Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

H Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή «42 λεπτά» με την Ε.Αντωνοπούλου: 42 μαχαιριές στην πολιτική αμετροέπεια και τον μνημονιακό ενδοτισμό

- Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει ποινικές ευθύνες 
- Η τροπολογία για τις off shore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε μεταξύ άλλων ότι «το πολιτικό σύστημα όπως αποτυπώνεται σήμερα στη Βουλή αντιστρατεύεται το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα».
Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει με τα ίδια κόλπα του Σαμαρά αξιόποινες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, σημειώνοντας ότι «το αξιόποινο έστω και για λίγες ώρες αίρεται».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «ο κ. Παρασκευόπουλος έχει απωλέσει και το πολιτικό και ακαδημαϊκό πλεονέκτημα από πέρυσι το καλοκαίρι που πέρασε το νόμο για τους πλειστηριασμούς».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην κατάθεση και ψήφιση της διάταξης για να εξυπηρετήσει κομματικά στελέχη που έχουν έννομο συμφέρον, κάνοντας λόγο για κυβερνητικά στελέχη «που έχουν διατελέσει μέλη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού», ενώ κατονόμασε και στελέχη της κυβέρνησης που δεν έχουν δώσει, όπως σημείωσε, επαρκείς εξηγήσεις για το “πόθεν έσχες” τους και για την περιουσιακή τους κατάστασης, και συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Βλέπουμε διαρκώς να γίνονται διάφορα παζάρια. Πρόσφατα ο κ. Λεβέντης είχε πει πως ο κ. Τσίπρας του είχε προτείνει πέντε υπουργεία για να μπει στην κυβέρνηση. Ούτε ο Φλαμπουράρης, ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε ο Σταθάκης έχουν απαντήσει επαρκώς για αυτά που τους καταλογίζουν. Όλα αυτά είναι σκιές. Η κυβέρνηση έσπευσε να τους εξυπηρετήσει. Η τροπολογία για της offshore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους. Άξιος συνεχιστής των μνημονιακών κυβερνήσεων η σημερινή κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. «Η ευνοϊκή διάταξη για τις offshore πολιτικών προσώπων που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο, έστω κι αν “ακυρώθηκε” με την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα, είναι βέβαιο πως αίρει το αξιόποινο για όσους βουλευτές και υπουργούς έχουν συμμετοχή σε offshore εταιρείες», τόνισε.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπερασπίστηκε το έργο της στη Βουλή για την επιτροπή του πόθεν έσχες λέγοντας πως εκείνη έκανε ότι μπορούσε παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κάνει δυσκολότερο κάθε έλεγχο και παρά τα συνεχή εμπόδια που έβρισκε μπροστά της. «Αν η κυβέρνηση ήθελε να χτυπήσει την καρδιά του προβλήματος θα έφερνε μια ρύθμιση που θα επωφελούταν οικονομικά απ όσους κέρδισαν οικονομικά από την πολιτική τους καριέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το κόμμα της και τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ποσοστά κοντά στο 3% είπε ότι «διεκδικούμε την διακυβέρνηση της χώρας. Όχι απλά να μπούμε στην βουλή. Η γενική μου θέση για τις ...
δημοσκοπήσεις δεν αλλάζει. Δεν εκφράζεται εκεί η λαϊκή βούληση. Εντυπωσιάζομαι όμως από τον πανικό που έπιασε τη κυβέρνηση. Η κοινωνία έρχεται να ενσαρκώσει και όχι να ψηφίσει την Πλεύση Ελευθερίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας έρχεται για να πολλαπλασιάσει και όχι για να διαιρέσει. Θα συμπράξουμε και θα συμπλεύσουμε με όσες δυνάμεις αντιμάχονται την εξουσιομανία και τον καθεστωτισμό, όπως της σημερινής κυβέρνησης. Οι άνθρωποι της Λαϊκής Ενότητας στάθηκαν στα πόδια τους και πάντα θα τους τιμώ».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Δεν μιλάω με κανέναν από αυτούς που έχουν παραμείνει σε αυτό το μόρφωμα που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόρφωμα αυτό δεν έχει κανένα άλλο εκλεγμένο όργανο μα βάση τις καταστατικές αρχές του. Όσοι ψήφισαν και υπέγραψαν μνημόνια πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό και την ιστορία και δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεργασίας. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν από αυτούς. Δεν θα το κάνω ούτε για να ρίξω την κυβέρνηση. Στόχος είναι να ρίξουμε το καθεστώς των μνημονίων και όχι να νεκραναστήσουμε άλλους πολιτικούς. Διαφορετικές περιπτώσεις ο Σακελλαρίδης και η Κατριβάνου. Ο Γαβριήλ είναι ένας άνθρωπος που κανιβαλίστηκε από το σύστημα που στηρίζει ο κ. Τσίπρας. Ανεπιτυχώς η κ. Κατριβάνου προσπαθεί να περάσει προς τα έξω την εικόνα της αντιστεκόμενης».

Άρθρα που παραπέμπουν εδώ:


  • Δένδιας: Νομικά γελοία η διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή


  • Ερώτηση της ΝΔ για τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες


  • Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει ποινικές ευθύνες


  • Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει ποινικές ευθύνες


  • Κωνσταντοπούλου: Αυτό δεν είναι Ευρώπη είναι ένα εξάμβλωμα


  • Κωνσταντοπούλου: Αυτό δεν είναι Ευρώπη είναι ένα εξάμβλωμα


  • ==========================
     "O σιωπών δοκεί συναινείν"

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.