Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Βίντεο ντοκουμέντο με την πτώση του ελικοπτέρου στη Χαλκιδική - Βλάβη ή Υπέρμετρος ζήλος για την "Ημέρα των Διακεκριμένων Επισκεπτών"


Τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου Απάτσι κατέγραψε ένας ιδιώτης την Τρίτη που έτυχε να βρίσκεται στον κόλπο Ορφανού ανατολικά της Χαλκιδικής, όπου και συνέβη το ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χειριστές του στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ».

Το ελικόπτερο ανασύρθηκε και τώρα διερευνώνται τα αίτια του ατυχήματος ενώ το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που θέλει να υπήρξε μηχανική βλάβη και να μην υπάρχει ανθρώπινο λάθος.

Από τα παρακάτω video, αλλά και από μία πρώτη ματιά δεν θα αποκλειστούν και οι  "εξωτερικοί παράγοντες" που συντέλεσαν στο ανθρώπινο λάθος.  Βέβαια για να αποκρυσταλλώσει κάποιος ειδικός μία αξιόπιστη άποψη χρειάζεται να έχει όλα τα στοιχεία  των διερευνητών, αλλά από μία πρόχειρη ματιά, μάλλον προκύπτει πίεση για την "Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών", που έχει προφανώς ως αποτέλεσμα εκτός του εντυπωσιασμού (άγχος πίεση κλπ) , οι χειριστές να καταβάλλουν το μέγιστο των δυνατοτήτων του; και μερικές φορές ίσως και να υπερβάλουν.
Από ότι είδαμε και εμείς στα video, η μεγάλη βύθιση φαίνεται να μην ολοκληρώθηκε με την έγκαιρη απαγκίστρωση είτε από λάθος υπολογισμό είτε από ΜΗ ανταπόκριση ισχύος, Το θέμα είναι ότι η βίαιη πρόσκρουση δεν δείχνει στάση για ελιγμό ανόδου. Ότι και να ναι 'όμως η παραπάνω φώτο λέει πολλά...



Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφονται στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει αποκλειστικά το zougla.gr και αποτυπώνει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν και μετά την πτώση ελικοπτέρου (AH-64D) της Αεροπορίας Στρατού στην παραλία Βρασνών (κόλπος Κορφανού) στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ενώ το Απάτσι εκτελεί χαμηλή πτήση πάνω από σπίτια και παραλία με λουόμενους, πέφτει με ορμή στη θάλασσα. Ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί εγκαίρως, αλλά ο δεύτερος εξήλθε σώος με τη βοήθεια συναδέλφων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου φέρει τον βαθμό του ταγματάρχη και ο συγκυβερνήτης τον βαθμό του λοχαγού. Αμφότεροι είναι έμπειροι χειριστές με πολλές ώρες πτήσεων (νυχτερινές, καθημερινές κ.λπ.). Το Απάτσι ανήκει στο 2ο τάγμα επιθετικών ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο: από εδώ:
Έτσι έπεσε το Aπάτσι

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.