Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Πρωτοσέλιδα για τον βαρύ λογαριασμό του ασφαλιστικού και φορολογικού Εφημερίδες

Η ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου χθες το βράδυ, από τη Βουλή με 153 «ναι», κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα, με στοιχεία για τις αλλαγές και επιβαρύνσεις που προκύπτουν και σημείο αιχμής τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων. 
Δημοκρατία: «Επωλήθη η ΕΛΛΑΣ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου (ακόμα και τα μελλοντικά έσοδα από πετρέλαια και φυσικό αέριο) στο Κατοχικό Ταμείο. Το απίστευτο κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών. Φόνος τα μεσάνυχτα. Παράλληλοι μονόλογοι το Σαββατοκύριακο στην υπό πολιορκία Βουλή που ψήφισε την ασφαλιστική και τη φορολογική καταστροφή της κοινωνίας». ...

Εθνος: «Οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής»
Η εφημερίδα σημειώνει: «φορολογικό: ποιοι επιβαρύνονται από το νέο αφορολόγητο. Ελαφρύνσεις για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ. Ασφαλιστικό: Δίχτυ προστασίας για όσους φεύγουν με χαμηλές αποδοχές και πολλά έτη ασφάλισης. Οι αλλαγές σε εισφορές, επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα».

Ελεύθερος Τύπος: «Βάζουν φόρο και στον καφέ ενώ ο Τσίπρας ανοίγει… σαμπάνιες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: « «ναι σε όλα» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εικονική πραγματικότητα και… success story από τον πρωθυπουργό που «βαφτίζει» ελαφρύνσεις τα χαράτσια! Νέο νομοσχέδιο-Από την 1η Ιουνίου έρχονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, ΦΠΑ 24%, έξτρα φορολογία σε καύσιμα, καπνικά, ηλεκτρονικά τσιγάρα, ποτά, ίντερνετ, συνδρομητική τηλεόραση, ακόμη και στον καφέ!».
Εστία: «Ισοπέδωσις της ποιότητος ζωής»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η συζήτησις για μείωση των δημοσίων δαπανών έχει ουσιαστικώς παύσει. Ο κυβερνητικός αγώνας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πρωτογενή πλεονάσματα δίδεται σχεδόν αποκλειστικώς στο μέτωπο της αυξήσεως των εσόδων».
Εφημερίδα των Συντακτών: «Βαρύς ο λογαριασμός»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «φωτιά παίρνουν οι φόροι σε καύσιμα, ακίνητα, τσιγάρα κανονικά και ηλεκτρονικά, ποτά, καφέ, διαδίκτυο, συνδρομητική τηλεόραση, ξενοδοχεία και ΙΧ, σύμφωνα με το τεχνικό κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές που θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup».
Καθημερινή: «Με 153 το πρώτο μνημόνιο Τσίπρα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με 153 «ναι» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η υπερψήφιση τμήματος του πρώτου μνημονίου Τσίπρα, που εμπεριέχει τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό σύστημα, σε κλίμα έντασης εντός και με διαδηλώσεις εκτός της Βουλής".
Ριζοσπάστης: «Απορρίπτουμε, δεν νομιμοποιούμε την αντιλαϊκή επίθεση»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «αυτό το μήνυμα έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι, δηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας που εξελίσσεται για λογαριασμό του κεφαλαίου».
Τα Νέα: «Οι όμηροι της λιτότητας του ΣΥΡΙΖΑ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το βαρύ τίμημα του πακέτου μέτρων 3,6 δισ. ευρώ της κυβέρνησης καλούνται να πληρώσουν από σήμερα οι πολίτες και αυτό είναι μόνον η αρχή, καθώς έπεται συνέχεια με έμμεσους φόρους και άλλες επιβαρύνσεις ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ.
Ναυτεμπορική: «Αυξήσεις έμμεσων φόρων εδώ και τώρα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Εμπροσθοβαρές, τουλάχιστον στο σκέλος όλων ανεξαιρέτως των φορολογικών μέτρων, θα είναι το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ – ή 3% του ΑΕΠ –όπως προκύπτει από το προσχέδιο του μνημονίου».
TVxs
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου