Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης την επίθεση των ΜΑΤ, ενώ για τη δική του απουσία (από την χθεσινοβραδυνή σύσκεψη) τόνισε ότι "απουσίαζα λόγω σοβαρού και ανυπέρβλητου προβλήματος το οποίο έχει να κάνει με τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα..."

"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην"
Απαράδεκτη και αψυχολόγητη χαρακτηρίζει την επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους των Ταμπάκικων της Χίου, το βράδυ της Κυριακής 3 Απριλίου 2016, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Αφού καταδικάζει την επίθεση, εκφράζει την άποψη ότι «το πρόγραμμα όπως έχει αποφασιστεί βάσει της συμφωνίας θα εφαρμοστεί» και τονίζει ότι πρέπει να επιδειχθεί ψυχραιμία από όλους «και πιστεύω ότι στα προσεχή 24ωρα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί».
Αναφερόμενος στην χθεσινοβραδυνή σύσκεψη, που συγκάλεσε στη Χίο η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνει ότι «η συντονίστρια καΑρσενοπούλου που έχει και την αρμοδιότητα για το συντονισμό όλων των ενεργειών για την αντιμετώπιση του ζητήματος ουδέποτε κλήθηκε στη σύσκεψη υπό την κα Περιφερειάρχη. Την κα Αρσενοπούλου την αναπληρώνει μάλιστα ο δεύτερος υπάλληλος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επομένως, η μη πρόσκλησή της αφορά αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία της...
σύσκεψης». (http://astraparis.gr)

Σε ό,τι δε αφορά την δική του απουσία από την σύσκεψη τονίζει ότι «απουσίαζα λόγω σοβαρού και ανυπέρβλητου προβλήματος το οποίο έχει να κάνει με τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα και βεβαίως επιστρέφω ταχύτατα στη Χίο».

Επίσης σημειώνεται η "Έκκληση για ψυχραιμία από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο Ανδρέα ΜιχαηλίδηΈκκληση προς όλους τους πολίτες της Χίου να επιδείξουν ψυχραιμία, «στην εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας σημερινή συγκυρία και με αφορμή τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό στον τόπο μας», αφού στο νησί σημειώθηκαν συμπλοκές με μαχαίρια, απευθύνει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δήλωσή του.Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, εξωθεί την κοινωνία στα όριά της. «Μέχρι τώρα έχουμε δείξει σε μέγιστο βαθμό την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας απέναντι στη δυστυχία των ανθρώπων αυτών που έρχονται στο νησί μας. Δεν πρέπει επομένως σε μια εκρηκτική όντως κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, να ακυρώσουμε με ενέργειές μας την ιστορία μας» τονίζει.«Από την άλλη πλευρά» προσθέτει ο βουλευτής «η εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό, παρά τις όποιες επιφυλάξεις έχουμε διατυπώσει, θα συμβάλει σε κάποιο βαθμό, στην άμεση εκτόνωση της κατάστασης», ενώ υπογραμμίζει ότι «το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για να παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια και να επενδύουμε σε πολιτικά οφέλη σε βάρος της κυβέρνησης».Κατά τις άγριες συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο hot spot της Χίου στο Χάλκειος ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων τραυματίστηκαν τρία άτομα στο κεφάλι και τα πόδια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται. Αυτή την ώρα, όπως επισήμανε στο Newpost ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Χίου Γιώργος Παντελίδας, στο σημείο βρίσκεται μία διμοιρία των ΜΑΤ, ωστόσο δεν έχει λάβει την απαραίτητη εντολή για να παρέμβει.«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οξυμένη αλλά εμείς ως αστυνομικοί βρισκόμαστε εκτός καταυλισμού γιατί έτσι είναι οι εντολές. Αν ζητηθεί η διμοιρία που βρίσκεται έξω από τον καταυλισμό, θα παρέμβει», σημείωσε.


astraparis.gr Πρόσφυγες διαδήλωσαν στη Χίο


Τα υπόλοιπα γνωστά: Πλάκωσαν στο ξύλο την τοπική κοινωνία οι άγνωστοι γνωστοί του συστήματος "Τοτόμη του ΠΑΣΟΚ" σε νέα επανέκδοση κ. Τόσκα

Βέβαια ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην δούμε και στα νησιά μας εικόνα σαν και αυτή:

"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην", γιατί κ. Μιχαηλίδη και κ. Τόσκα,  το حزن  θλίψη ή το ίδιο (το тоска) στα ρώσικα μπορεί να σημαίνει και μελαγχολία, αλλά η παραπάνω εικόνα (που απευχόμαστε τονίζω και πάλι να ΜΗΝ ζήσουμε) ίσως σηματοδοτήσει και πρωτόγνωρες εικόνες που βλέπουμε στα "κινηματογραφικά επίκαιρα" των δελτίων των οκτώ...

Στοχαστικά Γονατογραφήματα,

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.