Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αμετακίνητοι οι αγρότες, επιστρέφουν στα μπλόκα τους: Κλείνουν και τη λεωφόρο Μαρκοπούλου


Αθήνα
Νέα μπλόκα στήνουν στους δρόμους όλης της χώρας οι αγρότες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica.

Οι συντονιστικές οργανώσεις θα αποφασίσουν εντός της ημέρας αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κοινή συνάντηση του συντονιστικού των επιστημονικών φορέων και των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας θα πραγματοποιηθεί με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του Κάστρου και της Φθιώτιδας για το συντονισμό της δράσης. Στην αντιπροσωπεία των φορέων των επιστημόνων θα συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι.

Οι αγρότες των Μεσογείων προχωρούν στον πρώτο συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Μαρκοπούλου (12:00-13:00), αποκλείοντας την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».    Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αγρότες από την Παιανία, τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, την Κερατέα και το Κορωπί.

Ο δρόμος στα Τέμπη πρόκειται να κλείσει από τις 12:00 ως τις 18:00. Οι αγρότες καλούν σε πανελλαδική παναγροτική συνάντηση στα Τέμπη το Σάββατο για να συντονίσουν εκ νέου τις ενέργειές τους:
Σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας προχωρούν το απόγευμα προχωρούν  οι παραγωγοί του μπλόκου της Νίκαιας, ενώ προγραμματίζουν κι άλλες δράσεις.

Οι αγρότες κλείνουν και το τελωνείο του Προμαχώνα 12:00-14:00.

Στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο 11 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι και 7 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

Κλειστή παραμένει από αγρότες η νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας έχουν παρατάξει τρακτέρ σε σημεία τωνεθνικών οδών Πατρών - Πύργου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, αγρότες της Ηλείας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο κόμβο Κουρτεσίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι.

Παρατεταγμένα και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας,στον κόμβο Καρδίτσας, βρίσκονται τα τρακτέρ αγροτών της ευρύτερης περιοχής, τα οποία συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Οι αγρότες Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο κόμβο του Κεφαλόβρυσου, από 17:00-22:00, ενώ οι αγρότες της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από 18:00-21:00.

Στο μπλόκο των Χανίων, στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, στα «Μεγάλα Χωράφια», η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ανακοίνωσαν πως, σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο δρόμος θα κλείνει για μικρό χρονικό διάστημα από τις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.
Στον συγκοινωνιακό κόμβο της Λάρσου, 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη τηςΜυτιλήνης, θα συγκεντρωθούν, στις 11 το πρωί, οι αγρότες του νησιού. Μαζί με τους αγρότες στη συγκέντρωση θα πάρουν μέρος κι άλλες κοινωνικές ομάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μέλη επιστημονικών συλλόγων. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης.
Newsroom ΔΟΛ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.