Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η δολοφονία της ελπίδας ήταν η καλύτερη υπηρεσία στα όρνεα των αγορών

Γράφει ο mitsos175.

Το πρόβλημα με τους πολιτικούς είναι, ότι πιστεύουν, πως όλο το χρόνο έχουμε Πρωταπριλιά. Το χειρότερο είναι πως νομίζουν ότι κάτι τέτοιο πιστεύουμε κι εμείς. Είναι τόσα πολλά τα ψέματα που λένε που για να διαψεύσουμε θα χρειάζονταν παραπάνω από μια ζωή.

Από κοντά τα κανάλια κι οι δημοσκόποι οι οποίοι αγωνίζονται στο ποιός θα πει το μεγαλύτερο παραμύθι. Έφτασε η ώρα μας λεν, που ο νεοφιλελεύθερος δράκουλας θα μας πει το αίμα. Μη φάει, έχουμε γλάρο. Το αίμα μας ήδη το πίνουν καθημερινά οι τοκογλύφοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για το πως θα κρατήσουν υπόδουλους, ώστε να συνεχίζουν την αφαίμαξη.

Το παλλόμενα χρέη κουνιούνται ρυθμικά μπροστά μας θέλοντας να μπουν βαθύτερα στην μαύρη τρύπα της οικονομίας μας. Ναι το χρέος είναι τόσο χυδαίο όσο και άδικο. Η χυδαιότητα βρίσκεται και στη κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Η διαφορά πορτοκαλί - γαλάζιων είναι από που θα αρχίσουν το θυέστειο δείπνο. Θα φαγωθούν πρώτα οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, όπως θέλει η κυβέρνηση, ή θα είναι το ορεκτικό οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι, όπως επιθυμεί η αντιπολίτευση; Είτε έτσι, είτε αλλιώς το γεύμα περιλαμβάνει όλα τα πιάτα, ενώ η όρεξη των τοκογλύφων είναι τεράστια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν παθαίνει μια πολιτική καταστροφή. ...
Η διάλυση του είναι ανάλογη της διάλυσης της οικονομίας. Μάλιστα σε ένα σημείο ξεπερνά σε αθλιότητα τη διεφθαρμένη και βουτηγμένη στα σκάνδαλα γαλάζια συμμορία. Επειδή εμφανίστηκε ως δήθεν αριστερός κατά του μνημονίου, έκανε τον κόσμο πολύ επιφυλακτικό. Ενώ οι περισσότεροι είναι εναντίον του μνημονίου και της λεηλασίας που αυτό συνεπάγεται, υπάρχει ταυτόχρονα μια απαισιοδοξία για το τι πρόκειται να γίνει. "Όποιος κι βγει από αυτούς, θα κάνει τα ίδια και χειρότερα". Η δολοφονία της ελπίδας ήταν η καλύτερη υπηρεσία στα όρνεα των αγορών.

Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη απάτη από αυτή την αλήθεια! Τι εννοώ; Πράγματι, αν διαλέξουμε πάλι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, θα έχουμε ένα ακόμα χειρότερο πρόγραμμα καταστροφής σύμφωνα με τις ορέξεις των ΔΝΤ - ΕΕ - Τραπεζών κλπ. Κανένας όμως δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να διαλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Εν τούτοις η απογοήτευση από τις προδοτικές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μουδιάσει προσωρινά την πλειοψηφία. Όποιος κάηκε στο κουρκούτι φυσάει και το γιαούρτι έτσι ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός σε άλλους σχηματισμούς, διότι τους συγκρίνει - άδικα αλλά μοιραία- με τα ψεύτικα λόγια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ευτυχώς όμως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν την υποδούλωση και το στραγγαλισμό τους. Το μούδιασμα αυτό είναι εντελώς προσωρινό, μάλιστα οδηγεί τελικά στην σωστή κατεύθυνση: Μια λύση δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς.

Η ΝΔ τώρα. Ο γιος του Επίτιμου γνωρίζει πως ποτέ δεν θα έχει τους πολλούς με το μέρος του. Το μόνο που ελπίζει είναι μια συσπείρωση των δεξιών στο κόμμα του που ίσως του εξασφαλίσει μια οριακή πρωτιά εξ αιτίας της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνδυασμό με τη νοθεία του εκλογικού νόμου και ενός δεκανικιού, το οποίο ίσως καταφέρει να μπει στη βουλή, θα μπορέσει να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με τους σημερινούς αντιπάλους του από θέση ισχύος, δηλαδή να έχει αυτός τη μερίδα του λέοντος στα ρουσφέτια και τις μπίζνες. Τα ψέματα των δημοσκόπων και των καναλιών ότι δήθεν η ΝΔ βρίσκεται σε άνοδο καταρρίπτονται με μια απλή βόλτα στην αγορά. Η απαξίωση των κηφήνων είναι ολοφάνερη και κανένα επικοινωνιακό κόλπο δεν πρόκειται να την κρύψει.

Το στοίχημα όμως για την Αριστερά είναι να πείσει τους συνανθρώπους μας ότι δεν είναι σαν το ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που λεν τα εννοούν. Εκεί θα κριθούν πολλά...

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.