Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Έρχονται οι νέες ταυτότητες. Στα 10 ευρώ η επιβάρυνση για τους πολίτες

Η προεργασία και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης των εμπλεκόμενων φορέων
news247
Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής
Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο καθηγητής κ. Γιάννης Βενέρης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι επικεφαλής των αρμόδιων διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΣΔΑ.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ενδελεχώς η προεργασία από πλευράς κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρξει η θεσμική κατοχύρωση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων.
Στη σύσκεψη, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη, με την συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου κ. Τσουβάλα και αρμοδίων παραγόντων από το ΥΠΕΣΔΑ, την ΕΛ.ΑΣ και από το γραφείο του πρωθυπουργού, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και ...
Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η επιβάρυνση γαι τους πολίτες θα είναι 10 ευρώ και στις νέες ταυτότητες θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου της νέας ταυτότητας.
Χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι πρέπει επιτέλους "να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο, που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα 10 ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες». Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα, στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα κρούσματα πλαστογραφίας.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.