Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Από την καρδιά των think tank του Σόρος, διορισμένη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Σχετικό: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013


Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, 21-26 Ιανουαρίου 2013

Θα μιλήσει και στο ινστιτούτο Brookings με θέμα ''Greece and the Economic Challenges Ahead''...
 Θα ακολουθήσει επίσκεψη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη, 25-26 Ιανουαρίου. 
Σχετικό: 
Το μυστικό οικονομικό δίκτυο πίσω από τον George Soros!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΜΝΕΙ ΤΟ ΜΗΜΟΝΙΟ! 
Προκαλεί σάλο... "σίβυλλα"


H κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, εγκατέλειψε τη Νέα Υόρκη για την "αριστερά" και την "κοινωνία των πολιτών"...

Από την καρδιά των think tank του Σόρος, διορισμένη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (πως στο διάβολο ο Αλέξης κι ο Γιωργάκης, ανακαλύπτουν όλα τα διαμάντια; 
Λες κι έχουν πάει στο ίδιο "κρυφό σχολειό") για να "σώσει την πατρίδα" και  στο υπουργείο εργασίας!
Στο Αμέρικα της δημοκρατίας γνώρισε τον άνθρωπο που επρόκειτο να είναι ο σύντροφός της μέχρι σήμερα, τον ελληνοαμερικανό Δημήτρη Παπαδημητρίου. Δεν είναι τυχαίο ο κύριος... είναι προέδρος του γνωστού σιωνιστικού Ινστιτούτου Levy κι έτσι μπορούν να προσφέρουν πολλά στην...
"αριστερά", τους Έλληνες πολίτες και την "πατρίδα"...

Από το "PRESS-GR"
Σάλο έχει προκαλέσει  άρθρο  στην Αυγή με τίτλο “Το τρίτο Μνημόνιο βελτίωσε τη θέση της χώρας”, κάτι σαν ευλογία δηλαδή που χαρακτήριζαν τα δύο προηγούμενα μνημόνια στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Την ώρα που επίσημη γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι εκβιάστηκε για το μνημόνιο αυτό και ότι δεν το ήθελε, οι δημόσιες τοποθετήσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου δίνουν άλλη εικόνα.
Το άρθρο της στην  Αυγή με  αυτόν τον τίτλο “Το τρίτο Μνημόνιο βελτίωσε τη θέση της χώρας” συγκεντρώνει ήδη πυρά εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. μπορεί μόνο αντιδράσεις να προκαλέσει.
Η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2015 ήταν τόσο βαριά για τον ΣΥΡΙΖΑ που  χαρακτηριζόταν ακόμα  και “ήττα” της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει ακόμα και για “αυταπάτες” που διατηρούσε μέχρι τότε, όμως η “γραμμή” μοιάζει ξαφνικά να αλλάζει!

Η υπουργός μεταξύ άλλων γράφει:
“Οι μέρες των εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πλησιάζουν και η αντιπολίτευση αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο την υποτιθέμενη επιχειρηματολογία περί “καταστροφής της χώρας” από την κυβέρνησή μας. Σε πρόσφατο άρθρο μας στον Τύπο, εξηγήσαμε ότι η ανεργία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όχι μόνο δεν εκτοξεύτηκε, όπως ανακριβώς επιμένουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, αντιθέτως μειώνεται αργά, αλλά σταθερά. Αυτό καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ.
Η αντιπολίτευση όμως, συνειδητά αγνοεί αυτά τα δεδομένα και επιλέγει τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που δείχνουν όχι την πορεία της ανεργίας, αλλά τον αριθμό των ανέργων που εγγράφονται στα μητρώα του οργανισμού προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις παροχές και τα προγράμματα απασχόλησης που υλοποιούνται. Όσο πιο ελκυστικά για τους άνεργους είναι τα προγράμματα, τόσο περισσότεροι άνεργοι εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.
{…}
Εκτός της διασποράς ψευδών πληροφοριών για την απασχόληση και την ανεργία, στην κινδυνολογική αφήγηση της αντιπολίτευσης περίοπτη θέση καταλαμβάνει το δήθεν δυσβάστακτο κόστος που επέφερε στην ελληνική κοινωνία η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Ας το ξαναδούμε λοιπόν, τελικώς, πόσο είναι το πραγματικό κόστος του τρίτου Μνημονίου;
{…}
Πέρυσι, την ίδια εποχή, με άρθρο μου στην “Αυγή”, στο οποίο γινόταν σύγκριση των τριών Μνημονίων, είχα προβλέψει πως με το τρίτο Μνημόνιο θα είχαμε την περίοδο 2015-2018 μια εξοικονόμηση κόστους, ύψους 19,3 δισεκατομμυρίων, λόγω των χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων και χωρίς να συμπεριλάβουμε το όφελος από την αναδιάρθρωση του χρέους. Με άλλα λόγια η μελέτη του γερμανικού πανεπιστημίου επιβεβαιώνει τις αρχικές μας εκτιμήσεις ότι υπήρξε καθαρό όφελος από την τελευταία διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και όχι ζημία, όπως διατείνονται αντιπολίτευση και αναλυτές των Μέσων Ενημέρωσης.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου