Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Απαγορεύστε το έθιμο της κλειτοριδεκτομής - Somalia: The world is with you - Κλειτοριδεκτομή. Σκληρό βίντεο


1.000.000
915.913
915.913 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 1.000.000
«Είσαι γενναίο και δυνατό κορίτσι, αύριο θα γίνεις γυναίκα» είπαν στην 6χρονη Hibo Wardere και την οδήγησαν σε μια καλύβα στην Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, όπου ο «κόφτης» της γειτονιάς αφαίρεσε τα γεννητικά της όργανα με ένα ξυράφι. 

200 εκατομμύρια κοριτσάκια και γυναίκες σε 30 χώρες του κόσμου έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.

Στη Σομαλία, το 98% των κοριτσιών έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή, όμως τώρα, η Υπουργός για τις Γυναίκες σκέφτεται να την απαγορεύσει. Ειδικοί στη Σομαλία ισχυρίζονται ότι ένα παγκόσμιο κύμα διαμαρτυρίας θα μπορούσε να βοηθήσει στο να επιτευχθεί πλήρης απαγόρευση μέσα σε βδομάδες!
Πρόσφατα η πολιτεία Πούντλαντ, στη βορειοανατολική Σομαλία, απαγόρευσε την κλειτοριδεκτομή και τώρα η κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας δέχεται πιέσεις για να υιοθετήσει αυτή την προοδευτική νομοθεσία. Αν αρκετοί και αρκετές από εμάς ενώσουμε τώρα τις φωνές μας με όσους δίνουν μάχη για την προστασία των κοριτσιών στη Σομαλία, μπορούμε να πετύχουμε την απαγόρευση. 

Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσέ το παντού:
ΠΡΟΣΟΧΗ - Μην επιτρέψετε να το δουν παιδιά και ευαίσθητα άτομα
Κλειτοριδεκτομή. Σκληρό βίντεο


https://secure.avaaz.org/el/fgm_somalia_ban_loc/?bNlJPeb&v=74030&cl=9662898116

 ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς τον πρόεδρο της Σομαλίας Χασάν Μοχάμουντ, τον πρωθυπουργό Ομάρ Σαρμάρκε, και την υπουργό για τις Γυναίκες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζάχρα Σαμάνταρ:

Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, στηρίζουμε την προσπάθειά σας για απαγόρευση του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων των κοριτσιών και γυναικών της Σομαλίας. Συγχαίρουμε την πολιτεία Πούντλαντ που ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση αυτής της πρακτικής και ζητάμε από την κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας να περάσει και αυτή άμεσα και αποτελεσματικά απαγορευτικά μέτρα. Αν η Σομαλία απαγορεύσει τον γενετήσιο ακρωτηριασμό και ξεκινήσει μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, μπορεί να γίνει πρωτοπόρος στην μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών.
Πληκτρολόγησε το email σου:
To Avaaz προστατεύει το απόρρητο των προσωπικών σου δεδομένων και σε κρατάει ενήμερο/η σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.


https://secure.avaaz.org/el/fgm_somalia_ban_loc/?cNlJPeb


http://gr.euronews.com/ Ο όρος είναι γνωστός και ως ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων, μία πρακτική που ακολουθείται σε πολλές χώρες. Υπάρχει νομοθεσία που την απαγορεύει, αλλά δεν είναι όπως αποδεικνύεται αρκετή για να δώσει λύσει σε αυτό το πρόβλημα που έχει παγκόσμιες διαστάσεις.

Μία γυναίκα που έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων μας είπε:
" Αισθάνομαι οργή, αλλά και δυσκολία να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους υπάρχει αυτή η διαδικασία, σε πολλές περιοχές στο κόσμο. Γιατί όμως η πρόοδος έχει σταματήσει σε αυτό το θέμα; Γιατί δεν αλλάζουν οι πρακτικές μας; Αυτό είναι που με εξοργίζει."
Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κοινωνικής έριδας, στην Αφρική και την Ασία, εκεί όπου το φαινόμενο συναντάται πιο συχνά. Όμως η πρακτική αυτή υπάρχει και στην Δύση, και μάλιστα την εφαρμόζουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στις κοινότητες τους.
Η Γαλλία είναι μία από τις πολλές χώρες που έχουν απαγορεύσει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Μάλιστα όταν ο νόμος καταπατάται τα περιστατικά παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Η νομοθεσία προβλέπει ποινές ακόμη και για τις περιπτώσεις εκείνες όπου μικρά κορίτσια στέλνονται από τους συγγενείς τους στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθούν εκεί στην επέμβαση.
Συναντήσαμε μία συγγραφέα που για χρόνια πάλευε να κάνει γνωστό το θέμα στο Παρίσι. Η γυναίκα αυτή, η οποία βίωσε την ανάλογη εμπειρία σε ηλικία επτά ετών. είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και τώρα ζει στις Βρυξέλλες, 


H Κhady γράφει στο βιβλίο της:
" Η βία αυτή ασκείται στο σώμα ενός παιδιού και δεν καταλαβαίνω πραγματικά το λόγο. Κανείς δεν με είχε προειδοποιήσει, ούτε οι αδερφές μου, ούτε οι φίλες μου. Κανείς. ¨Ήταν άδικο, και απάνθρωπο. Για ποιό λόγο με τιμωρούσαν; " Οι ψυχολογικές επιπτώσεις είναι πολύ σημαντικές γιατί σε ακολουθούν για μία ζωή. Είναι στιγμές που είμαι κοντά στην κατάθλιψη. Αλλά στην δική μας κουλτούρα δεν υπάρχει η έννοια της κατάθλιψης, ούτε στο παρελθόν υπήρχε, εκλαμβάνεται ως μια περίοδος που απλά δεν είσαι καλά και θα περάσει. Και βέβαια έχει επιπτώσεις στην προσωπική μου και σεξουαλική μου ζωή ακόμη και σήμερα. Τα συνεπακόλουθα αυτής της πράξης με ακολουθούν, για μια ζωή. " 


Είναι δύσκολο για τις αρχές να εντοπίσουν την διάσταση του φαινομένου στις δυτικές χώρες. Αλλά εδώ στην Γαλλία, οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να καταγγείλουν οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη τους, ακόμη χρησιμοποιώντας και ενδεχόμενη άρση προσωπικών δεδομένων εάν χρειαστεί.

Find us on : 

Youtube http://bit.ly/VO4CUD 
Facebook http://www.facebook.com/euronews.elli... 
Twitter http://twitter.com/euronewsg


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.