Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Τρελό σενάριο για φόρο στο ελληνικό ίντερνετ - μετά τo Δωρεάν Wi-Fi

Ακούς κυρ-Στέφανε; Δίνει δωρεάν wi-fi o Σαμαράς

Έρχεται χαράτσι στους συνδρομητές ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Αγοράς". Γίνεται λόγος για συμφωνημένο μέτρο μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών

Σχετικό: Παρέμβαση των εκδοτών διαδικτύου για τον επικείμενο φόρο στο Internet

Στην επιβολή φόρου στους χρήστες ίντερνετ στην Ελλάδα, έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και δανειστές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι δυο πλευρές στην τελευταία συνάντηση, αποφασίστηκε να υπάρξει φόρος στους συνδρομητές της ευρυζωνικότητας.
Η νέα φορολογία θα επιβληθεί σε όλους όσοι έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, είτε για επαγγελματική, είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, τάμπλετ ή κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών.
Το ύψος του φόρου, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στο πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν με την επιστροφή των εκπροσώπων του κουαρτέτου στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
Αν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί πάντως, θα είναι ένα βήμα προς την φορολόγηση του αέρα και του ήλιου, την οποία προς το παρόν έχουμε αποφύγει.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου