Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ THN KOYBA


(Ωραία πράγματα στην “δημοσιογραφία” και μετά διαμαρτύρονται επειδή κάποιοι τους αποκαλούν ΑΡΔ.)

Άρθρα του Δημήτρη Καραμήτσα, 

Οπως είναι γνωστό σε αρκετούς, οι Rolling Stones, πραγματοποιώντας, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, ένα μεγάλο όνειρό τους, έπαιξαν χθες Παρασκευή 25 Μαρτίου στην Αβάνα της Κούβας και μάλιστα με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Την συναυλία παρουσιάζει η εφημερίδα “ΘΕΜΑ” στην ηλεκτρονική της έκδοση, όπου σε ένα άρθρο οκτώ παραγράφων, οι τέσσερις παράγραφοι δεν ασχολούνται με την συναυλία, αλλά με την αντικομμουνιστική, αντιεπαναστατική προπαγάνδα κατά της Κούβας !!!.

(βλέπε σχετικό: "Ιστορική συναυλία: Οι Rolling Stones ρόκαραν μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες Κουβανούς"
Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το "Jumpin' Jack Flash", το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά το 1968 όταν οι Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την "ιδεολογική παρέκκλιση".
Βγαλμένο από τα έγκατα του καθεστώτος παραπληροφόρησης της δυτικής καπιταλιστικής κοινής γνώμης και τα non papers της αμερικάνικης και άλλων πρεσβειών, το άρθρο, πληροφορεί χωρίς καμία τεκμηρίωση και σχέση με την αλήθεια τον αδαή και ανυποψίαστο αναγνώστη με ένα σωρό συκοφαντικά παραμύθια, ώστε να εντυπωθούν στο μυαλό του και να οδηγήσουν την σκέψη του στα μονοπάτια που έχει χαράξει για αυτόν η δυτική πλύση εγκεφάλου.
Είναι γνωστό σε όσους έχουν ασχοληθεί με την rock μουσική, ότι τα κομμουνιστικά κόμματα και (κάποτε) κράτη ήταν από επιφυλακτικά έως αρνητικά στην rock μουσική (όπως και σε κάθε μουσική που ερχόταν από την Δύση). Η αρνητικότητα αυτή εκδηλώθηκε ανοικτά κυρίως στην εποχή του Μπρέζνιεφ και εκδηλώθηκε με αποδοκιμασία της rock ως μίας μουσικής που προέρχεται από την Δύση. Το ίδιο ίσχυε και στην Ελλάδα, όπου τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν αρνητικά απέναντι στην ροκ και στους “μαλλιάδες” και μάλιστα με κομματική γραμμή (σ.σ. προτιμούσαν π.χ. τον “σύντροφο” Νταλάρα.). Αλλά από την αρνητικότητα αυτή μέχρι την φυλάκιση ροκάδων, επειδή παίζουν ή ακούνε ροκ υπάρχει μία τεράστια απόσταση, την οποία ποτέ δεν κάλυψαν οι κομμουνιστές φτάνοντας σε αυτό το σημείο, αλλά φρόντισε να καλύψει και να καλύπτει η δυτική παραπληροφόρηση χρησιμοποιώντας ένα σωρό μυθεύματα. Είναι άλλο πράγμα η επιφυλακτικότητα ή η αρνητικότητα και άλλο η επιβολή ποινών και μάλιστα εξοντωτικών.
Στον αντίποδα, είναι γνωστό σε όσους έχουν ασχοληθεί με την rock (και τα παρακλάδια της), ότι ...
αποτέλεσε και αποτελεί μουσική διαμαρτυρίας και άρνησης απέναντι στον καπιταλισμό, στον ιμπεριαλισμό, στον πόλεμο, στις φυλετικές διακρίσεις, στην ανισότητα δικαιωμάτων, στην φτώχεια του δυτικού και του τρίτου κόσμου, στον δυτικό τρόπο ζωής. Δυστυχώς και η rock μετατράπηκε σύντομα σε ένα ακόμα εμπορικό προϊόν της δύσης, πράγμα που όχι μόνο αντιλήφθηκαν οι κομμουνιστές, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες της δύσης, απαντώντας στα εμπορικά δήθεν ροκ εξαμβλώματα με rock μουσική, όπως το punk, το ska, το hip-hop και πάντοτε με περιεχόμενο την κοινωνική επαναστατικότητα των νέων, των καταφρονεμένων, των έγκλειστων στα γκέτο της δύσης κλπ. . Η σημαντικότερη μερίδα της rock μουσικής, που αποτελεί νέα μουσική για την ανθρωπότητα, εξακολουθεί να είναι τοποθετημένη και να εκπορεύεται από τις αρχές του ανθρωπισμού, της ισότητας, της πραγματικής δημοκρατίας, του σοσιαλισμού, του αντιεξουσιασμού και σε κάθε εκδοχή της να είναι τοποθετημένη απέναντι στον δυτικό τρόπο ζωής, τη νέα τάξη πραγμάτων, τον ίδιο τον καπιταλισμό και τα αποτελέσματά του. Απλά τα κομμουνιστικά κόμματα αρνούνταν και αρνούνται ο,τιδήποτε δεν βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο και καθοδήγησή τους και έτσι εξηγείται η επιφυλακτικότητα και η άρνηση της rock, μέχρι την εποχή του Γκορμπατσόφ (ασχέτως της ποιότητας του προσώπου), βλέποντας σε αυτή ένα κίνημα που δεν ελέγχουν, αλλά και μία κουλτούρα που έγινε όργανο της δυτικής προπαγάνδας στην mainstream, εμπορική και ανούσια εκδοχή της.
Ας έλθουμε όμως στο άρθρο της εφημερίδας “ΘΕΜΑ”, που ουσιαστικά επαναλαμβάνει άρθρο του φασιστικού κατ΄ εμέ και ελεγχόμενου πρακτορείου “Reuters”.
Παραπληροφορεί τον αναγνώστη, το κατασκεύασμα της προπαγάνδας, ότι το 1968 “οι Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την "ιδεολογική παρέκκλιση" “ Παρακάτω αναφέρει ότι οι κουβανοί φαν (της ροκ) αντιμετώπιζαν διακρίσεις για τις προτιμήσεις τους στη μουσική. Και επίσης ότι “Οι Rolling Stones σχηματίστηκαν το 1962 στο Λονδίνο, μόλις τρία χρόνια μετά την ανατροπή από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Κούβας.
Ωστόσο η επαναστατική κυβέρνηση του Κάστρο θεώρησε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Beatles ως επικίνδυνα ανατρεπτικά και απαγόρευσε την μουσική τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.”
Η αλήθεια βέβαια δεν είναι στην μέση, αλλά στην καταγγελία της εξοργιστικής προπαγάνδας. Μπορεί για κάποια λίγα χρόνια (1-3 κατά τις δυτικές φήμες, σύμφωνα με τις οποίες κατ' άλλους αφορούν την τριετία 1961-1963 και κατ' άλλους μόνο το έτος 1968 – δεν συμφωνούν κιόλας οι προπαγάνδες ...) το rock να απαγορεύτηκε από τα κρατικά μέσα, αλλά οι “μπριγάδες” (δεν ξέρει καν τι είναι ο συντάκτης του άρθρου), οι θεραπείες και τα λοιπά δεν ισχύουν, ούτε υπάρχει η παραμικρή απόδειξη. Αντίθετα, αποδεδειγμένος είναι ο φασισμός και ο ολοκληρωτισμός στον πολιτισμό στην δύση. Από την εποχή του “κομμουνιστή Τσάπλιν”, του μακαρθρισμού, την υπόθεση Λέννον, τις φυλακίσεις ροκάδων και τους διωγμούς ανατρεπτικών για το δυτικό σύστημα καλλιτεχνών, από τις λογοκρισίες έως την χρηματοδότηση “καλλιτεχνών” και ρευμάτων στην τέχνη από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Η “δύση” έχει για πολλά να απολογηθεί στην ανθρωπότητα και συνεχίζει να έχει ... .
Επίσης θα πρέπει να ενημερωθεί ο αδαής αναγνώστης ότι η επανάσταση στην Κούβα δεν ανέτρεψε την “φιλοαμερικανική κυβέρνηση της Κούβας”, αλλά τη στυγνή δικτατορία του στρατηγού Μπατίστα, που είχαν επιβάλλει και στήριζαν οι Η.Π.Α. . Η αηδιαστική προπαγάνδα μετατρέπει την δικτατορία Μπατίστα σε απλώς “φιλοαμερικανική κυβέρνηση” ... .
Οσο για τους Beatles … Στην Αβάνα της Κούβας, σε αναγνώριση της ιδεολογίας του υπάρχει πάρκο με το όνομα John Lennon και άγαλμά του !!!. Αγάλματα του Λέννον υπάρχουν σε πέντε – έξι μέρη στον πλανήτη.
Επίσης ως προς τους Rollling Stones, πολλοί ροκάδες (όπως και εγώ ο ίδιος) τους έχουν στο μαύρο κατάστιχο, αφού το επαναστατικό συγκρότημα της δεκαετίας του '60, μετατράπηκε στις επόμενες δεκαετίες σε ένα απόλυτα συμβιβασμένο εμπορικό γκρουπ, που έπαιζε με πανάκριβο εισιτήριο παλιά τραγούδια, χωρίς ουσιαστικά να παράγει μουσική, αλλά και προκαλώντας ουσιαστικά με την επίδειξη του πλούτου του και των βίτσιων των μελών του. Εδώ και μερικά χρόνια αγωνίζονται για την υστεροφημία τους.
Στο Jazz Festival της Αβάνας εδώ και δεκαετίες παρελαύνουν και παίζουν πολλοί σημαντικοί μουσικοί της Ροκ. Στην Κούβα, εδώ και δεκαετίες υπάρχουν ροκ-κλαμπ και δεκάδες συγκροτήματα παίζουν ροκ. Το 2001 έδωσαν συναυλία προς τιμήν του Fidel Castro και ενώπιόν του οι Manic Street Preachers. Ενώ πολλές συναυλίες έχουν δώσει εναλλακτικά ή επαναστατικά σχήματα και μουσικοί της ροκ, οι δε σχετικές αναφορές κατακλύζουν το έγκυρο διαδίκτυο, την ώρα που με γενικότητες οι πράκτορες δημοσιογράφοι εξακολουθούν τον πόλεμο λάσπης, αναφερόμενοι στην πιθανή διακριτική αντιμετώπιση 2-3 μουσικών της ροκ στην δεκαετία του 1960 ... . Κατά τα λοιπά “διωγμοί”, φυλακίσεις, ποινές κατά την δυτική προπαγάνδα, που είναι ό,τι πιο βρώμικο και επικίνδυνο μπορείτε να εμπιστευθείτε για την “ενημέρωσή” σας.
Το γεγονός ότι ο πολύπαθος από τους δυτικούς, λαός της Κούβας είναι ο πιο χαμογελαστός λαός του πλανήτη, σε αντίθεση με τον θάνατο και την κατάθλιψη των λαών της Δύσης, είναι η πιο χειροπιαστή απόδειξη της αλήθειας.

A message from the Rolling Stones to the Cuban people, we are very happy to play for you this Friday! #‎Stonescuba

Subscribe for more: 
http://www.youtube.com/subscription_c...
http://www.rollingstones.com/
http://smarturl.it/RollingStonesStores
http://www.bravadousa.com/rollingstones
http://www.facebook.com/therollingstones
http://twitter.com/RollingStones
http://rollingstonesofficial.tumblr.com
http://www.muzu.tv/therollingstones
http://www.rollingstones.com/newsletter


Σημείωση: Οι προσθήκες, φώτο, video και τα links προστέθηκαν εκ των υστέρων από τον διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.