Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Οι θεωρίες συνωμοσίας πίσω από δέκα θανατηφόρες ασθένειες


Ήταν ο Έμπολα μία δοκιμή των βιολογικών όπλων των ΗΠΑ; Τελικά, γιατί μας κρύβουν τη θεραπεία για τον καρκίνο;
Όσο πιο επικίνδυνη είναι μία ασθένεια, όσο πιο απειλητική είναι μία επιδημία, τόσο πιο εύκολα μπορεί να ενεργοποιήσει αυτό το εσωτερικό «κουμπί» του φόβου που έχουμε όλοι οι άνθρωποι μέσα μας.
Σε πολλές περιπτώσεις, ο φόβος και η άγνοια δίνουν τροφή για τη δημιουργία και τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας που αποκτούν φανατικούς υπέρμαχους και εξίσου ένθερμους πολέμιους.
Ελάτε να γνωρίσουμε τις δέκα δημοφιλέστερες από αυτές!

1. ΕΜΠΟΛΑ
Η θεωρία συνωμοσίας που αναπτύχθηκε γύρω από τη θανατηφόρα επιδημία του ιού Έμπολα υποστηρίζει πως η επιδημία που ξέσπασε στη Δυτική Αφρική ήταν μία δοκιμή που έκαναν οι ΗΠΑ στα βιολογικά όπλα που αναπτύσσουν. Η θεωρία αυτή ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα και αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι Αμερικανοί δουλεύουν πάνω σε αυτό το όπλο ήδη από την εποχή της προεδρίας Ρέιγκαν.
2. ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2014/11/15/RTR400CK.jpg
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη εμπλέκεται σε μία θεωρία συνωμοσίας που τον θέλει να παράγει ενέσεις για τον έλεγχο του πληθυσμού, με στόχο να ερημώσει τον πλανήτη.
3. Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/12/12/mad-cow-660x440.jpg
Η λεγόμενη «νόσος των τρελών αγελάδων» έπληξε και τρομοκράτησε όλον τον πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μία θεωρία συνωμοσίας που αναπτύχθηκε γύρω από αυτή υποστηρίζει πως η ασθένεια διασπάρθηκε μέσω των καυσαερίων που αφήνουν τα αεροπλάνα όταν πετούν.
4. Ο ΙΟΣ SARS
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/12/12/sars-660x440.jpg
Η επιδημία του ιού SARS, του σοβαρού οξέος καρδιοαναπνευστικού συνδρόμου, έδωσε τροφή για τη δημιουργία πολλών θεωριών συνωμοσίας. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η θεωρία που υποστηρίζει πως η εξάπλωση του ιού ήταν μία βιολογική επίθεση των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα, στην οποία βοήθησαν μάλιστα οι γειτονικές χώρες Ταϊβάν και Ιαπωνία.
5. AIDS
Για την διάδοση του ιού HIV έχουν ακουστεί δυστυχώς πολλά ανακριβή και εκτός πραγματικότητας στοιχεία. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην έχει αναπτυχθεί τουλάχιστον μία θεωρία συνομωσίας. Για την ακρίβεια, έχουν αναπτυχθεί πολλές και μία εξ αυτών υποστηρίζει πως η αμερικανική κυβέρνηση δημιούργησε και διέδωσε τον ιό –και πάλι επί προεδρίας Ρέιγκαν.
6. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ DDT
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/12/12/o-DDT-HIGH-BLOOD-PRESSURE-facebook-660x440.jpg
Τα χημικά DDT καταργήθηκαν από την γεωργία λόγω των βλαβερών συνεπειών που θεωρήθηκε πως προκαλούν στα φυτά και σε όσους καταναλώνουν τα φρούτα και τα λαχανικά που παίρνουμε από αυτά. Η κατάργησή τους, όμως, στάθηκε αφορμή για την ανάπτυξη μίας θεωρίας συνωμοσίας που υποστηρίζει πως τα DDT καταργήθηκαν με στόχο να ερημωθεί ο πλανήτης και πως το επιχείρημα των βλαβερών συνεπειών τους ήταν ανεδαφικό.
7. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/12/12/cure-660x440.jpg
Ο καρκίνος, η μάστιγα του σύγχρονου κόσμου, έχει δημιουργήσει πληθώρα θεωριών συνωμοσίας τόσο για τον τρόπου που εμφανίζεται όσο και για τον τρόπο που μπορεί να θεραπευτεί. Η επικρατέστερη εξ αυτών υποστηρίζει πως η θεραπεία για τον καρκίνο έχει βρεθεί, αλλά οι επιστήμονες την κρατούν κρυφή για μία σειρά από λόγους- ο πιο διαδεδομένος από αυτούς εμπλέκει και τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών.
8. ΙΛΑΡΑ
Η πρόσφατη επιδημία ιλαράς στις ΗΠΑ θεωρήθηκε από πολλούς ως ένας τρόπος της κυβέρνησης να τρομάξει τους πολίτες. Μάλιστα, σε αυτή τη θεωρία συνωμοσίας γίνεται πολύς λόγος και για το αν και κατά πόσο τα εμβόλια είναι απαραίτητα και πραγματικά χρήσιμα για την υγεία των πολιτών.
9. ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΕΣΕΙΣ
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/12/12/Microchips-In-Vaccinations1-660x440.jpg
Μία θεωρία συνωμοσίας -που είναι η αγαπημένη πολλών- υποστηρίζει πως οι κυβερνήσεις «φυτεύουν» μέσω των ενέσεων των εμβολίων τσιπάκια στους πολίτες. Με αφορμή την επιδημία του ιού Έμπολα, κάποιοι πήγαν αυτή τη θεωρία ένα βήμα παρακάτω υποστηρίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση «φύτευε» τέτοιου είδους τσιπάκια στους πολίτες με στόχο να σωθούν από τον ιό, τον οποίο εσκεμμένα οι ΗΠΑ διέσπειραν στον υπόλοιπο πλανήτη. Φυσικά, όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο και δεν δέχονταν το τσιπάκι, ήταν μοιραία εκτεθειμένοι στον ιό.
10. ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ
http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/12/12/140620-anthrax-1615_6de5843f8092b5f0e4d5fdc5ee71a0c7.nbcnews-fp-1200-800-660x440.jpg
Οι επιθέσεις με άνθρακα που τρομοκρατούσαν τον πλανήτη-και κυρίως τις ΗΠΑ- μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αξιολογήθηκαν από πολλούς ως μία συνωμοσία της αμερικανικής κυβέρνησης με στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το ξέσπασμα ενός δεύτερου Ψυχρού Πολέμου.
fortune
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.