Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αυτά είναι τα τρία ηρωικά Ελληνόπουλα που επέβαιναν στο μοιραίο AGUSTA BELL 212 - Το χρονολόγιο της τραγωδίας και το αβάσταχτο γιατί!!!

Δύο σοροί των αγνοούμενων αξιωματικών από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στην ξηρά. Αγνοείται ο τρίτος αξιωματικός.
Οι σοροί των δύο άτυχων αξιωματικών, εντοπίστηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου και σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.
Μέχρι αυτήν την ώρα, πάντως, αν και υπάρχει επιβεβαίωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για τον εντοπισμό των σορών των δύο εκ των τριών αξιωματικών, δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ούτε έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους.
Αυτό είναι το πλήρωμα του ελικοπτέρου:
Υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Τουλίτσης
Υποπλοίαρχος, Κωνσταντίνος Πανανάς
Ανθυπασπιστής, Ελευθέριος Ευαγγέλου
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.
 Το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων.
 Κατά πληροφορίες οι δύο νεκροί, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, εντοπίστηκαν πάνω στην Κίναρο σε σχετικά μεγάλη ακτίνα από το σημείο όπου βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου. Το στοιχείο αυτό θεωρείται ενδεικτικό της σφοδρότητας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου ΠΝ-28.
Οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου.
 Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα.
Λίγο πριν από τις 8 το πρωί εντοπίστηκαν ίχνη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην ακτογραμμή της νησίδας Κίναρος. Το ελικόπτερο ΠΝ28 είχε χαθεί τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Στις 08:55,πάντως, και το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι οι τρεις αξιωματικοί του ΠΝ είναι σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί, με τον Πάνο Καμμένο και τους αρχηγούς ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ λίγο αργότερα να λένε ότι επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι.
 Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο ΥΠΕΘΑ οι αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ ανέφερεαν ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών χειριστών του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου, το οποίο έπεσε σε απόκρυμνη περιοχή, ούτε μπορεί ανακοινωθεί τίποτα ακόμα για τα αίτια της πτώσης.Όπως ανακοινώθηκε, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου.
 Υπενθυμίζεται πως το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 είχε απονηωθεί από φρεγάτα και μετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16». Οταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας και πετούσε κοντά στη νήσο Κίναρο, μεταξύ Λέρου και Αμοργού.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Χάθηκε το σήμα ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού στις 02:45 τα ξημερώματα πάνω από τη βραχονησίδα Κίναρο στα δωδεκάνησα. Στο εσωτερικό του επέβαιναν δύο πιλότοι και ένας μηχανικός του πολεμικού ναυτικού. Είχε απογειωθεί από φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση: εντοπισμού στόχου επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε σε χαμηλότερο υψόμετρο. Η άσκηση ονομάζεται “Αστραπή”. Ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν επί της βραχονησίδας τα συντρίμμια του ελικοπτέρου. ΑΠό την ώρα εκείνη και ύστερα έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών. Στις έρευνες εντοπισμούς μετέχει η φρεγάτα απ’ όπου απογειώθηκε ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.Ο καιρός είναι σχετικά καλός στην περιοχή και δεν κάνει δυσκολότερες τις έρευνες.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί κάνουν λόγο για τον εντοπισμό δύο σoρών στο έδαφος της βραχονησίδας.
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ “ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ: ΕΝΤΟΠΙΣΕ τα συντρίμμια σε χαράδρα ψάχνοντας μόνη της όλη τη νύχτα! Η ΗΡΩΙΔΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ με τις δηλώσεις της:”Μου ράγισε η καρδιά … ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ!”

