Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αγώνας των αγροτών, αγώνας όλων μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών εδώ και 20 ημέρες τώρα, αποτελούν την κύρια έκφραση, την αιχμή του δόρατος της αντίστασης των εργαζομένων όλων των κλάδων, κάθε εργασιακού τομέα, απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Με αφορμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό, κατέβηκαν στους δρόμους, έστησαν μπλόκα στις εθνικές οδούς, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση πως δεν θα φύγουν αν δεν παρθεί πίσω το νομοσχέδιο. Αν δεν συζητήσουν από μηδενική βάση. Οι περισσότεροι από αυτούς, ιδίως οι μικροί αγρότες, γνωρίζουν πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση, είναι ήδη τελειωμένοι. Η επιστροφή στο χωράφι και στην καλλιέργεια ισοδυναμεί με το τέλος της αγροτικής τους παραγωγής, αντιστοιχεί στην πλήρη εξαθλίωσή τους.
Είναι όμως η απόσυρση του ασφαλιστικού η σωτηρία για τους αγρότες; Και από ποιό ακριβώς σημείο μπορεί να οριστεί η μηδενική βάση για την έναρξη διαλόγου; Στο 1ο στο 2ο ή στο 3ο μνημόνιο; Ακόμα και αν εξαιρεθούν από το ασφαλιστικό εξ’ ολοκλήρου ή εν μέρει, πως ακριβώς θα διαθέσουν την παραγωγή τους στην κοινωνία, όταν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και πολίτες, θα συνεχίσουν να συντρίβονται κάτω από την ανηλεή εφαρμογή των πολιτικών εξαθλίωσης και ξεπουλήματος ολόκληρης της χώρας;

Πως ακριβώς θα αντιμετωπίσουν την λαίλαπα της συμβολαιακής γεωργίας, την υποθήκευση της δικής τους, της δικής μας γης στις τράπεζες, την ενοικίαση της δημόσιας αγροτικής γης σε μεγάλους επιχειρηματίες των 2000 στρεμμάτων απέναντι στους αγρότες των 50 και 100 στρεμμάτων; Πως ακριβώς θ’ αντέξουν έναν τέτοιον αθέμιτο και ανελέητο ανταγωνισμό;
Γι’ αυτό ας μην γελιόμαστε. Ας μην πέσουμε όλοι για μια ακόμα φορά στην παγίδα που στήνουν κομματικοί αγροτοσυνδικαλιστές και τα επιτελεία των αφεντικών τους. Κανένας κλάδος που πάλαιψε για την δική του επιβίωση, δεν μπόρεσε να κατακτήσει ούτε μία νίκη. Είτε αποσυρθεί είτε καλυτερεύσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό για τους αγρότες, η κατάληξή θα είναι να βρεθούν εργάτες γης, κολίγοι στην δουλεία των μεγαλοεπενδυτών, εργάτες σε μεγάλες φάρμες κτηνοτροφίας χωρίς δικαιώματα, μετανάστες στον ίδιο τους τον τόπο. Το ίδιο ακριβώς μέλλον που περιμένει τους περισσότερους εργαζόμενους
Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα το τριήμερο 12, 13 και 14 φεβρουαρίου μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο αντίστασης και αγώνα όλων των εργαζομένων, απέναντι στο σύνολο των πολιτικών των μνημονίων. Πολύ περισσότερο, απέναντι στο καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε στην πατρίδα μας και την ολοκληρωτική παράδοσή της σε χέρια αλλότριων συμφερόντων και ξένων επικυρίαρχων. Είναι ικανό, να οδηγήσει σε κίνημα παλλαϊκό, παρασύροντας με την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει, όλο και περισσότερους κλάδους εργαζομένων στον αγώνα. Αρκεί τα αιτήματα να αποκτήσουν παλλαϊκό χαρακτήρα. Να τους αφορούν όλους.
Δεν είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το ενιαίο μισθολόγιο, οι εξαιρέσεις των επαγγελμάτων το διακύβευμα του αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι το ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, και το ξερίζωμα και η ανατροπή του δοσίλογου πολιτικού προσωπικού και του καθεστώτος κατοχής και υποτέλειας που επέβαλαν στην χώρα.
Είναι η μη αναγνώριση και η μονομερής διαγραφή του παράνομου, ληστρικού, και μη εξυπηρετίσημου χρέους.
Είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ, και η μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, χωρίς δανεισμό , χωρίς εκ νέου δημιουργία δημόσιου χρέους.
Είναι η κρατική ενίσχυση του αγροτικού τομέα με δικό μας νόμισμα και η προστασία της εγχώριας παραγωγής.
Είναι η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και των συστημικών τραπεζών, αφού εκκαθαριστούν και εξυγιανθούν με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας, την προστασία των καταθέσεων καθώς και την διαγραφή κάθε τοκογλυφικού χρέους που πνίγει τους υγιείς δανειολήπτες.
Είναι η τιμωρία των ενόχων για την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς δανειακών συμβάσεων, καθώς και το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων (κόμματα και επιχειρηματικά κυκλώματα) που συμμετείχαν στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας σε ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο.
Το ΕΠΑΜ καλεί όλους τους πολίτες, εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, κάθε μέλος και φίλο του ΕΠΑΜ, να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια του τριημέρου στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας διπλό μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Τόσο στην κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, όσο και στο κομματικό κατεστημένο του αγροτοσυνδικαλισμού, του εργοδοτικού συνδικαλισμού,  που καπηλεύονται και ποδηγετούν κάθε γνήσια έκφραση του λαϊκού παράγοντα που παλεύει να γεννηθεί και να οργανωθεί χωρίς την διαμεσολάβησή τους.
Ας μην τους κάνουμε την χάρη λοιπόν, ας μην τους δώσουμε το δικαίωμα να μας πουν ότι εμείς φωνάζουμε αλλά εσείς δεν κατεβαίνετε. Ας μην δώσουμε το δικαίωμα στους κομματικούς μηχανισμούς να μετατρέψουν την κινητοποίηση σε φιέστα εντυπώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Αντίθετα, να δώσουμε το βροντερό παρόν μας για τον μοναδικό σκοπό που μπορεί να ενώσει τον λαό μας. Αυτόν του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για την ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση της ίδιας μας της πατρίδας.
Για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ
Προσυγκέντρωση: Παρασκευή 12/2, στην Κοραή στις 5 το απόγευμα
Σάββατο 13/2, λεωφόρος Αμαλίας και Όθωνος στις 10:30 το πρωί
12 Φεβρουαρίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.