Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα Κέρδιζε τις Εκλογές Σήμερα

T

o άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE Canada.
Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Nate Silver του FiveThirtyEight, εάν γίνονταν σήμερα οι προεδρικές εκλογές, ο πρώην μεγιστάνας στον χώρο των ακινήτων και αστέρι των τηλεοπτικών ριάλιτι Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε τη Χίλαρι Κλίντον με διαφορά 13,4 μονάδων, αναφέρει το Politico. Είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ κερδίζει την Κλίντον σε δημοσκόπηση της ιστοσελίδας, που χρησιμοποιεί ημερήσια δεδομένα.
Η πραγματικότητα όπως είναι, μέσα από το Newsletter του VICE Greece
Ο Τραμπ κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή μέσα από το χάος του Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπου ακούστηκαν ομιλίες-προϊόντα λογοκλοπής, υπήρξαν ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο κόσμος φώναζε ρυθμικά «χώσ' τη στη φυλακή». Στην παρούσα φάση προηγείται της Χίλαρι Κλίντον σε μερικές πρόσφατεςδημοσκοπήσεις και τώρα οι ημερήσιες δημοσκοπήσεις του FiveThirtyEightπροβλέπουν ότι ο Τραμπ θα επικρατήσει στις πολιτείες FloridaNevadaNew HampshireNorth CarolinaOhioPennsylvaniaWisconsin και Michigan. Εκτός της νίκης του στο Σώμα των Εκλεκτόρων και άρα και στη μάχη για την προεδρία, ο Silver έχει τον Τραμπ να κερδίζει οριακά και τη λαϊκή ψήφο.

Δείτε το βίντεο του VICE:
Το Νησί που Κολυμπάς Δίπλα στα Σαγόνια του ΚαρχαρίαΣας άρεσε; Δείτε και το βίντεο Το Κίνημα των Λευκών Υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ

Στο παρελθόν, ο Silver και η ομάδα των δημοσιογράφων που συγκεντρώνουν τα δεδομένα έχουν καταλήξει σε λάθος συμπεράσματα για τον Τραμπ, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη μια και η ομάδα ήταν απίστευτα ακριβής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Silver είχε προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα στις 49 από τις 50 πολιτείες στις εκλογές του 2008 και σε όλες το 2012. Σήμερα, με τη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας που χρησιμοποιεί ενημερωμένα ημερήσια δεδομένα, παίρνουν τον Τραμπ πιο σοβαρά απ' ό,τι στο παρελθόν.Τα νούμερα είναι πράγματι κάπως φουσκωμένα λόγω της πρόσφατης νίκης του στο συνέδριο, ωστόσο το FiveThirtyEight εξακολουθεί να έχει την Κλίντον νικήτρια στις μακροπρόθεσμες δημοσκοπήσεις, που λαμβάνουν υπόψη τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και το ιστορικό πληροφοριακό υλικό. Ωστόσο το κεφάλι που έχει πάρει ο Τραμπ στην ημερήσια δημοσκόπηση είναι μια πολύ ακριβής, πολύ αληθινή ματιά για το πού θα μπορούσαν να οδηγηθούν οι ΗΠΑ τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Περισσότερα από το VICE

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.