Είναι η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας. Πού και πού την επισκέπτεται ο γιος της.
Τι λέει η Ειρήνη Κατσοτούρχη σε ειδησιογραφικό πόρταλ. Περιγράφει όπως διαβάσαμε σε συγκεκριμένο άρθρο το πώς επικοινώνησε το Πεντάγωνο μαζί της και πώς βρήκε τα συντρίμμια του Agusta Bell 212. Η Ειρήνη Κατσοτούρχη, η μια από τις δύο κατοίκους της Κινάρου, της νησίδας στην οποία γράφτηκε η τραγωδία με το ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού συγκλονίζει με την περιγραφή της για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης.
«Με πήραν στις 3.30 από το Πεντάγωνο και μου είπαν για το ελικόπτερο. Αμέσως ξεκίνησα να ψάχνω στις χαράδρες που ξέρω. Και σε μια από αυτές βρήκα τα συντρίμμια» λέει στο ειδησιογραφικό πόρταλ η κυρία Κατσοτούρχη.
«Έχω σοκαριστει μου ραγισε η καρδιά όταν είδα τα συντρίμμια. Παρακαλούσα το Θεό μη τυχόν έχουν πάθει κακό τα παιδιά που ήταν στο ελικόπτερο. Δυστυχώς λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια είμαι σε κατάσταση σοκ» δηλώνει συντετριμμένη η μοναδική σήμερα κάτοικος του νησιού, καθώς ο γιος της απουσίαζε από την Κίναρο.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:45
Σκατόψυχοι…. Εμείς ψάχνουμε τα τρία παλικάρια μήπως … έγινε κάποιο θαύμα και οι “γείτονες” μας προκαλούν περισσότερο από ποτέ! Οι Τούρκοι με NOTAM αμφισβητούν την επιχείρηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Agusta Bell που διεξάγεται στην καρδιά τoυ Αιγαίου, δυτικά της Λέρου.
Ενω η δραματική επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε εξέλιξη, από την πλευρά της Τουρκίας εκδηλώθηκε πρωτοφανής πρόκληση, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ σε σχετικό ρεπορτάζ.
Όπως διαβάσαμε με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων της Κωνσταντινούπολης ζητούν τον έλεγχο των ερευνών που γίνονται στην περιοχή!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09:57
Πρόκειται για ατύχημα μεταδίδουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το ΥΠΕΘΑ.
Δεν έχουν εντοπιστεί σoροί των αγνοούμενων αξιωματικών.
Ο Δ.Βίτσας , ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε χαρακτηριστικά: “Προς το παρόν δεν μπορώ να πω συλλυπητήρια , δεν υπάρχει ακόμα κάτι! Σε πλήρη εξέλιξη μια τεράστια έρευνα. Την ενημέρωση να την παίρνετε από το υπουργείο, ο οποίος από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης
Υπολοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς
Ανθηπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:40
Σύμφωνα με όσα διαδίδουν ΜΜΕ σε ίντερνετ και τηλεόραση εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου.Τραγική ήταν η κατάληξη του θρίλερ με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Και οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν σε αυτό (δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ) εντοπίστηκαν νεκροί, όπως μεταδίδουν τηλεοπτικά κανάλια αυτή την ώρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας ενημερώνουν αυτοί την ώρα τους συγγενείς των τριων νεκρών (;)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08:12
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ πριν από λίγο , στη νησίδα Κίναρο εντοπίστηκαν τελικά το πρωί της Πέμπτης τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα.Σύμφωνα με πληροφορίες  στρατιωτικού πόρταλ πριν από τις 8 το πρωί ελικόπτερο sea hawk εντόπισε θερμικά ίχνη σε ένα σημείο. Στην περιοχή σπεύδει η φρεγάτα ΥΔΡΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες , οι οποίες ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί με επίσημες πληροφορίες από το πολεμικό ναυτικό , το πλήρωμα δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού του ελικοπτέρου
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς». Στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξαγόταν στην περιοχή το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 έκανε νυχτερινή πτήση επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος από άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής η τύχη των τριών επιβαινόντων (δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ) θεωρείται άγνωστη, όπως μεταδίδουν ειδησιογραφικά πόρταλ και τηλεοπτικά κανάλια.
Η τελευταία φορά που το Agusta Bell έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.
Η μοναδική κάτοικος της περιοχής , μια 70χρονη ψάχνει και εκείνη μήπως και δει τίποτα ή το πού βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι !
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07:03
Στο εσωτερικό του επέβαιναν δύο πιλότοι και ένας μηχανικός του πολεμικού ναυτικού. Είχε απογειωθεί από φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση:  εντοπισμού στόχου επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε σε χαμηλότερο υψόμετρο. Η άσκηση ονομάζεται “Αστραπή”.
Το στίγμα του χάθηκε στις 02:45 πάνω από τη νήσο Κίναρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου, ενώ μετέχει η φρεγάτα απ’ όπου απογειώθηκε ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.Ο καιρός είναι σχετικά καλός στην περιοχή και δεν κάνει δυσκολότερες τις έρευνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.
ektaktko
Η Κίναρος είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στη Λέρο στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.
Πριν από λίγα λεπτά μίλησε ο δήμαρχος Λέρου σε τηλεοπτική εκπομπή και είπε πώς στην Κίναρο κατοικούν δύο άτομα, ένα ζευγάρι και θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τους μοναδικούς κατοίκους του νησιού, μήπως γνωρίζουν κάτι για το περιστατικό ή αν είδαν κάτι περίεργο.
Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

