Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

kalami.net/USA: "Τουριστική επέλαση Eλλήνων υπουργών στις ΗΠΑ: Μετά τους Π. Καμμένο (με το ''προεδρικό αεροσκάφος'' σε Φλόριδα, Ουάσιγκτον), Ε. Κουντουρά (Φλόριδα) και ο επί της Παιδείας Ν. Φίλης (Νέα Υόρκη), επειδή ''λεφτά ΠΑΝΤΑ υπάρχουν'' στην χρεοκοπημένη ''μνημονιο-κώσταινα'', γιά 'Ελληνες πολιτικούς..." και το "ανέκδοτο του αιώνα"


Η Ομογένεια στον Κόλπο Τάμπας Φλόριδα, βλέποντας έναν υπουργό της χρεοκοπημένης Ελλάδας να ταξιδεύει με πολυμελή ακολουθία και το ''προεδρικό αεροσκάφος'', επισκεπτόμενος την περιοχή, γιά έναν ''δεκάρικο'' λόγο σε έναν χορό και ένα στεφάνι με 15 παρατρεχάμενους σε μνημείο πεσόντων σε πολέμους Αμερικανών, ήταν φυσικό να αγανακτήσει και να ''στολίζει'' τον υπουργό 'Αμυνας, με φράσεις του τύπου ''όλοι λαμόγια είναι, όλοι τα ίδια σκ..., γι' αυτό καταστράφηκε η Ελλάδα'' και να γελά μαζί του, θλιβόμενη επίσης, γιά την κατάντια γραφικών, ανεύθυνων και ασυνείδητων Ελλήνων πολιτικών.
Και ο υπουργός, ασφυκτικά εγκλωβισμένος από επιτήδειους (που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ την τουριστική επίσκεψή του), στον ''κόσμο'' του, χωρίς να το καταλαβαίνει, εκτέθηκε άσχημα, νομίζοντας ότι όλα είναι ''μιά χαρά'' και η Ομογένεια... ''ενθουσιασμένη''.
Ο Πάνος Καμμένος, ήταν τελικά, ένας ακόμα ''κομπάρσος'' (o χειρότερος των τελευταίων 25 χρόνων, εξαιτίας κόστους του άσκοπου τουριστικού ταξιδιού του) σε μιά επαναλαμβανόμενη φλοριδιανή κωμωδία, παραγωγής και σκηνοθεσίας ''Μητσάρα'' (Γιώργου Μέρμελα), στον οποίον αξίζουν ''μπράβο'', που γιά 25 χρόνια, ''ανακαλύπτει'' και χρησιμοποιεί ασοβάρευτους και άσχετους 'Ελληνες αιθεροβάμονες πολιτικούς, πουλώντας τους εκδούλευση και φροντίζοντας γιά τα τουριστικά τους ταξίδια στην Φλόριδα με κρατικό χρήμα, γιά να ''αρμέγει'' -όπως έγινε δεκαετίες '90 και '00- το ελληνικό κράτος.

Tο ανέκδοτο του αιώνα: ''Κεντρικός ομιλητής, ο Π. Καμμένος στο συνέδριο του AIPAC στην Ουάσιγκτον'', γράφει η ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου 'Αμυνας και αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ Ελλάδας. Πως ο Π. Καμμένος, ο ένας από τους 200 ομιλητές γίνεται... πρώτος,''κεντρικός ομιλητής'' και μάλιστα αφήνοντας... τελευταίους, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, υπουργούς των ΗΠΑ και υποψήφιους γιά το προεδρικό χρίσμα; Σε τι χρειάζεται τέτοια γελοία, άθλια παραπληροφόρηση; Oι φελλοί, σε κάφρους νομίζουν ότι απευθύνονται;;;

Με αφορμή την διήμερη ''τουριστική'' επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην δυτ. Φλόριδα (κόλπος Τάμπα)
Τι όφειλε να κάνει ο υπουργός 'Αμυνας και εξαιτίας ιστορικής άγνοιας των άσχετων που τον προσκάλεσαν και δική του, δεν έκανε...

Η περίπτωση του γερουσιαστή Κλώντ Πέππερ (β' παγκόσμιος Πόλεμος και μετά), τα Δωδεκάνησα και η διαχρονική αχαριστία τοπικής Ομογένειας-Ελλάδας.
O Αμερικανός Γερουσιαστής Φλόριδας, απότρεψε -με σκληρό προσωπικό αγώνα- τον εγκλεισμό (1941) σε ''στρατόπεδα συγκέντρωσης'' και των Δωδεκανήσιων στις ΗΠΑ, που τότε ήταν Ιταλοί υπήκοοι (μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία των κατοίκων του ''ελληνικού χωριού'' Τάρπον Σπρινγκς, στην Φλόριδα)**. Οι ΗΠΑ έκλεισαν στα στρατόπεδα Γερμανούς, Ιταλούς, Ιαπωνέζους υπηκόους τους, όταν άρχισαν τον πόλεμο κατά του ''άξονα''.
Ο μεγάλος φιλέλληνας γερουσιαστής, συνέχισε τον αγώνα του υπέρ της Ελλάδας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα (νομοσχέδιο 82, σύσκεψη Παρισίων κ.ά.)***. Η τοπική ''οργανωμένη Ομογένεια'' και ειδικά οι
Δωδεκανήσιοι στο ''ελληνικό χωριό των σφουγγαράδων'' Τάρπον Σπρινγκς, με τους ανιστόρητους και άσχετους -μόνο γιά χορούς και πανηγύρια- ουδέποτε αναγνώρισε και τίμησε τον Κλωντ Πέπερ και την τεράστια προσφορά του, παρά τις πολύχρονες ''οχλήσεις'' του εκδότη του ''Κ''.
Ακόμα και τώρα, ο υπουργός 'Αμυνας, επισκεπτόμενος την δυτ. Φλόριδα (ειδικά το Τάρπον Σπρινγκς), έστω γιά τουρισμό και έναν ''δεκάρικο'' σε χορο-εσπερίδα ελληνο-προεδροπαραγόντων, δεν έπραξε το αυτονόητο και εθνικά επιβαλόμενο, εξαιτίας άγνοιας, αλλά και ασχετοσύνης των επιτήδειων που τον προσκάλεσαν (με επικεφαλή τον παντός καιρού και κατάστασης, που ρήμαξε το ελληνικό Δημόσιο χρησιμοποιώντας φελλούς, διαπλεκόμενους πολιτικούς, τον θρυλικό ''Μητσάρα'' δηλ. τον Γιώργο Μέρμελα).
Και τελικά τον ''ευτέλισαν'' τον ''τουρίστα'' Π. Καμμένο άθελά του, ως συνεργό σε ''ανώμαλες ομογενειακές, κερδοσκοπικές καταστάσεις'', στην Φλόριδα, που η τοπική Ομογένεια τις έχει καταδικάσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες και γελά με τα χάλια ''ανεπίδεκτων μάθησης'', ανεύθυνων και εύκολα παρασυρόμενων (από διαχρονικούς και όλων των καταστάσεων, επιτήδειους) Ελλήνων πολιτικών. Λέγεται ότι, ο υπουργός κατάλαβε (αν κατάλαβε), τι του ''έστησαν'' στην Φλόριδα οι επιτήδειοι, αλλά ''κατόπιν εορτής'': Η Ομογένεια τώρα τον κοροϊδεύει και γελά μαζί του.
Σημ.: Ευτυχώς στην Ρόδο υπάρχει ''οδός Κλαύδιου Πέππερ''. Στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς ειδικά, δεν υπάρχει (ούτε και προτομή του).
**Σχετικές αναφορές: Congressional Records και βιβλίο Μπάμπη Μαλαφούρη ''Ελληνες της Αμερικής 1528-1948''.
*** ''Claude Pepper and the Greeks in Tarpon Springs'' (Book: ''Images in American History'')

Ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ: ''Τουρισμός'' στην Φλόριδα 18-19 Μαρτίου και μετά περιήγηση στην Ουάσιγκτον (20-21 Μαρτίου), με αφορμή το Συνέδριο της Αμερικανο-Ισραηλινής Οργάνωσης ΑΙΡΑC
π. καμμενος, ταμπα φλοριδα-18 μαρτίου 2016
Ο υπουργός'Αμυνας θα είναι ένας από τους 200 ομιλητές στο συνέδριο του AIPAC. Η δεκάλεπτη ομιλία του στο AIPAC (δεν είναι ''κεντρικός ομιλητής'' όπως εσφαλμένα αναφέρεται στην Ελλάδα), είναι και ο κύριος σκοπός της πολυέξοδης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με πολυμελή συνοδεία και το προεδρικό αεροσκάφος. Στην Φλόριδα, μίλησε γιά 10 λεπτά -Σάββατο βράδυ- στην... χοροεσπερίδα(!!!) της ''Επιτροπής Παρέλασης''.
Επειδή ''τον έσκασαν'' τον υπουργό με την υπόθεση ''Μακεδονία-Μουζάλας'' και γιά να μην τα κάνει ''κούγκι'', γιά να ''ξεσκάσει'', πήρε το προεδρικό αεροσκάφος, με συνεργάτες και φίλους, γιά μιά πολυέξοδη τουριστική περιήγηση-βόλτα, στις ΗΠΑ.
Σημ.: Ο υπουργός Π. Καμμένος, ήταν να έρθει 17 Μαρτίου στις ΗΠΑ, αλλά υπήρξε μονοήμερη καθυστέρηση, εξαιτίας ''Μουζαλο-Μακεδονίας''
Μαζί με τον υπουργό και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κων/νος Κατσίκης. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο της συμμετοχής του στην υπουργική συνοδεία. Υποθέτουμε ότι είναι καθαρά τουριστικός.
Ο υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, με την πολυμελή ακολουθία του (9 άτομα, οι 2-3 είναι συνεργείου της ΕΡΤ και το προεδρικό αεροσκάφος), στην Φλόριδα (Κόλπος Τάμπα) Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 και μετά πάει Ουάσιγκτον, γιά να μιλήσει σε συνέδριο Αμερικανο-Ισραηλινής Οργάνωσης, Κυριακή 20 Μαρτίου και την επομένη σε εκδήλωση του ΑΗΙ, που υποτίθεται ότι κάνει ''λόμπι'' στην Ουάσιγκτον.
Ο κ. Καμμένος, δεν θα είναι στην φθίνουσα, υποβαθμισμένη από τους διοργανωτές της, παρέλαση (γιά 25η Μαρτίου) στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα, 20 Μαρτίου. Στην παρέλαση θα είναι η ''μπάντα του πολεμικού Ναυτικού'' από Ελλάδα (τα έξοδα καλύπτονται από Ομογενείς).
Ο Υπουργός 'Αμυνας, είναι υπό την ''υψηλή προστασία, καθοδήγηση'' του διαχρονικού-θρυλικού (όλων των καταστάσεων) ''Μητσάρα'' (Γιώργου Μέρμελα), που είχε ''στενή συνεργασία'' στο αμαρτωλό παρελθόν και με Α. Τσοχατζόπουλο, Ευ. Βενιζέλο, Athens 2004, κ.ά
Ο υπουργός και οι ''πανέξυπνοι'' του υπουργείου του, νόμισαν ότι οι ΗΠΑ θα ''επιτρέψουν'' την προσγείωση και φιλοξενία του ''προεδρικού αεροσκάφους'' στην βάση ΜacDill (κέντρο επιχειρήσεων ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ, Τάμπα), γιά χάρη του υπουργού. Οι της βάσης τους είπαν ευγενικά ''πηγαίνετε στο διεθνές αεροδρόμιο Τάμπας, παρκάρετε εκεί, πληρώστε το κόστος παρκαρίσματος και ανεφοδιασμού και αφήστε μας ήσυχους''. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο χρόνο, ο υπουργός 'Αμυνας, πήγε στην Ουάσιγκτον χωρίς ραντεβού με τον Αμερικανό ομόλογό του, νομίζοντας ότι θα τον δεχτεί. Τελικά, τον είδε μία βοηθός του υπουργού 'Αμυνας ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη -22, 23 Μαρτίου 2016- και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης (τουριστική η επίσκεψή του, γιά μιά έκθεση του ''Ωνάσειου'')
κουντουρα, seatrade 2016, florida
Τουριστικό ταξίδι 'Ελενας Κουντουρά στην Φλόριδα, γιά την προώθηση του...τουρισμού (14-17 Μαρτίου)
H κ. υπουργός και η πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία, μπορεί να μην πρόβαλαν ουσιαστικά τον ελληνικό τουρισμό, αλλά ''τίμησαν ελληνικότατα'' τα καλά εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα και την ''νυχτερινή ζωή'' της θερμής νότιας Φλόριδας. (''Λεφτά υπάρχουν'')
H επί του Τουρισμού ''αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού'', 'Ελενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από πολυμελή αντιπροσωπεία, ''συμμετείχε'' στην διεθνή έκθεση Κρουαζιέρας ''Seatrade Cruise Global'' (14-17 Μαρτίου), στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ (νοτιοανατολική Φλόριδα). Αν κρίνουμε από το διαχρονικά πρώτο στην παραπληροφόρηση κρατικό ΑΠΕ, η κ. υπουργός «είχε σημαντικές επαφές για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως δημοφιλούς παγκόσμιου προορισμού κρουαζιέρας... Η Ελλάδα συμμετέχει στη φετινή έκθεση με περίπτερο του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), έχοντας σημαντικά ενισχυμένη παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις... Η κ. Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο της έκθεσης, όπου παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές στον θαλάσσιο τουρισμό από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου».
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'', διαπιστευμένο στην έκθεση τα τελευταία 6 χρόνια, ΔΕΝ διαπίστωσε συμμετοχή της κ. Κουντουρά σε -έστω ένα- συνέδριο (από τα πολλά) και ειδικά σε εκείνο γιά κρουαζιέρα στην Ευρώπη. ΔΕΝ συμμετείχε ως ομιλήτρια σε οποιοδήποτε συνέδριο στα πλαίσια της έκθεσης, σε αντίθεση με τον υφυπουργό του Γερουλάνου, Γ. Νικητιάδη, επί κυβέρνησης GAP (2011).
 Γιά του λόγου το αληθές, δείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα των συνέδριων της έκθεσης, με τα ονόματα των ομιλητών.

Μπορεί η κ. Κουντουρά να ''συμμετείχε'' ως θεατής σε ένα από τα συνέδρια, αλλά παρέμβαση, ως ομιλήτρια, ΔΕΝ είχε. Ούτε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας έκανε παρέμβαση ή ομιλία σε συνέδριο της 'Εκθεσης. Φυσικό και επόμενο, επειδή τέτοιες εκθέσεις χρειάζονται και σοβαρό, μήνες πριν, προγραμματισμό από τους συμμετέχοντες και όχι τις χαζο-ελληνικούρες του δήθεν και του ''παραμυθιού'' γιά -χωρίς αποτελέσματα- φτηνό εντυπωσιασμό ''αφελών'' από 'Ελληνες γραφικούς υπουργούς. Η Ελλάδα, αναλογικά, είχε τους περισσότερους αντιπροσώπους στην -με μεγάλο κόστος συμμετοχής- 'Εκθεση, που περιπλανούνταν στους χώρους της, ως...τουρίστες ή κουβέντιαζαν απέξω μεγαλόφωνα και...νεο-ελληνικά.
Ευτυχώς, που το γραφείο ΕΟΤ Νέας Υόρκης, έκανε σχετικά καλή δουλειά με το περίπτερο στην έκθεση και έσωσε τα προσχήματα. Η πολυμελής αντιπροσωπεία από Ελλάδα, ήταν ''περιφερόμενος θίασος άσχετων''.
Γιά την κ. υπουργό και την αντιπροσωπεία της, ισχύει η φράση «τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι»


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.