Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Βίτσα: Μας κάνουν όλους τόσο φτωχούς όσο πιστεύουν πως πρέπει να είμαστε... Πικρόχολη ήμουν σήμερα η άτιμη, αλλά τα βλέπω και απορώ!

Γράφει η Βίτσα, 

Αγαπητέ κε σκηνοθέτα του διαδικτύου

Πολλά είναι που θέλω να σου γράψω, αλλά γίνονται κυκεώνας στο μυαλό μου και μπερδεύεται το ιστορικό μου γίγνεσθαι.
Ας πούμε με το θέμα του τέως νόμου Κατσέλη και τις “αριστερές” ταφόπλακες, προχθές έναν ξαδελφό μου τον έδιωξε η γυναίκα του από το σπίτι, πάει για διαζύγιο.  Η αιτία ? Εκανε αίτηση, του ζήτησαν ποινικό μητρώο, το πήγε. Το πήρε ένας τραπεζικός υπάλληλος, το είδε και έβγαλε βρώμα στην μικρή πόλη που ζει, ότι είχε καταδικαστεί για κλοπή. Πράγματι είχε καταδικαστεί, γιατί 18 χρονών πήρε το μηχανάκι ενός γείτονα να πάει βόλτα με την κοπέλα του.  Μου τηλεφώνησε καταστενοχωρημένος, σκασμένος ήταν και μου έλεγε ότι το ποινικό μητρώο είναι απόρρητο και δεν το βλέπει ούτε ο δικαστής που δικάζει. Τι να του πω και τι να πω στην “αριστερή κυβέρνηση”? Να την αποκαλέσω φασιστική ? Εχει νόημα? Αν είσαι φασίστας, αγύρτης και τιποτένιος δεν αλλάζει όσες φορές και να στο πω ? Είναι δυνατόν να πηγαίνει το ποινικό μητρώο κάθε πολίτη στα χέρια κάθε γελοίου ? Και εάν είναι και εκβιαστής ? Ή το άλλο, που πρέπει λέει οι τράπεζες να σε κρίνουν “συνεργάσιμο” για να μπορείς να μπεις στο νόμο,  κάτι από συνεργάτες των Γερμανών μου θυμίζει πάντως εμένα. Θα σε κρίνουν δηλαδή οι αντίδικοί σου, οι τράπεζες, για να μπεις στο νόμο λες και είναι αυτοί δικαστές και έχουν δικαστική εξουσία. Και, εάν δεν σε κρίνουν αυτοί “συνεργάσιμο”, δεν μπαίνεις στο νόμο, πάει το έχασες το σπιτάκι που πήρες κληρονομιά από τον πατέρα σου. Επιτέλους η πραγματική εξουσία φανερώνεται και ασκεί συνταγματικές εξουσίες απευθείας, τι τους θέλουμε τους δικαστές ? Αφού θα αποφασίσουν ό,τι τους πουν οι τραπεζίτες. Το τελευταίο αν δεν συμβαίνει που και που διορθώνεται: φτιάχνουν ένα νόμο.

Εδώ έχει γίνει η μεγαλύτερη απιστία σε βάρος του ελληνικού λαού και κανείς δεν κινείται ... . Δεν εννοώ την Ε.Ε. και το ευρώ, αυτά ας πούμε ότι είναι πολιτικές αποφάσεις. Το ελληνικό κράτος έδωσε στις τράπεζες (με ΦΕΚ) γύρω στα 283 δις ευρώ κεφάλαιο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ελληνικού (ας το πούμε) κράτους. Οι δύο Βαλκανικοί πόλεμοι και η Μικρασιατική περιπέτεια στοίχισαν πολύ λιγότερο. Εδωσαν 283 δις από το 2008 στην μαύρη τρύπα των τραπεζών, χωρίς να εξετάσουν από που προήλθε και πως οι “κραταιές” υπερκερδοφόρες τράπεζες του μέχρι χθες, βρέθηκαν σε αυτό το σημείο. Εννοώ φίλε μου Ελληνα πολίτη ότι τα χρήματα αυτά τα πήραν από εσένα και από τα παιδιά σου, από την ζωή σου και την πατρίδα σου και τα έδωσαν στους τραπεζίτες, όχι μόνο χωρίς να σε ρωτήσουν, αλλά και εις βάρος σου, σε χρέωσαν χωρίς να σε ρωτήσουν. Αν τα χρήματα αυτά τα έριχναν σε παραγωγική ανάπτυξη κυρ-Μένιο, η χώρα σε ένα – δύο χρόνια θα πετούσε. Φαντάσου 280 δις στην παραγωγή, την μεταποίηση, την τεχνολογία ... .
Τα έδωσαν, λέει, προκειμένου να τα δώσουν οι τράπεζες στην οικονομία. Πολύ σύντομο το ανέκδοτο. Πρώτα από όλα δεν τα έδωσαν σε καμία οικονομία, όπως αποδείχθηκε. Αλλά και πως θα τα έδιναν δηλαδή ? Όπως πρώτα ? Με τόκους 300% υψηλότερους από ό,τι στα άλλα κράτη ? Καλό το ανέκδοτο του τραπεζοπαπαγαλιστάν.
Τα πήραν λοιπόν τα χρήματα οι τραπεζίτες για να καλύψουν τρύπες και όχι για να τα δώσουν. Το πως έγιναν οι τρύπες κανείς δεν το έψαξε, ούτε πριν, ούτε μετά.
Ας πούμε λοιπόν ότι στερήσαμε όλα αυτά τα χρήματα από την φτώχεια μας και τα δώσαμε στους τραπεζίτες. Τις προάλλες τις πούλησαν τις τράπεζες στους ξένους για 10 δις, αφού μόχλευσαν τις μετοχές τους προς τα κάτω και κανείς δεν κινήθηκε και πάλι. Ο λογαριασμός λοιπόν βγάζει αποτέλεσμα μείον 270 δις (τους χαρίζω τα ψιλά). Κινήθηκε κανένας για να ζητήσει ευθύνες; που είναι όλοι αυτοί οι εισαγγελέοι και οι δικαστέοι, να τους καλέσουν για έλεγχο ΟΛΟΥΣ και να βρουν τι έγινε με τα τόσα χρήματα που δώσαμε και θα πληρώνουμε γενεές δεκατέσσερις ; ή μήπως αρκεί ότι κάνει τον έλεγχο το μαγαζί του Ροθτσάϊλντ (η τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.) και αξιολογεί ο οίκος του Ροκφέλλερ, δηλαδή οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι κερδοσκόποι της ιστορίας.
Και που πήγαν ρε παιδιά όλα αυτά τα τεράστια χαρτοφυλάκια των τραπεζών, με τα ομόλογα, τις μετοχές, τις συμμετοχές ; τα έφαγε ο σκόρος ή η μαρμάγκα; έχουμε τέτοια θηρία στην χώρα μας και δεν τα κάνουμε νούμερο σε τσίρκο να κονομήσουμε ; κάπου πρέπει να είναι τα λεφτάκια και τα χαρτάκια, δεν μπορεί, ίσως σε τίποτα νησάκια στους ωκεανούς, ίσως σε τίποτα περίεργες αποικίες και κρατίδια; και σε ποιών το όνομα να είναι άραγε ;
Πότε και πως γίνεται περίεργος ένας εισαγγελέας ; ανεξήγητο πράγμα η περιέργεια του εισαγγελέα ... .  Είναι τόσο περίεργοι που η κυβέρνηση της δημοκρατικής αριστεράς του  κ..λου (μου τέλειωσε το χαρτί υγείας για να τον σκουπίσω) τους έδωσε το δικαίωμα να παραβιάζουν κάθε συνταγματικό απόρρητο και άσυλο και να παρακολουθούν και τι κάνεις με τον σύντροφό σου στο κρεβάτι μήπως και ακούσουν τίποτα για μαύρα και πλυντήρια και δεν είναι περίεργοι να μάθουν και να μας πουν τι έγινε με τα ελλείμματα των τραπεζών που καλύψαμε. Είπαμε: άγνωσται οι βουλαί του Κυρίου και άγνωστη η περιέργεια του εισαγγελέα.  Σας δίνω μάλιστα μια συμβουλή αρχίστε όλοι να μιλάτε για μαύρα και για πλυντήρια, π.χ. ωραίο το μαυράκι ρε φίλε, μαύρο φουμάρεις ; το έβαλες το πλυντήριο Θανάση ; και άλλα τέτοια, να φλομώσουν οι κασέτες και τα DVD της ΚΥΠ και να μην ξέρουν από που να αρχίσουν και που να τελειώσουν.     
Εγιναν λοιπόν όλα αυτά με τις τράπεζες και δεν κουνήθηκε, ούτε κουνιέται φίλο και, αντί κάποιοι να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να κάνουν παρέα στο πνεύμα του Μεντερές, γελάνε εις βάρος του “λαουτζίκου”. Ωραία κορόιδα και δεν είναι από το περίσσευμα κάποιων αυτά τα λεφτά, αλλά είναι η ανεργία, οι κομμένες συντάξεις, οι τεράστιοι φόροι, είναι το γάλα που λείπει από τα παιδιά, οι θάνατοι στα νοσοκομεία ελλείψει μέσων, προσωπικού και φαρμάκων, είναι τα χάλια στην παιδεία, είναι όλα αυτά που ζεις και δεν έχεις ή σου παίρνουν και σε χρεώνουν έχεις δεν έχεις. Τώρα όπου να 'ναι σε μερικούς μήνες θα αρχίσουν και τα ξεσπιτώματα, σχέδιο είναι προμελετημένο και οργανωμένο, τρελή μπίζνα !  Με 10% παίρνουν και σπίτι και δάνειο και θα χρωστάς εις τον αιώνα τον άπαντα. Αμήν: Το κράτος αυτό διοικείται από μία μεγάλη συμμορία και μόνο η απόφαση του καθενός και όλων μαζί μπορεί να το αλλάξει.
Πικρόχολη ήμουν σήμερα η άτιμη, αλλά τα βλέπω και απορώ.
Μας κάνουν όλους τόσο φτωχούς όσο πιστεύουν πως πρέπει να είμαστε.
 Αν ξέρατε ή υποψιαζόσασταν τι πιστεύουν για τον καθένα και την καθεμία από εμάς, θα κυκλοφορούσαν με ενσωματωμένο στο κρανίο κανένα πυρίμαχο τηγάνι.  


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.