Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Την παραίτηση Μουζάλα ζητά ο Πάνος Καμμένος

Παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής ζητά ο Πάνος Καμμένος. Ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε σε συνέντευξη στον Skai τα Σκόπια «Μακεδονία». Για γκάφα μιλά ο ίδιος. Επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία και κάλυψη από την κυβέρνηση.

- ΝΑΙ αλλα το δίς εξαμαρτανείν ουκ ανδρός σοφού
Σχετικό: «Δις εξαμαρτανείν» για τον Γιάννη Μουζάλα

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ζήτησε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά το θόρυβο που προκλήθηκε επειδή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία». Αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση. Από την πλευρά του ο Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για γκάφα, κάτι που είπε εκ παραδρομής. Το Μαξίμου πάντως μετά την ανακοίνωση της ΝΔ κάλυψε το Γιάννη Μουζάλα κάνοντας λόγο για υποκριτική προσπάθεια αποδυνάμωσής του.

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ζήτησε μέσω twitter ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο λόγος ήταν δήλωση του κ. Μουζάλα κατά την οποία αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία». Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η συγγνώμη του κ. Μουζάλα - που χαρακτήρισε γκάφα το περιστατικό - δεν είναι αρκετή.

Αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση:
«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και καταλογίζει στον Γιάννη Μουζάλα ότι «ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων». Προσθέτει ότι «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες» και καλεί τον Γιάννη Μουζάλα να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του.

Για «ατόπημα» του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καταλογίζοντάς του ότι, αναφέροντας την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα επί δεκαετίες.

«Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού - προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση» πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τι απάντησε ο Γιάννης Μουζάλας

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα» είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μέσω του Αθήνα 9.84.

Το Μαξίμου καλύπτει Μουζάλα

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία ‘ΠΓΔΜ’», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή», σχολιάζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν επίσης ότι «η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

Η επίμαχη δήλωση Μουζάλα

Κατά τη δήλωσή του στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Μουζάλας χρησιμοποίησε τις ονομασίες Σκόπια και ΠΓΔΜ ενώ σε ένα σημείο ανέφερε το όνομα «Μακεδονία».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρόμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς, εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.
TVxs
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου