Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Εκνευρίστηκε ο καντινιέρης ... δουλοκτήτης

Κοίτα που θα πούμε μπράβο -για πρώτη φορά στα χρονικά- σε δημοσιογράφο αστικού ΜΜΕ! Και όμως το κάνουμε γιατί ο   Αντώνης Σρόιτερ κράτησε την στάση που έπρεπε απέναντι στον «Ελληναρά» Λάζαρο Ούλη.
Ξέρετε, αυτόν τον τύπο που αδιαφορώντας για το τι εγκληματικό ενδεχόμενο μπορεί να είχε η ενέργεια του πήρε το τρακτέρ του, και όργωνε στον καταυλισμό της Ειδομένης όταν την ίδια στιγμή σε απόσταση αναπνοής από το τρακτέρ του υπήρχαν μικρά παιδάκια.

Ο τηλεπαρουσιαστής των ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha του θύμισε ότι ο ίδιος που τώρα κάνει λόγο ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την περιουσία του, αφού έχουν κατασκηνώσει πρόσφυγες, πριν λίγο καιρό στο ίδιο ακριβώς μέρος είχε στήσει καντίνα –που μόλις πρόσφατα της έβαλε λουκέτο για να μην βρεθεί κατηγορούμενος για αισχροκέρδεια- έχει κερδοσκοπήσει ασύστολα σε βάρος των προσφύγων. Ο Ούλης, ακούγοντας αυτή την αλήθεια, εκνευρίστηκε και...

αποχώρησε από την ζωντανή σύνθεση.
Επειδή εμείς τυχαίνει να κρατάμε κάποιο αρχείο ας θυμηθούμε τι δήλωνε ο Ούλης μόλις πριν δυο μήνες τότε που η καντίνα του δούλευε σχεδόν σε 24ωρη βάση πουλώντας 3.000 σάντουιτς την ημέρα. «Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που φέρνουν φαγητό αλλά οι άνθρωποι εδώ το πετάνε γιατί φοβούνται την ύπαρξη χοιρινού κρέατος λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Εμείς τους κάνουμε σάντουιτς με ψωμί και πατάτες», είχε δηλώσει. Και συνέχισε με καμάρι για το "λειτούργημα" (δική του η έκφραση) που επιτελεί: «Δίνουμε το σάντουιτς 2 ευρώ και από 1 με 1,5 ευρώ τον καφέ και το τσάι».

Δυο ευρώ για ένα κομμάτι ψωμί και πατάτες!

Σ’ αυτό εδώ τον τόπο, πριν από χιλιάδες χρόνια, στην ακμή του δουλοκτητικού πολιτισμού, λάτρευαν παράλληλα τον Ξένιο Δία και τον Κερδώο Ερμή. Πράγματι, είμαστε … γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων δουλοκτητών. 

Υ.Γ. Η Δεύτερη φώτο και η λεζάντα που αντιγράψαμε είναι από την εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ"Αναστάτωση προκλήθηκε στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη όταν αγρότης - ιδιοκτήτης χωραφιών (και όχι μόνον) όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους οι πρόσφυγες, άρχισε να οργώνει με τρακτέρ, ανάμεσα από τις σκηνές.

Αμέσως επενέβη η αστυνομία και τον σταμάτησε, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή προσφύγων, ενηλίκων και παιδιών, που ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.
«Περίμενα αρκετό καιρό. Καταλαβαίνω τον κόσμο που είναι εδώ, αλλά πρέπει κι εγώ να ζήσω» είπε ο αγρότης Λάζαρος Ούλης, ιδιοκτήτης των 72 στρεμμάτων περιμετρικά του καταυλισμού όπου έχουν αναπτύξει οι πρόσφυγες εκατοντάδες σκηνές.
«Θα δώσω διορία μερικές μέρες. Με διώχνει το Δημόσιο από το δικό μου χωράφι» πρόσθεσε ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα, το Σάββατο το πρωί αγρότες της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Πάντως την ώρα που πήγαινε να... οργώσει τον... καταυλισμό, υπήρχε σε εξέλιξη ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση.

Καντινιέρης - αγρότης σε Σρόιτερ: Άντε γ@μήσου !

Χαμός στο δελτίο ειδήσεων του Alpha - Αγρότης καντινιέρης προς Σρόιτερ: Άντε γ@μήσου ."Eκτός εαυτού" αποχώρησε από τη ζωντανή σύνδεση του δελτίου ειδήσεων του ALPHA ο καντινιέρης-αγρότης που το πρωί της Πέμπτης όργωσε με τρακτέρ το χωράφι του στην Ειδομένη ενώ στο σημείο βρίσκονταν μικρά παιδιά με σοβαρό κίνδυνο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ο αγρότης Λάζαρος Ούλης έβγαλε τα ακούστηκα και έφυγε μετά από ερωτήσεις που σχετίζονταν με την καντίνα στην οποία εργαζόταν και πουλούσε σε χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά προϊόντα χωρίς να κόβει αποδείξεις.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου