Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Φαύλε Φαήλο. Την πάτησες: Κάποιες ιστορικές αναφορές για ... «την Σνοφίτικη ηδονή»

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε 
ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφορικά με την διαγραφή του από την ΝΔ.
Εκτός ΝΔ τέθηκε με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη ο Φαήλος Κρανιδιώτης μετά την ανάρτησή του για τον Γ. Μουζάλα στο twitter.

«Μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι προφανές ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός της Νέας Δημοκρατίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.
Σχετικό: Η απάντηση Φαήλου στον Κυριάκο για τη διαγραφή του: Golden boys με συστατική του μπαμπά τους και «πρίγκιψ»

Γράφει ο mitsos175.

Φαύλε Φαήλο. Την πάτησες. Έκανες ακριβώς αυτό που ήθελε ο Μητσοτάκης. Είσαι τόσο ανόητος που έπαιξες το παιχνίδι του. Δεν μου κάνει εντύπωση που είσαι τόσο χαϊβάνι. Η ανοησία είναι αποτέλεσμα του φασισμού. Και φασισμό έχεις μπόλικο.
Τι νόμισες; Ότι θα ξεχνούσε, ή ότι θα συγχωρούσε ο υιός του Δράκουλα; Στημένη στην είχε, σε περίμενε στη γωνία. Μικρά λαγουδάκια, γι αυτόν δουλεύετε, όταν βρίζετε τους αντιπάλους του. Ή μελλοντικούς του συνεργάτες το ίδιο είναι.

Φαύλε, παίζεις ένα χρήσιμο ρόλο για το Μητσοτακέϊκο. Είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος. Είσαι κείνος που θα πει, όσα ο ίδιος θέλει να πει, αλλά δεν μπορεί, γιατί το παίξει "κέντρο". Ταυτόχρονα είσαι και κείνος που θα θυσιάσει, αν το παρακάνεις. Το σφάξιμο θα το κάνει με μεγάλη χαρά, εφόσον είσαι του εσωκομματικού του αντιπάλου, του Σαμαρά. Σας το είχα πει από την πρώτη στιγμή: Θα σας αφανίσει όλους. Γιατί είναι Μητσοτάκης. Ας είναι ελαφριά η λάσπη που σας σκεπάζει.

Μάλιστα σε κατηγορεί ότι τον υπονομεύετε! "Σε ένα ακατάληπτο παραλήρημα ακροδεξιάς λογικής ξέσπασε ο γνωστός δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης με αφορμή την υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα, Οι θέσεις που εκφράζει και κυρίως ο τρόπος και η φρασεολογία με την οποία εκφράζεται, εκθέτουν τη ΝΔ καθώς ο εν λόγω κύριος εκτός από μέλος της Ποιλιτικής Επιτροπής του κόμματος και επιστήθιος φίλος του κ. Σαμαρά, ήταν και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ".
Από μπλοκ που στηρίζει το Μητσοτάκη. Ναι μπούφε μου. Εκτός, αν κι εσύ ήθελες να κάνεις μ' αυτό τον τρόπο την έξοδό σου από το μαντρί, ο νεοφιλελεύθερος ιός θα ανασκολοπίσει ΟΛΗ την Πολιτική Άνοιξη. Το μόνο καλό που θα κάνει. Αφού φυσικά εξυπηρετήσετε το σκοπό του.

Θα σας βάλει να κάνετε τις βρώμικες δουλειές:
Ύβρεις, ψέματα, συκοφαντίες, απειλές, κα. Αν τα καταφέρετε, κερδίζει αυτός, αν όχι θα σας πετάξει στα σκουπίδια που ανήκετε, χάνετε εσείς. Πιόνια είστε. Αναλώσιμοι. Και το κυριότερο; Σας μισεί αφάνταστα. Τις ίδιες απόψεις έχει με εσάς. Μη σας πω χειρότερες. Αλλά όταν ένα αρπακτικό στη ζούγκλα βρίσκει τα μικρά άλλου αρπακτικού, τα σκοτώνει αμέσως. Όχι γιατί πεινά, αλλά γιατί εξαλείφει τον ανταγωνισμό. Σας βρήκε μπόσικους και θα σας πιεί το αίμα. Καλά να πάθετε, ας προσέχατε. Παίρνω ποπ κορν να απολαύσω το ξύλο που θα σας ρίξει. Ριξ' τους κι άλλες Κούλη, το αξίζουν.

Τον Άδωνη θα τον αφήσει στο τέλος για επιδόρπιο. Ο μπουμπούκος άκουσα πως γλείφει υπέροχα, ενώ ο Κούλης απολαμβάνει τις κολακείες τους. Άλλωστε τι θέλει ο Άδωνης; Κάποιο ανθρώπινο κόκκαλο να ρουφήξει το μεδούλι. Μετά σαν καλό κουτάβι κουνάει την ουρά κάνοντας χαρούλες. Γεωργιάδη, μην έχεις αυταπάτες. Ο Μητσοτάκης είναι Highlander, στο τέλος μένει μόνο ένας, οι επίδοξοι δελφίνοι αποκεφαλίζονται. Ας είναι ελαφρύς ο πέλεκυς που θα τους πάρει το κεφάλι.
Είχαμε πει ακριβώς τι θα κάνει ο νέος εκλεκτός των τοκογλύφων. Θα πάρει το κόμμα από τον Καραμανλή και θα το κάνει 100% δικό του. Τουλάχιστο θα προσπαθήσει. Οι πρώτοι που διώχνει, είναι οι "ενοικιαστές", αφού και τους σιχαίνεται και είναι πιο εύκολο να τους πετάξει έξω. Που να γίνει Συνέδριο, εκεί θα πέσει το πολύ γέλιο, όταν όλη η φρουρά του Σαμαρά εκτελεστεί ως τον τελευταίο.

Μην απορείς Φαύλε. Τα ιδία δεν έκανε ο Αντώνης στον Κούλη; Γιατί τον έβαλε υπουργό; Για να υπάρχει η υπογραφή του στις απολύσεις. Αλλά οι τοκογλύφοι, τα αφεντικά σας, έχουν την ίδια νοοτροπία με σας. Δεν τους ενδιαφέρει ποιός θα τους σερβίρει το φαί, αρκεί να είναι σβέλτος κι εξυπηρετικός. Αν κάτι στραβώσει, υπάρχουν ανταλλακτικά. Κι ο Κούλης ήταν το ανταλλακτικό στο φθαρμένο Σαμαρά. Δυστυχώς για σας πάτε πακέτο με τον προηγούμενο στα σκουπίδια. Η κρεατομηχανή του νεοφιλελευθερισμού πρέπει να κάνει κιμά τους εργαζόμενους, για να ταϊστούν τα όρνεα οι δανειστές...


Κάποιες ιστορικές αναφορές για ... «την Σνοφίτικη ηδονή»
Του Γ. Γ.

Είχαμε αναφερθεί στα νέα εμέσματα Κρανιδιώτη και την αποπομπή του από την Ν.Δ αλλά δεν θέλουμε να περάσει απαρατήρητο το σημείο όπου το πρώην στέλεχος της Ν.Δ πάει να ρίξει λάσπη στον ηρωικό αγώνα των Σλαβομακεδόνων που βρέθηκαν στις τάξεις του ΕΛΑΣ.
Προφανώς ελάχιστοι απ’ αυτούς στους οποίους απευθύνθηκε το ακροδεξιό «μπουμπούκι» κατάλαβαν το θέλει να πει όταν έγραφε: «Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από την Σνοφίτικη ηδονή αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί».
Ας κάνουμε, λοιπόν, κάποιες ιστορικές αναφορές, όχι τόσο για να απαντήσουμε στον Κρανιδιώτη και στους ομοίους του αλλά γιατί θέλουμε να αναφερθούμε στις απόψεις που έχει κατά καιρούς το ΚΚΕ για το Μακεδονικό. (Το είχα υποσχεθεί άλλωστε όταν υπήρξε η τοποθέτηση του Ν. Μπογιόπουλου για την ονομασία της ΠΓΔΜ)

Υποθέτοντας ότι λίγοι αναγνώστες θα αντιλήφθηκαν τι εννοούσε τι εννοούσε ο Κρανιδιώτης κάνοντας λόγο για «την Σνοφίτικη ηδονή» ξεκινάμε από τα βασικά αντιγράφοντας από το προσωπικό μου ιστολόγιο:

Στις περιοχές της Μακεδονίας όπου δρούσε ο ΔΣΕ ζούσαν Σλαβομακεδόνες, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας και Πέλλας. Ένα μέρος των Σλαβομακεδόνων είχε ταχθεί με τον ΕΛΑΣ στη διάρκεια της Κατοχής και συγκρότησαν δικό τους στρατιωτικό τμήμα ΣΝΟΦ από τα αρχικά της οργάνωσης (Slavjano Мakedonski Narodno Osloboditelen Front-Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο),

Οι Σλαβομακεδόνες κινητοποιήθηκαν ξανά στα χρόνια του Εμφυλίου στο πλευρό του ΔΣΕ, συγκροτώντας τα δικά τους στρατιωτικά τμήματα (ΝΟΦ). Γενικότερα οι Σλαβομακεδόνες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο Δημοκρατικό Στρατό και έφτασαν να αποτελούν ένα σεβαστό ποσοστό των δυνάμεων του. Στις περιοχές που έλεγχε ο Δημοκρατικός Στρατός λειτούργησαν σχολεία στη σλαβομακεδονική γλώσσα, τα σλαβομακεδονικά χωριά εφοδίαζαν τους μαχητές με τρόφιμα και εργάζονταν στην κατασκευή οχυρωματικών έργων, εκδίδονταν έντυπα στη σλαβομακεδονική γλώσσα, επιμορφώθηκαν Σλαβομακεδόνες δασκάλοι, κοκ.

Η αυξημένη συμμετοχή των Σλαβομακεδόνων στο ΔΣΕ, ιδιαίτερα στην ύστερη φάση του Εμφυλίου, σε συνδυασμό με την περιπλοκή που δημιούργησε η ρήξη Τίτο-Στάλιν οδήγησε το ΚΚΕ να αλλάξει τη θέση σχετικά με το ζήτημα της σλαβομακεδονικής μειονότητας. (Σε επόμενη ανάρτησή μας θα αναφέρουμε αναλυτικά ποια ήταν μέχρι τότε η άποψη του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα).

Στην 5η Ολομέλειά της ΚΕ του ΚΚΕ (30-31 Ιανουαρίου 1949) θα εγκαταλειφθεί η παλαιότερη θέση για πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας και θα υιοθετηθεί η θέση ότι «σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως το θέλει ο ίδιος».

Αποτέλεσμα της ισχυροποίησης των Σλαβομακεδόνων στο εσωτερικό του ΔΣΕ αλλά και της προσπάθειας εξισορρόπησης της αυτονομιστικής προπαγάνδας της Γιουγκοσλαβίας ήταν η δημιουργία ξεχωριστής σλαβομακεδονικής οργάνωσης, της Κομμουνιστικής Οργάνωσης της Μακεδονίας του Αιγαίου (ΚΟΕΜ).

Σύντομα η συνέχεια

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.