Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

"κατρουγκαλιές και σοφιστίες" από απατεώνες πολιτικούς: Τσίπρας: Δεσμεύομαι ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις – Ούτε το ΕΚΑΣ θα κοπεί



7 Δεκεμβρίου 2015, 23:04>  http://www.tribune.gr/politics/news/article/194282/194282.html
Επίσης από την ίδια πηγή για  ΕΚΑΣΣυντάξεις
Προσωπική δέσμευση ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ότι δεν θα περικοπούν οι κύριες συντάξεις, ενώ και το ΕΚΑΣ θα συνεχίσει να δίνεται για μια ακόμη τριετία με άλλο τρόπο.

-
«Είμαστε με την κοινωνία που πρέπει να επιβιώσει με αξιοπρέπεια και πρέπει να δημιουργήσουμε δουλειές για τους ανέργους και να μην λεηλατήσουμε τους συνταξιούχους. Εμείς θέλουμε μια συνολική μεταρρύθμιση, τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν 40% οι συντάξεις αλλά αυξήθηκε η συνταξιοδοτική δαπάνη για το κράτος αφού αυξήθηκε η ανασφάλιστη εργασία και η ανεργία, μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές, συν το δημογραφικό πρόβλημα» 
είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Θέλουμε συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Εχουμε μια πρόταση που θα περάσει από ΟΚΕ και θα περιλαμβάνει σημαντικές και διαρθρωτικές αλλαγές. Το πως θα βρουμε 600 εκατ. ευρώ υπάρχουν πολλές λύσεις εμείς όμως θα αποφασίσουμε ποια θα είναι.Προτείναμε μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.Όλοι οργίαζαν και έλεγαν ότι δεν υπάρχουν ισοδύναμα δεν έχουν ισοδύναμα. Η αντιπολίτευση δεν κατέθεσε καμία πρόταση για ισοδύναμα».

Ερωτηθείς για τις αντιρρήσεις των δανειστών ο πρωθυπουργός, ανέφερε:
«Όταν πηγαίνουμε στο διάλογο δε συμφωνούμε, ψάχνουμε λύσεις. Για τα κόκκινα δάνεια ξεκίνησε η προστασία από το 16% για να φτάσουμε στο 60% και ήρθε ο πρόεδρος Ολάντ στο ελληνικό κοινοβούλιο και έκανε αυτό που δεν έκαναν οι δικοί μας, ότι πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Επίσης οι δανειστές μας δεν είναι μια ενιαία κατηγορία».


Στο σημείο αυτό κληθείς από τους δημοσιογράφους να απαντήσει εάν δεσμεύεται ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές στις κύριες συντάξεις και ότι δεν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός, είπε:
«Ναι, το έχω πει και στη Βουλή. Η κυβέρνηση ζήτησε σε αυτό συναίνεση. Τηρούμε τις κόκκινες γραμμές. Δεν πρέπει να πάμε σε επώδυνες εκ νέου περικοπές. Σε πολλά δεν συμφωνούν οι δανειστές, είναι συνεχόμενη διαδικασία η διαπραγμάτευση. Είναι δύσκολη μάχη. Θα ήταν ευκολότερο για εμάς αν είχαμε την αντιπολίτευση και τις εργοδοτικές οργανώσεις. Να υπάρξει κοινωνικό μέρισμα της ευθύνης. Από τους συνταξιούχους ζουν οι άνεργοι. Ας αφήσουμε τις συντάξεις όπως είναι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρούμε 600 εκατομμύρια.Το ΕΚΑΣ θα υπάρχει σε βάθος τριετίας αλλά θα δίνεται με διαφορετικό τρόπο», 
κατέληξε ο πρωθυπουργός

Ο συνειδητός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας Τσίπρας


Είναι άξιο απορίας η άνεση που έχουν τα κυβερνητικά στελέχη να χλευάζουν την νοημοσύνη μας θεωρώντας ότι όλοι έχουμε μνήμη τσιμέντου και δεχόμαστε αμάσητα όλα εκείνα που μας σερβίρουν. Εδώ πια ξεφεύγουμε και από την κλασική διατύπωση «έχουν θράσος χιλίων πιθήκων» και ψάχνουμε πιο χαρακτηρισμό να τους αποδώσουμε.

Μόλις πριν λίγο κάναμε ανάρτηση με τα λεγόμενα δυο «πολιτικών ογκόλιθων» του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας όμως τώρα την συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, βλέπουμε ότι η κυρία αυτή όχι απλώς καταφέρει κατάγματα στην λογική μας, αλλά μας θεωρεί όλους λωτοφάγους.
Εφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εφαρμόσει όλα στα οποία είχε δεσμευτεί ο Α. Τσίπρας στις περασμένες ομιλίες του στην Διεθνή Εκθεση Θεσαλονίκης και με την δήλωση της «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες- πραγματοποιεί όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στις ΔΕΘ. Τόσο του 2014, όσο και του 2015», μας έστειλε αδιάβαστους.

Και φυσικά δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να φτιάξουμε ένα βιντεάκι στο οποίο αρχικά ακούμε κάποιες δεσμεύσεις του Τσίπρα στην ΔΕΘ και στην συνέχεια τους συντελεστές της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια» να αναδεικνύουν την συνέπεια λόγων και έργων του πρωθυπουργού.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.