-----------------------------------------------

Οικογενειάρχες, 37, 34 και 36 ετών οι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου που χάθηκαν - Τι λέει στο protothema.gr ο πατέρας ενός από τους αξιωματικούς αλλά και η κάτοικος της Κινάρου που είδε τα συντρίμμια 

Δραματικές ώρες από το πρωί για το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Τρεις άνθρωποι, οικογενειάρχες επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bellπου κατέπεσε στην Κίναρο.

Το χρονολόγιο της τραγωδίας:

Ώρα 01:48: Το ελικόπτερο Agusta Bell 212 ΠΝ-28 απονηώθηκε από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή πτήση. Αποστολή του πληρώματος του ελικοπτέρου στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή» ο εντοπισμός στόχος επιφανείας, δηλαδή πολεμικών πλοίων που για το σενάριο της άσκησης θεωρούνται «εχθρικά».

Ώρα 02:45: Απώλεια ίχνους και απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 με τον κωδικό αριθμό ΠΝ-28.

Ώρα 04:40: Εντοπισμός θερμικού ίχνους από το ελικόπτερο ΠΝ-56, οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας Σπέτσαι 

Ώρα 07:01: Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το ΠΝ-56 και από τα δύο Super Puma που είχαν απογειωθεί από Χίο και από Ρόδο για έρευνα και διάσωση. 

Στην επιχείρηση έρευνας συμμετέχουν οι φρεγάτες Ύδρα, Έλλη, Νικηφόρος Φωκάς, Αδρίας, Σπέτσαι και η πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος. Από αέρος τα ελικόπτερα Aegean Hawk ΠΝ-56 (οργανικό ελικόπτερο φρεγάτας Σπέτσαι), το ΠΝ-30 τύπου ΑΒ-212 (οργανικό ελικόπτερο φρεγάτας Αδρία) ακόμη δύο ελικόπτερα Super Puma και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130. 

Λίγο μετά τις 11:00 ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκαν στην ξηρά οι σοροί δύο εκ των τριών αξιωματικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τον τρίτο. Οι δύο νεκροί, που δεν έχουν ακόμα αναγνωρισθεί, εντοπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια, γεγονός που θεωρείται ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης του ελικοπτέρου.


Το προφίλ των τριών αξιωματικών


- Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος
- Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο
- Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί

Το βάθος στη θαλάσσια περιοχή που αναζητούσαν το πιλοτήριο (κόκπιτ) οι ομάδες διάσωσης κυμαίνεται από 50 ως 100 μέτρα. 

Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης


Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς


Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου


Το ελικόπτερο Agusta Bell



Ποιος ήταν ο Τάσος Τουλίτσης, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου
Του Στρατή Λιμνιού

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς που πρέπει να βρεις χρόνο να τους γνωρίσεις». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, όπως φαίνεται και από το προφίλ και τις φωτογραφίες του στο facebook, ο Τάσος Τουλίτσης, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού που κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης στην Κίναρο, το γελαστό αγόρι από τη Νέα Φιλαδέλφεια πορεύτηκε από τα εφηβικά του χρόνια. Ζούσε ως στρατιωτικός μια ήρεμη μεν ζωή, που φρόντιζε ωστόσο να την χρωματίζει με πινελιές ξεχωριστές, απολαμβάνοντας τους ρυθμούς της. Για όλους, ήταν το χαμογελαστό παιδί με την...τσιγγάνικη διάθεση να εξερευνά πόλεις, χώρες, πολιτισμούς. Με ταξίδια σε νησιά εντός Ελλάδος, απολαμβάνοντας την μεγάλη του αγάπη, το σκάφος του, αλλά και αποδράσεις στο εξωτερικό, από την Αφρική έως την Αμερική. Απολάμβανε πολύ την παρέα του αγαπημένου του σκύλου με τον οποίο έπαιζε ατέλειωτες ώρες και βέβαια λάτρευε και κάποιες βραδιές έξω, παρέα με τους φίλους του. Οι φίλοι του δε μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα ξανακούσουν το γάργαρο γέλιο του και πως έχασαν για πάντα τα ατέλειωτα πειράγματα που είχαν μεταξύ τους...

Εικόνες από το προφίλ του στο facebook:








«Βρήκα τα συντρίμμια του ελικοπτέρου σε μια χαράδρα»: Συγκλονίζει η κάτοικος της Κινάρου
Η Ειρήνη Κατσοτούρχη, η μία από τις δύο κατοίκους της Κινάρου, της νησίδας στην οποία γράφτηκε η τραγωδία με το ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού συγκλονίζει με την περιγραφή της για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Με πήραν στις 3.30 από το Πεντάγωνο και μου είπαν για το ελικόπτερο. Αμέσως ξεκίνησα να ψάχνω στις χαράδρες που ξέρω. Και σε μια από αυτές βρήκα τα συντρίμμια» λέει στo protothema.gr η κυρία Κατσοτούρχη.

«Έχω σοκαριστεί μου ράγισε η καρδιά όταν είδα τα συντρίμμια. Παρακαλούσα το Θεό μη τυχόν έχουν πάθει κακό τα παιδιά που ήταν στο ελικόπτερο. Δυστυχώς λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια είμαι σε κατάσταση σοκ» δηλώνει συντετριμμένη η μοναδική σήμερα κάτοικος του νησιού, καθώς ο γιος της απουσίαζε από την Κίναρο.

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη, μοναδική κάτοικος της Κινάρου



Ο πατέρας του υποπλοιάρχου Πανανά μιλά στο protothema.gr
Μάθημα ψυχραιμίας έδωσε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το protothema.gr ο πατέρας ενός από τους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε τα ξημερώματα σε περιοχή της Κινάρου. 

«Μας έχουν δώσει ελπίδες οι υπεύθυνοι της έρευνας που διεξάγεται στην περιοχή της πτώσης» είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας ενός από τους αγνοούμενους του ελικοπτέρου της Πολεμικού Ναυτικού. 

Ο κ. Πανανάς, πατέρας του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά, με ψυχραιμία περιμένει οποιαδήποτε πληροφόρηση από το σημείο που διεξάγονται οι έρευνες και υπογράμμισε ότι από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης τους έχουν αφήσει ελπίδες πως οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου να είναι ζωντανοί. 

«Με ενημέρωσαν ότι αγνοείται ο γιος μου. Κοιτάξτε τώρα όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Το πρωί ενημερώθηκα, μας είπαν ότι υπάρχουν ελπίδες και μέχρι πριν από λίγο που είμαστε σε επικοινωνία αυτό γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελπίδες. Βρέθηκαν κάποια κομμάτια από το ελικόπτερο αλλά  από εκεί και μετά ψάχνουν όλα τα σημεία της περιοχής γιατί είναι δύσκολη. Προσπαθούν να βρουν τους επιβαίνοντες σε τι κατάσταση βρίσκονται και όλα αυτά. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο» είπε με ψυχραιμία στο protothema.gr ο πατέρας του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά.





==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.