Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

kalami.net/USA: " Λεφτά υπάρχουν: «'Οτι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ... μας (και όσο ταξιδέψουμε)»"


Δεκάδες επενδυτές παρακαλάνε γιά μιά συνάντηση
με τον ευρισκόμενο στις ΗΠΑ, υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

H Ομογένεια ενθουσιασμένη αναφωνεί: ''Eίστε όλοι ίδιοι, ασυνείδητοι παπατζήδες, Δεξιοί, Αριστεροί, ΠΑΣΟΚοι''

Το τουριστικό ταξίδι είχε προγραμματιστεί γιά 7-12 Μαίου, αλλά αναβλήθηκε γιά 5 ημέρες, εξαιτίας ψήφισης νέων μέτρων στην Βουλή
Ο αυτοεξευτελισμός πολιτικών της χρεοκοπημένης Ελλάδας, τελειωμό δεν έχει: ''Τουρισμός'' γιά Νίκο Παππά και 6 ''αξιωματούχους'', σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη (11-16 Μαίου)
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ηδες έχουν στόχο να ξεπεράσουν και τις ''τουριστικές επιδόσεις'' ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του αμαρτωλού παρελθόντος

Σε 6 εβδομάδες, με την περιήγηση Καμμένου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (3 ημέρες σε Φλόριδα, Ουάσιγκτον), την 8ήμερη τουριστική παραμονή στην Νέα Υόρκη των υπουργών Φίλη και Μπαλτά, το ταξίδι Κατρούγκαλου κ.ά. και αυτή η κυβέρνηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προηγούμενες, συνεχίζει με μεγαλύτερο... ζήλο τις τουριστικές περιηγήσεις των υπουργών της στις ΗΠΑ, οι περισσότερες έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σημαντικές επαφές-συναντήσεις. ''Λεφτά υπάρχουν'', πληρώνουν τα ''κορόϊδα'', γιά να καλοπερνούν ασυνείδητοι πολιτικοί.

ΜΟΝΟ ένα μέλος της κυβέρνησης θα γίνει δεκτό θερμά και με χειροκροτήματα στην Αμερική: Η αναπλ. υπουργίνα Θεανώ Φωτίου, με την προϋπόθεση ότι θα δώσει στην δημοσιότητα στις ΗΠΑ, το κρατικό μυστικό της συνταγής... γεμιστών. 'Ολοι οι άλλοι, είναι γιά... ''τουρισμό''

''Σημαντικές επαφές στην Ουάσιγκτον του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά'' (θα αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αθήνα). Κι επειδή οι 'Ελληνες ''τουρίστες'' πολιτικοί είναι περισσότερο ΓΡΑΦΙΚΟΙ από ότι νομίζαμε, πληροφορηθήκαμε ότι το απόγευμα (5:30) της Πέμπτης 12 Μαίου, ο υπουργός θα συμμετάσχει σε μιάς ώρας... συζήτηση (που διοργανώνουν, το άγνωστο Τhe European Institute και το ουσιαστικά ανύπαρκτο ελληνικό Γραφείο Τύπου), με καφέ και θέμα ''η Ελλάδα γυρίζει σελίδα'', που θα παρακολουθήσουν 30-40 άτομα, στην πλειοψηφία τους... 'Ελληνες. Η συζήτηση, αλα καφενείο, θα είναι γιά την κατάσταση στην Ελλάδα και τα προβλήματα με τους δανειστές. Ο υπουργός θα πει και λίγα λόγια γιά... επενδύσεις (!!!) στην Ελλάδα.

Στην Νέα Υόρκη, ο υπουργός θα έρθει γιά να κάνει τα... εγκαίνια(!!!) του τυπικά υπάρχοντος μόνο ...
(ουσιαστικά ανύπαρκτου) Γραφείου Τύπου (Σάββατο 14 Μαίου, 7:00μ.μ.), που μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο και πιθανά (Δευτέρα 16 Μαίου) να δει κανέναν στον ΟΗΕ και να του πάρουν μιά συνέντευξη γιά το... CNN International (που θα μεταδοθεί εκτός... Αμερικής), μετά την ''σημαντική'' συνάντησή του με τον... αρχιεπίσκοπο και τον... δήμαρχο. Υπήρχε η σκέψη να μαζευτούν μερικοί ''παράγοντες'' γιά να μιλήσει ο υπουργός (ώστε να ''εμπλουτιστεί το πρόγραμμα''), γιά... ''επενδύσεις στην Ελλάδα''. Του ειπώθηκε ότι ''το παραμύθι αυτό για δήθεν επενδυτές-επενδύσεις, τέλειωσε, δεν έχει πέραση... Λογικός άνθρωπος δεν θα επενδύσει στην μπανανία''. Αλλά ένας υπουργός Ελλάδας, δεν το 'χει σε τίποτα να κάνει και αυτήν την... χαζομάρα.
Με τον υπουργό και ο Λευτ. Κρέτσος, Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, μαζί και 4 ή 5 ακόμα ''τουρίστες''. Εξυπακούεται ότι, η Ομογένεια, που παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες τα συχνά και άσκοπα ''τουριστικά ταξίδια'' Ελλήνων γραφικών και κομπλεξικών υπουργών, τους ''στολίζει''... παραδοσιακά.
Σημ.: Επειδή οι χαμηλού επίπεδου 'Ελληνες πολιτικοί, πρώτιστα ενδιαφέρονται γιά τον τουρισμό, δηλ. κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια-ξενοδοχεία και μετά φροντίζουν να ''γεμίσουν'' με κάτι το πρόγραμμά τους, γιά να δείξουν ότι δεν έκαναν (μόνο) τουρισμό, απευθύνονται στους κομματικούς (Νέα Υόρκη) γιά να τους ''κλείσουν ραντεβού'', ότι να 'ναι και με όποιους να 'ναι. Δεν απευθύνονται στους τυπικά υπάρχοντες διπλωμάτες μας.

Oι ΑΝΕΛ-ηδες πρωτοπόροι: Kι άλλο ταξίδι στις ΗΠΑ γιά 'Ελενα Κουντουρά και ιδιωτική επίσκεψη Πάνου Καμμένου
- Τέλη Μαίου πάλι στις ΗΠΑ (ήταν στο Μαϊάμι, με μεγάλη ακολουθία, μέσα Μαρτίου) και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, 'Ελενα Κουντουρά γιά το... ''φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου'' στο Λος 'Αντζελες, στο οποίο συνήθως η Ελλάδα εκπροσωπείται με... γεν. Γραμματέα.
- Tέλη Μαίου, επίσης, πάλι στις ΗΠΑ και ο Π. Καμμένος (ιδιωτική επίσκεψη γιά την αποφοίτηση του γιού του), που μετά τις δύο ''σφαλιάρες'' που έφαγε με την άρνηση του Αμερικανού ομολόγου του να τον δεχτεί, πριν έναν χρόνο και τέλη Μαρτίου εφέτος, έχει... ''ζαλιστεί''.

Αν ο κάθε υπουργός της Ελλάδας, που έρχεται ουσιαστικά γιά τουρισμό στις ΗΠΑ, είχε λίγη γνώση, αντί να σαχλαμαρίζει με δήθεν ''επαφές'', θα φρόντιζε να μάθει πως λειτουργεί -αποτελεσματικά- η Πολιτεία (State) Νέας Υόρκης σε ζητήματα προσέλκυσης επενδύσεων, φορολογίας, κτηματολόγιου, κ.ά. Αλλά ΠΟΙΟΙ να τον κατευθύνουν σωστά; Οι γραφικοί ''κομματικοί'' ή οι άσχετοι διπλωμάτες-''τουρίστες'' Ελλάδας στις ΗΠΑ;

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου