Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Αφιερωμένο στη μνήμη του ηρωικού Καμπαφλή του αϊτού της ΡούμεληςΟ Αθανάσιος Ε. Καμπαφλής (Δεσφίνα 1916-Βύρωνας1994) ήταν Έλληνας αθλητής, πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης και ολυμπιονίκης.
Έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 1948 που διεξήχθη στο Λονδίνο στην κατηγορία των 87 κιλών και πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση, όταν έφτασε στο δεύτερο γύρο έχοντας αντιμετωπίσει τον ιταλό Σιλβέστρι και το βέλγο Ιστάζ.
Υπήρξε επίσης βαλκανιονίκης στην πάλη και το στίβο. (ήταν σφυροβόλος του Εθνικού Αθηνών). Υπηρέτησε ως καθηγητής αυτοάμυνας σε Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, ενώ εξέδωσε εκπαιδευτικά πονήματα, με περισσότερο γνωστό το βιβλίο "Μαθήματα Ζίου Ζίτσου Καράτε" (1962).
Τις δεκαετίες του '70 και '80 εμφανίστηκε σε πολλές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, είτε σαν εκπαιδευτής είτε σαν ερμηνευτής δημοτικών τραγουδιών, με τα οποία επίσης ασχολήθηκε. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο Δήμος της γεννέτειρας του ύστερα από απόφαση της Γ.Γ. Αθλητισμού καθιέρωσε εις μνήμη του ετήσιους αγώνες, με την ονομασία "Καμπάφλεια".Δείτε περισσότερα εδώ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου