσή του με τον Ρήγκαν, στην υπόθεση της πειρατείας του κρουαζιερόπλοιου “Achille Lauro”... και αμέσως μετά την εντολή του να χτυπηθεί η αμερικάνικη ομάδα ταχείας επέμβασης Δ, στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Sigonella (Σικελία), όταν απαιτούσαν να συλλάβουν τους Παλαιστίνιους της ομάδας του Αμπού Αμπάς, παρά τη συμφωνία που είχε κάνει μαζί τους ο πρωθυπουργός Craxi.

Μια υπόθεση με ελληνική εμπλοκή της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου και τη διαμεσολάβηση της για την απελευθέρωση των ομήρων του κρουαζιερόπλοιου από τον Κώστα Τσίμα.

"Αν οι Αμερικανοί προσπαθήσουν να παραβιάσουν τη φύλαξη του αεροπλάνου από τους Ιταλούς στρατιώτες, η εντολή στους στρατιώτες και τους καραμπινιέρους είναι να αμυνθούν"... Ίσως η μοναδική "στιγμή" εθνικής κυριαρχίας της Ιταλίας, από τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου ως σήμερα.

Ηγέτης με "αδένες" που πολλοί μέχρι σήμερα έχουν παρεξηγήσει για τη σκευωρία που στήθηκε εναντίον του, ανάλογη μ' αυτή εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989...
Ηγέτης που μέσα στην ιταλική βουλή, όταν για την δύση ο Αραφάτ ήταν "τρομοκράτης" (τι αφηρημένη λέξη, χαρακτηρισμός, που κανείς δεν μπορεί να του δώσει περιεχόμενο... ως σήμερα) και μοναδικός πολιτικός ηγέτης στην Ευρώπη που στήριζε την Παλαιστινιακή υπόθεση ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Craxi δήλωνε (στο παρακάτω βίντεο): 


"Ο ένοπλος αγώνας των Παλαιστινίων είναι νόμιμος"!



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.