Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντινάν, Ανδρέας Μαρτίνης ή ο «Εάν θέλετε αυξήσεις, θα έχετε και απολύσεις».

Συνελήφθη ο Α.Μαρτίνης και η σύζυγός του για υπόθεση διαφθοράς 
σε βάρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. 
Φέρεται να έλαβε μίζα ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων.

Α. Μαρτίνης: Απ' τον τσαμπουκά και την αυθαιρεσία στους εργαζόμενους ... κατηγορούμενος για τεράστιες μίζες

Αντωνία Ξυνού - news247

Μίζα ύψους περίπου 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ ύστερα από ένταλμα σύλληψης.
Μαζί συνελήφθη κατά πληροφορίες, και η σύζυγος του Γεωργία Μαρτίνη. Και οι δύο αντιμετωπίζουν την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για "δώρο" που εμφανίζεται να δόθηκε από γερμανική εταιρία για να προτιμηθεί στην προμήθεια του Ερρίκος Ντυνάν με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε πριν περίπου 1,5 χρόνο και αφορούσε στην περιουσία του ζεύγους Μαρτίνη. Ήδη από την άσκηση ποινικών διώξεων, οι εισαγγελείς κατέληξαν ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για να καταστούν και οι δύο κατηγορούμενοι. Συγκεκριμένα, κατά την κατηγορία, ο Α. Μαρτίνης ως πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται το 1998 να εξαπάτησε τα μέλη του...
ΔΣ προκειμένου να προτιμηθεί η εταιρία Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ για την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, με συνολικό κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές( περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ. Η επιχείρηση φαίνεται πως υπερκοστολόγησε τη σύμβαση με στο ποσό των περίπου 3,2 εκατ. ευρώ να καταλήγει σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη στην Ελβετία.
Στη συνέχεια μετά από μία δαιδαλώδη διαδρομή μέσω οφσορ εταιριών μέρος των χρημάτων, ύψους 1,1 εκατ ευρώ, φέρεται να καταλήγει στην οφσορ εταιρία Στέιτ Εντερπράιζις με έδρα την Λιβερία, μα πραγματικούς ιδιοκτήτες, κατά τον ανακριτή , το ζεύγος Μαρτίνη και στη συνέχεια να διατίθεται για την αγορά του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα ο τηλεοπτκός σταθμός Mega Channel, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Ήρθε το τέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.