Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΜΠΑΧΑΛΟ στην Ένωση Κεντρώων! Ποιος ηγείται (και γιατί) της ανταρσίας κατά του Β. Λεβέντη...

Εσωτερική δυσφορία έχει προκαλέσει η δήλωση του Βασίλη Λεβέντη ότι αναθεωρεί την απόφασή του για εκ περιτροπής θητείας των βουλευτών του...
Δυσφορία σε ποιους; Μα φυσικά στους επιλάχοντες που ήλπιζαν ότι αργά ή γρήγορα θα γευτούν κι αυτοί τους καρπούς της εξουσίας.
Η γκρίνια αρχίζει να συσσωρεύεται. Κι αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι σε ένα κόμμα...
Λέγεται μάλιστα ότι περίπου 20 στελέχη από διάφορες εκλογικές περιφέρειες βρίσκονται στα κάγκελα ετοιμάζοντας ακόμη και νομικές διεκδικήσεις για τις βουλευτικές έδρες που δικαιούνται.

Δεύτερη εστία έντασης στο κόμμα έγινε το Γραφείο Τύπου...

Η τοποθέτηση ως επικεφαλής του δημοσιογράφου της ΕΡΤ (και μέχρι πρότινος στελέχους και υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) Διονύση Μποτώνη έχει ανάψει φωτιές!
Των αντιδράσεων μάλιστα ηγείται και στις δύο περιπτώσεις όπως λένε οι πληροφορίες του press-gr ο Γεώργιος Κουτουλάκης ο οποίος υπήρξε επί δεκαετίες ένας από τους πιο πιστούς ανθρώπους και ακολούθους του Β. Λεβέντη. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014 και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μπήκε δεύτερος στη λίστα της εκλογικής περιφέρειας Αττικής και τώρα ήλπιζε να γίνει κι αυτός βουλευτής...
Επίσης, μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνος στο Γραφείο Τύπου του κόμματος και τώρα "καπελώθηκε" από τον Δ. Μποτώνη.
Ο Παρασκηνιακός - Press-GR

Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ:

Δείτε γιατί του ετοιμάζουν εξώδικο.

Να τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή του για βουλευτικό «rotation», την εναλλαγή δηλαδή βουλευτών κάθε έξι μήνες, καλούν τον Βασίλη Λεβέντη δύο από τους υποψηφίους που κατέβηκαν στις εκλογές του
Σεπτεμβρίου στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας.
«Έχω δώσει εντολή στο δικηγόρο μου να στείλει την ερχόμενη Τρίτη εξώδικο στον πρόεδρο, στο κόμμα και στον βουλευτή του νομού μας, με το οποίο θα ζητώ να μας παραδώσουν τα έγγραφα που υπογράψαμε προεκλογικά», δηλώνει στην εφημερίδα Real News ο συνταξιούχος εφοριακός Δαμιανός Ζώκας. «Στο εξώδικο θα αναφέρεται πως την καθορισμένη ημερομηνία, που είναι η 25η Μαρτίου 2016, ο σημερινός βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγωγή και θα υποβάλω μήνυση, για να μεταφέρω την αθέτηση της υπόσχεσης του κ. Λεβέντη στο πεδίο της Δικαιοσύνης», επισημαίνει.
«Το καλοκαίρι καιγόταν ο πρόεδρος να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτή τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε», λέει.
Την ίδια άποψη, σύμφωνα με τον κ. Ζώκα, έχουν και άλλοι πέντε υποψήφιοι βουλευτές από το ψηφοδέλτιο της Λάρισας.
Το εξώδικο θα υπογράψει και ο Αναστάσιος Λέκκος, επίσης υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων. Δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στις τάξεις του κόμματος μες την προϋπόθεση όμως ότι θα τηρηθεί η δέσμευση του προέδρου.
Οι πολιτευτές λένε πως είδαν τον Βασίλη Λεβέντη στην εκπομπή «Στον ενικό» να λέει πως ήταν λάθος η απόφασή του και πως ενδεχομένως οι βουλευτές θα παραμείνουν. «Του απαντώ, λοιπόν: Μια του ψεύτη, μια του κλέφτη, τρίτη και η κακιά του μέρα, λέμε στη Λάρισα», τονίζει ο κ. Ζώκας.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.