Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Προσοχή άστεγοι εραστές: Η ζωή ενός ηδονοβλεψία. Ιδιοκτήτης μοτέλ κατέγραφε επί 29 χρόνια τους πελάτες του να κάνουν σεξ!!!

Στη δημοσιότητα η απίστευτη ιστορία του Gerald Foos.
Ένας ιδιοκτήτης μοτέλ που είχε στήσει κάμερες παντού για να ζει τη ζωή των πελατών του


Χρήστος Δεμέτης - 247news
Το Manor House ήταν ένα μικρό Motel στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ιδιοκτήτης του, ο Gerald Foos ή αλλιώς ο άνθρωπος που επί 29 συναπτά έτη βιντεοσκοπούσε τους πελάτες του να κάνουν σεξ, να πηγαίνουν στο μπάνιο ή να τρώνε.
Η απίστευτη ιστορία του Foos, έρχεται στο φως μέσα από το εκτενές άρθρο του Gay Talese για  λογαριασμό του New Yorker. Ο τέως ιδιοκτήτης του μοτέλ περιγράφει τον εαυτό του σαν έναν "σεξολόγο ερευνητή και κοινωνιολόγο επιστήμονα", που παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις των φιλοξενούμενων του "για μελετήσει καλύτερα το ανθρώπινο είδος", όπως δήλωνε ο ίδιος σε επικοινωνία του με τον Talese. Αρνείται κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό, "εγκληματίας ηδονοβλεψίας" και λέει πως δεν ανησυχεί αν τον προσεγγίσει το FBI. "Να με πιάσουν ποιοι; Εκείνοι που είναι ο ίδιος ο Big Brother;".
Το 1973 κατέγραψε και κατηγοριοποίησε 184 οργασμούς ανδρών και 33 γυναικών αντιστοίχως, ενώ σημειώνει πως μόλις το 3% των πελατών του δεν έκανε έρωτα τα βράδια της διαμονής τους στα "παγιδευμένα" καταλύματα του. Στις αναφορές του, γράφει μεταξύ άλλων πως τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια συνήθιζαν να έρχονται σε επαφή με "ιεραποστολικό σεξ".
Το 1977 είχε γίνει αυτόπτης μάρτυρας δολοφονίας μέσα σε δωμάτιο του Manor House αλλά δεν το ανέφερε ποτέ στις αρχές. "Δεν νομίζω πως είμαι ικανός για το οτιδήποτε. Είμαι απλώς μια πονεμένη ψυχή", λέει ο Foos στον Talese που εξιστορεί την παράξενη ζωή του. "Δεν μπόρεσα ποτέ να το αναφέρω στην αστυνομία".
Η ιστορία του ξεκινάει τη δεκαετία του '60, όταν αγόρασε το Manor House μαζί με την Donna, τη σύζυγο του. Μαζί παρακολουθούσαν την ιδιωτική ζωή των πελατών τους. Έβλεπαν όσα εκείνοι έκαναν στο κρεβάτι, στο ντους, σχολίαζαν τους καυγάδες των άλλων. Ζούσαν τις ζωές των άλλων πίσω από τις κλειστές, αλλά διάτρητες εν αγνοία τους, πόρτες. ...
Η σχέση του με τον δημοσιογράφο Gay Talese ξεκίνησε είκοσι χρόνια μετά, το 1980. Τότε, ο Foos έστειλε μια επιστολή στον συντάκτη και του πρότεινε να... μπει στη θέση του. Ήθελε κάποιος άλλος να τον παρακολουθεί όσο εκείνος ζούσε την καθημερινή του ζωή, ήθελε να μπει κατά κάποιο τρόπο στη θέση των "θυμάτων" του, με την κομβική διαφορά ότι αυτός θα ήξερε ότι κάποιος άλλος τον έβλεπε μέσα από το σύστημα που είχε στήσει.
Σε εκείνη την επιστολή του αυτοαποκαλείτο ως "ο ηδονοβλεψίας". Έλεγε πως επέλεγε τους πιο όμορφους πελάτες και τους έστελνε στα δωμάτια που ήταν εξοπλισμένα με το κλειστό του κύκλωμα. Τα βίντεο καταγράφονταν και τα έβλεπε real time ή μαγνητοσκοπημένα από τη σοφίτα του μοτέλ μαζί με τη γυναίκα του. Κατά την παρακολούθηση συνήθως αυνανιζόταν, ή έκαναν έρωτα.
Μάλιστα υπέβαλλε τους πελάτες του σε διάφορα πειράματα. Τους άφηνε βαλίτσες με χρήματα μέσα στα δωμάτια για να δει ποιος θα τα γύριζε πίσω στη ρεσεψιόν ή ποιος θα τα έπαιρνε και θα έφευγε τρέχοντας. Τα χρήματα ήταν όμως πλαστά.

Οι μαρτυρίες ενός "ματάκια"


Στο τέλος κάθε χρονιάς έγραφε την ετήσια αναφορά του με όσα είχε ζήσει και με όσα του είχαν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση. Από το ημερολόγιο του για ζευγάρι από το Σικάγο: "Μετά από χάδια και φιλιά, εκείνος έχει στύση. Χωρίς άλλα προκαταρκτικά, εισέρχεται μέσα της. Ο άντρας έρχεται σε οργασμό μέσα σε πέντε λεπτά στην ίδια στάση. Εκείνη δεν δείχνει να έχει οργασμό. Η γυναίκα σηκώνεται και πάει στο μπάνιο. Εκείνος δεν ενδιαφέρεται για τη σύζυγο του. Δεν μοιάζουν να είναι ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι. Ελπίζω τα πράγματα μεταξύ τους να βελτιωθούν στο μέλλον".
Από άλλη καταγραφή: "Η γυναίκα βγάζει τα παπούτσια της και τα ψεκάζει με ένα άρωμα. Μετά από το μπάνιο της αφιερώνει μία ολόκληρη ώρα για τα μαλλιά της. Είναι 50 χρονών. Φαντάσου πόσο χρόνο έχει ξοδέψει στη ζωή της για τον καλλωπισμό της! Εκείνος κοιμάται, δεν θα κάνουν σεξ σήμερα. Το πρωί τον ξύπνησε κάνοντας του στοματικό έρωτα".
Σε άλλο συμπέρασμα του: "Από τις παρατηρήσεις μου βλέπω πως οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι δυστυχισμένοι. Μιλάνε όλη την ώρα για τα λεφτά τους και τις δουλειές τους. Μιλάνε για τις αντιθέσεις τους, τσακώνονται. Οι διακοπές βγάζουν στην επιφάνεια όλα τα άγχη που έχουν. Δεν έχουν σχέση οι δημόσιες εμφανίσεις τους με την ιδιωτική τους ζωή. Η ιδιωτική τους ζωή είναι μια κόλαση. Αν κάποια στιγμή ερχόταν στο φως όλη η δυστυχία του κόσμου ταυτόχρονα και εντελώς τυχαία, τότε θα είχαμε μαζικές δολοφονίες και γενοκτονίες".
"Καθώς η παρατήρηση των ανθρώπων φτάνει στο πέμπτο έτος της, αρχίζω να γίνομαι εξαιρετικά απαισιόδοξος σχετικά με το πού οδεύει η ανθρωπότητα, και αισθάνομαι και ο ίδιος να γίνομαι όλο και πιο μελαγχολικός, όσο αντιλαμβάνομαι τη ματαιότητα των πάντων".
Συνοπτικά ευρήματα:
Το 12% των ζευγαριών έκαναν σεξ παραπάνω από μία φορές μέσα στο βράδυ
-Το 62% είχαν "μέτρια" σεξουαλική δραστηριότητα
-Το 22% είχαν "χαμηλή" σεξουαλική δραστηριότητα
-Το 3% δεν έκαναν καθόλου σεξ ή δεν είχαν καμία ερωτική επαφή μεταξύ τους
-Το διαφυλετικό σεξ ήταν ελάχιστο πριν το 1973. Από το '80 και μετά, έφτασε στο 25% των συνολικών επαφών που κατέγραψε ο Foos.
Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία που ανέφερε, είχε πει στον Talese πως είχε καταγράψει με κάμερα τον στραγγαλισμό. Ο Talese έψαξε τα αρχεία της αστυνομίας αλλά δεν μπόρεσε να εντοπίσει φονικό που να ταιριάζει χρονικά με τα όσα διατεινόταν ο Foos. Ο ίδιος ο ρεπόρτερ βρέθηκε στη σοφίτα του Foos και εκείνος του έδωσε τα κείμενα του, πάνω στα οποία βασίστηκε και η ιστορία που δημοσιεύεται σήμερα στο newyorker.
Όσο για την υπόθεση της Erin Andrews, της sportscaster που εκτέθηκε γυμνή στο διαδίκτυο από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο Foos λέει. "Αυτός ο άνθρωπος έδωσε το βίντεο της Andrews στο διαδίκτυο. Εγώ δεν εξέθεσα ποτέ κανέναν δημοσίως. Τα βίντεο μου ήταν για προσωπική μου χρήση". Ο Foos ζει σήμερα στο Denver με τη δεύτερη σύζυγο του, την Anita, μετά τον θάνατο της Donna.
Η ιστορία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και σε βιβλίο από τον Gay Talese με τίτλο, "Το ημερολόγιο ενός ηδονοβλεψία". Η ιστορία θα δημοσιευτεί φέτος μιας και πλέον έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που ο Foos πούλησε και το δεύτερο μοτέλ που είχε στην κατοχή του από το 1991 μέχρι το 1998. Έτσι, τα αδικήματα του που αφορούσαν τη ζωή στο μοτέλ, έχουν παραγραφεί.
------------
now a married man and father of two who bought a twenty-one-room motel near Denver many years ago in order to become its resident voyeur. With the assistance of his wife, he cut rectangular holes measuring six by fourteen inches in the ceilings of more than a dozen rooms. Then he covered the openings with louvred aluminum screens that looked like ventilation grilles but were actually observation vents that allowed him, while he knelt in the attic, to see his guests in the rooms below. He watched them for decades, while keeping an exhaustive written record of what he saw and heard. Never once, during all those years, was he caught.

I first became aware of this man after receiving a handwritten special-delivery letter, without a signature, dated January 7, 1980, at my house in New York. It began:

Dear Mr. Talese:
Since learning of your long awaited study of coast-to-coast sex in America, which will be included in your soon to be published book, “Thy Neighbor’s Wife,” I feel I have important information that I could contribute to its contents or to contents of a future book. ...
===> http://www.newyorker.com/magazine/2016/04/11/gay-talese-the-voyeurs-motel

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.